Marc de Kruijs maakt de overstap naar K.v.v. Quick Boys

De Technische Commissie van K.v.v. Quick Boys is verheugd te kunnen melden dat Marc de Kruijs met ingang van het seizoen 2018-2019 actief zal zijn op sportpark Nieuw Zuid. De clubleiding heeft afgelopen week een akkoord bereikt met de beloftevolle linksbuiten van zaterdaghoofdklasser Ter Leede.

Op sportpark Roodemolen is De Kruijs (20) voor het tweede achtereenvolgende voetbaljaar een vaste waarde in het elftal van trainer Henk Wisman. De buitenspeler staat te boek als een van de grootste talenten in de Bollenstreek. De zoon van oud-voetballer Hans de Kruijs heeft tot nu toe vier keer het net weten te vinden. Daarnaast scoort de inwoner van Sassenheim een hoog rendement uit beslissende voorzetten.

De scouts van de blauwwitten hebben De Kruijs al enige tijd op de korrel. ,,Wij hebben Marc twee seizoenen intensief gevolgd”, verklaart hoofdtrainer Gert Aandewiel. ,,Quick Boys wil graag een klassieke linkerspits aan de selectie toevoegen en Marc past wat dat betreft perfect in onze profielschets. Hij is een speler met veel snelheid, een goede actie en een uitstekende voorzet. Kortom, Marc kan van grote waarde zijn voor ons. Dat hij uit deze regio komt, is eveneens een pluspunt”.
Aandewiel verwacht dat de talentvolle vleugelaanvaller zich de komende jaren verder kan ontplooien op Nieuw Zuid. ,,Marc heeft absoluut de potentie om zich verder te ontwikkelen. En als een goede speler op een hoger niveau gaat acteren, is de kans groot dat die vooruitgang ook daadwerkelijk geboekt zal gaan worden”.

De Kruijs is klaar voor de volgende fase in zijn carrière. ,,Ik vind de tijd nu rijp om de stap naar Quick Boys te maken, een grote club met een grote naam in Nederland. Het spelen op een hoger niveau is allereerst een sportieve uitdaging voor mij. Maar ook op maatschappelijk gebied is de overgang naar Quick Boys voor mij de juiste keuze om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen’’, legt de HBO-student uit.
De Kruijs beseft dat hij tot een uitstervend ras behoort. Steeds vaker nemen rechtsbenige aanvallers de positie op de linkerflank in. ,,Tegenwoordig wordt er veel meer verlangd van een buitenspeler. Hij moet niet alleen zijn mannetje uit kunnen spelen en een voorzet geven. Een vleugelaanvaller moet bovendien scoren. Ik pik gelukkig ook mijn doelpuntjes mee, maar ik haal daarnaast heel veel voldoening uit een beslissende voorzet waar de spits alleen nog zijn voet tegenaan hoeft te zetten. Dan komt het doelpunt voor 80% op mijn conto”.

Zijn vader Hans, in het verleden namens het Leidse UVS actief op het hoogste amateurniveau, heeft hem bij zijn keuze geadviseerd. ,,Hij heeft mij uiteraard zelf laten beslissen, maar wel laten weten hoe hij erover denkt. Niet als vader, meer als voetballiefhebber. Mede gezien zijn voetbalachtergrond heb ik zijn advies heel serieus genomen. Het is vanzelfsprekend dat ik voor een basisplaats ga volgend seizoen. Maar ik wil vooral een waardevolle basisspeler worden en met mijn doelpunten en assists belangrijk zijn voor het team”, besluit de ambitieuze De Kruijs.   

Langs deze weg wordt Marc de Kruijs van harte gefeliciteerd met zijn overgang naar Quick Boys en wenst de clubleiding hem veel succes en plezier toe op Nieuw Zuid.

Geef een antwoord