Quick Boys laat VVOG puntloos

Quick Boys heeft de lastige uitwedstrijd tegen VVOG in winst weten om te zetten. De blauwwitten kwamen na ruim een half uur spelen in de eerste helft uit een vrije trap van Kelvin Maynard op voorsprong. In de tweede helft werd de kans op een verdubbeling van de voorsprong gemist toen een strafschop naast het doel verdween.

De wedstrijd leek een mooie start voor Quick Boys te krijgen toen topscoorder Yordi Teijsse al na twee minuten spelen via de borst de bal aflegde op Kenny Anderson die een prima gelegenheid kreeg de score te openen maar niet profiteerde. Een paar minuten later lag Teijsse weer aan de basis van een aanval toen hij de bal vanaf de achterlijn teruglegde, weer kon Quick Boys niet profiteren. De blauwwitten zetten VVOG onder druk en bemoeilijkten door vroeg te storen de opbouw van de aanvallen van de thuisploeg.

Na verloop van tijd bleek dat beide tegenstanders maar weinig voor elkaar onderdeden. Na ruim tien minuten spelen kon Jeffrey Snijders een afstandsschot op het doel van Jesper Hogedoorn wagen, dat schot verdween naast het doel. Ook Quick Boys liet zich in deze wedstrijdfase gelden. De deklat bracht uitkomst voor VVOG bij de afronding van een aanval door Jesse van Nieuwkerk. In de loop van de eerste helft leek VVOG de wedstrijd naar zich toe te trekken, de Harderwijkers drongen aan bij Quick Boys maar stuitten steeds op de blauwwitte defensie die zonder in de problemen te komen voorkwam dat de thuisploeg de score kon openen.

Quick Boys liet VVOG uitrazen om vervolgens zelf op zoek te gaan naar de voorsprong. Eerst wist Jesse van Nieuwkerk vanaf rechts een aanval op te zetten die werd gepareerd door de defensie van VVOG. Met nog een kwartier te spelen zag Kenny Anderson zijn doelpoging ten koste van een hoekschop gekeerd. Daarna zag Anthony Bentem zijn doelpoging na een combinatie met Jesse van Nieuwkerk door doelman Koornberg gekeerd. Via een loepzuiver genomen een vrije schop van Kelvin Maynard van ca. 20 meter van het doel even later kwam Quick Boys alsnog op voorsprong. Doelman Koornberg was kansloos bij het schot van Maynard. In de resterende tijd van de eerste helft probeerden beide tegenstanders een wijziging aan te brengen in de tussenstand, maar slaagden daar niet in.

De tweede helft werd door beide tegenstanders in dezelfde samenstelling begonnen. VVOG had zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd en ging enthousiast op zoek naar liefst meerdere doelpunten. Na tien minuten spelen kreeg Jeffry Arends een prima gelegenheid de score gelijk te trekken, Arends zag zijn doelpoging gekeerd worden. VVOG drong aan bij Quick Boys maar forceerde slechts een aantal hoekschoppen.

Aan de andere kant zag Quick Boys geen kans de magere marge te verhogen. Teveel fouten zorgden ervoor dat VVOG niet in de problemen kwam. Als er al doelkansen afgedwongen werden ontbrak het raffinement bij de afronding van de doelkansen om de score te verhogen.

Met nog een kwartier te spelen kreeg Quick Boys een uitgelezen kans de score te verdubbelen. Kenny Anderson kwam in kansrijke positie maar werd getorpedeerd door doelman Koornberg, die goed wegkwam toen de arbiter deze overtreding slechts met geel bestrafte.  Yordi Teijsse mocht daarna van elf meter aanleggen maar schoot de bal naast het doel.

VVOG ontsnapte aan een grotere achterstand en kreeg weer inspiratie om verder op zoek te gaan naar een doelpunt. Er resteerde de toeschouwers nog een spannende wedstrijd, goed was het echter niet. VVOG drong aan maar kwam net als Quick Boys niet meer tot scoren waardoor Quick Boys de wedstrijd met een 0 – 1 overwinning afsloot.