Quick Boys maakt indruk met zevenklapper tegen ONS Sneek

Gepubliceerd op: 20-01-2018 16:45

Quick Boys heeft in de eerste thuiswedstrijd van 2018 hard uitgehaald tegen ONS Sneek. Op sportpark Nieuw Zuid werd het 7-0, na een 2-0 ruststand. Yordi Teijsse was met vier goals de grote man aan de kant van de blauwwitten, terwijl ook de drie assists van Jesse van Nieuwkerk in het oog sprongen. De zege kreeg nog meer glans toen na afloop bleek dat koploper Spakenburg, de tegenstander van volgende week, in eigen huis onderuit was gegaan tegen ODIN'59 (1-2).De technische staf van de blauwwitten kon in het duel met de Friezen geen beroep doen op de geschorste Mohamad Mahmoed en de geblesseerde Hamza Boukhari. Hierdoor verscheen Reda Kharchouch weer aan de aftrap en maakte winteraankoop Kenny Anderson zijn basisdebuut voor Quick Boys.
In het eerste kwart van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Trainer Chris de Wagt van ONS Sneek had zijn tegenstander goed geanalyseerd en zorgde met een tactische aanpassing in het begin voor de nodige onrust in de defensie van de blauwwitten. Na een minuut of twintig nam Quick Boys echter het heft in eigen handen en dat resulteerde in een aantal goede mogelijkheden voor Van Nieuwkerk. Het overwicht in die fase werd uiteindelijk tien minuten voor de pauze beloond met de openingstreffer. Kharchouch sneed vanaf de rechterkant naar binnen en liet met een verwoestend schot met zijn linkerbeen keeper Barry Ditewig kansloos: 1-0. De voorsprong gaf de thuisploeg zienderogen vleugels. Op slag van rust vergrootte Teijsse de score met een fraaie kopbal over Ditewig heen, waardoor Quick Boys halverwege op rozen leek te zitten.  De manschappen van trainer Gert Aandewiel lieten na de doelwisseling niets aan het toeval over. ONS Sneek werd over het gehele veld opgejaagd en kreeg nauwelijks de gelegenheid om aan aanvallen te denken. Het duel werd in vroeg stadium in het slot gegooid toen Karchouch, op aangeven van Ricardo Kuyvenhoven, met een achterwaartse kopbal zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen: 3-0. 
Hierna brak het tijdperk Teijsse aan. Nadat Anderson binnen de beruchte lijnen op onreglementaire wijze was afgestopt, faalde de clubtopscorer niet vanaf de strafschopstip: 4-0. De vijfde treffer van de gastheren liet niet lang op zich wachten. Teijsse was het eindstation van een fraaie aanval via Kuyvenhoven en Van Nieuwkerk: 5-0. Diezelfde Teijsse volmaakte zijn kwartet doelpunten, nadat hij op aangeven van, opnieuw, Van Nieuwkerk alleen op Ditewig mocht afstevenen en koelbloedig afrondde: 6-0. Het spreekwoordelijke slotakkoord kwam op naam van de wederom sterk spelende Kelvin Maynard. Acht minuten voor het laatste fluitsignaal kopte de centrale verdediger een hoekschop van Kuyvenhoven via de onderkant van de lat binnen: 7-0. De galavoorstelling van de blauwwitten werd na afloop van de wedstrijd beloond met een staande ovatie van het thuispubliek. Het was niet de grootste competitiezege ooit - op 27 februari 1999 won Quick Boys op Nieuw Zuid met 9-0 van Rozenburg - maar de manier waarop de overwinning tot stand kwam leverde veel waardering op van de trouwe fans. Volgende week mogen zij afreizen naar Spakenburg voor de topper tegen de koploper. De blauwwitten krijgen de gelegenheid om de competitie in de Derde Divisie weer helemaal open te breken. 

Opstelling Quick Boys
Hogedoorn, Bloemendaal, Bentem ('78 Den Hartog), Maynard, Ravensbergen, Anderson ('72 Gillissen), Kuijvenhoven ('82 Barendse), A Cohen (c), Teijsse, Kharchouch, Van Nieuwkerk


Opstelling ONS Sneek
Ditewig, Van der Veen ('80 Wijnja), De Boer (c), Oosterbaan ('78 Stevens), Musliu ('46 Gonzales), De Vries, Lanting, Arissen, Dommerholt, Fatima, Prijor

Scoreverloop
'34 1-0 (Kharchouch)
'44 2-0 (Teijsse)
'54 3-0 (Kharchouch)
'62 4-0 (Teijsse, pen.)
'72 5-0 (Teijsse)
'75 6-0 (Teijsse)
'81 7-0 (Maynard)

Gele kaarten
ONS Sneek: Lanting

Agenda

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________