Trainer Albert Spaans schuift door naar Quick Boys 2

Gepubliceerd op: 23-02-2018 08:02

Het tweede elftal staat komend seizoen onder leiding van Albert Spaans. De huidige trainer van Quick Boys JO19-1 volgt Derek van der Plas op die op zijn beurt promoveert tot assistent-trainer bij de hoofdmacht van de blauwwitten.

Oud-eerste elftalspeler Spaans is bezig aan zijn tweede seizoen als eindverantwoordelijke van JO19-1. Cees Haasnoot, bestuurslid Voetbalzaken, is zeer tevreden over zijn prestaties als trainer op Nieuw Zuid. ,,Onder de vleugels van Albert heeft Quick Boys JO19-1 afgelopen voetbaljaar beslag weten te leggen op de districtsbeker en is men promotie naar de 1e Divisie op het nippertje misgelopen. Quick Boys 2 zien wij als het verlengstuk van de jeugdopleiding. Het is voor Albert een heel mooie uitdaging om de spelers van het tweede elftal het laatste zetje te geven.”
Haasnoot geeft aan dat de Hagenaar de huisstijl van Nieuw Zuid predikt. ,,Hij onderschrijft de Quick Boys-filosofie: dominant en aanvallend voetbal met pressie naar voren. Bij zijn vorige club Quick heeft Albert bovendien al ervaring opgedaan als seniorentrainer. Verder toont Albert zijn betrokkenheid bij de club. Op donderdagavond is hij vaak degene die het licht van de kantine uitdoet.”

,,De aanstelling als trainer van Quick Boys 2 beschouw ik als promotie”, legt de 47-jarige Spaans uit. ,,Weer een stapje dichter bij het elftal waar het uiteindelijk allemaal om draait. Ik ga werken met spelers die heel dicht tegen Quick Boys 1 aanzitten. Het is wel even omschakelen: waar ik bij Quick Boys JO19-1 wekelijks de sterkste opstelling zelf kan bepalen, ben ik bij het tweede elftal afhankelijk van blessures en schorsingen bij de hoofdmacht. Een goede samenwerking met het eerste en derde elftal is dus heel belangrijk”.
Na het succesvol verlopen seizoen 2016-2017 staat Spaans met Quick Boys JO19-1 momenteel op de vierde plaats in de 2e Divisie B. ,,Ik heb het prima naar mijn zin bij de jeugd. Deze mooie kans doet zich echter voor. Volgend seizoen kom ik enkele jongens tegen waarmee ik eerder gewerkt heb. Het is mijn doel om deze spelers nóg beter te maken. Het is een goede lichting: niet voor niets mag opnieuw een aantal potentials doorschuiven naar de A-selectie. Dat is iets waar de club écht trots op kan zijn”.

Langs deze weg wordt Albert Spaans veel plezier en succes toegewenst in de uitoefening van zijn nieuwe functie op sportpark Nieuw Zuid.

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________