Laurens Mouter en Derek van der Plas gaan Gert Aandewiel assisteren

Gert Aandewiel, onlangs door het bestuur van K.v.v. Quick Boys aangesteld als hoofdtrainer voor de komende anderhalf jaar, wordt in het seizoen 2018-2019 geassisteerd door Laurens Mouter en Derek van der Plas. Laatstgenoemde heeft momenteel het tweede elftal onder zijn hoede. Daartegenover staat het vertrek van keeperstrainer Jan Nederburgh.

De ervaren Mouter (66) is aan het begin van het seizoen teruggekeerd op het oude nest waar hij in het verleden zeven jaar in het eerste elftal heeft gespeeld. Met zijn jarenlange ervaring als trainer heeft Mouter een schat aan voetbalkennis opgebouwd. Doordeweeks zal de inwoner van Oegstgeest aanwezig zijn op de trainingsavonden. Op zaterdag gaat Mouter de analyses van de tegenstanders verzorgen, waarmee hij de A-selectie kan voorbereiden op de eerstvolgende wedstrijd.

De 36-jarige Van der Plas is bezig aan zijn tweede seizoen als eindverantwoordelijke van Quick Boys 2. Met zijn ploeg staat de oud-eerste elftalspeler momenteel op de tweede plaats. Na de verdiende thuisoverwinning op Rijnsburgse Boys 2 (2-1) van afgelopen zaterdag is de achterstand op de koploper teruggebracht tot één punt.
Van der Plas heeft veertien seizoenen in de hoofdmacht van Quick Boys gespeeld. Hij weet als geen ander wat er nodig is om te slagen als eerste elftalspeler. Voor Van der Plas is de promotie naar de rol van assistent-trainer de volgende stap in zijn jonge trainersloopbaan. Eind mei hoopt hij de cursus UEFA B/Trainer-Coach II af te ronden.

De samenwerking met keeperstrainer Jan Nederburgh (59) blijft beperkt tot één seizoen. De inwoner van Velsen neemt afscheid van Nieuw Zuid aan het einde van het voetbaljaar. De club is hem heel veel dank verschuldigd voor de belangrijke bijdrage die hij heeft geleverd aan de ontwikkeling van de keepers van het eerste elftal. Quick Boys gaat op zoek naar een geschikte kandidaat voor de invulling van de ontstane vacature.

Geef een antwoord