Kees Guijt complementeert vernieuwde technische staf A-selectie

Gepubliceerd op: 26-02-2018 15:06

De technische staf van het eerste elftal van K.v.v. Quick Boys voor het seizoen 2018-2019 is rond. Kees Guijt wordt aangesteld als nieuwe keeperstrainer van de A-selectie. De oud-doelman van de blauwwitten volgt Jan Nederburgh op die sportpark Nieuw Zuid aan het einde van het lopende voetbaljaar de rug zal toekeren.Met Gert Aandewiel, Derek van der Plas, Laurens Mouter én Guijt bestaat de staf komend seizoen volledig uit leden met een Quick Boys-achtergrond. De 39-jarige Guijt is momenteel verbonden als keeperstrainer aan de B-selectie en heeft eerder de talentvolle keepers uit de jeugdopleiding onder zijn hoede gehad.

,,Kees is een jongen van de club, een Quick Boyzer is in hart en nieren”, legt Tom van der Niet namens de Technische Commissie uit. Volgens Van der Niet beschikt Guijt over de kwaliteiten die een keeperstrainer moet hebben. ,,Hij heeft een heel goede trap in zowel zijn rechter- als zijn linkerbeen. Verder is Kees zeer gedreven en bereid om te investeren in zichzelf. Hij is jong en dynamisch en krijgt van ons de kans om zich verder te ontwikkelen. Wij hebben het volste vertrouwen in hem en denken dat hij van toegevoegde waarde zal zijn voor de technische staf en het keepersgilde van het eerste elftal”.

,,Nou ja, ik heb niet heel veel gespeeld in die acht seizoenen dat ik bij het eerste elftal zat, hoor! Schrijf maar op dat ik onderdeel heb uitgemaakt van de A-selectie”, reageert Guijt met de nodige zelfspot. Toch heeft hij met zijn manier van spelen een onuitwisbare indruk achtergelaten. ,,Ik was zelf een meevoetballende keeper. Tegenwoordig legt men daar teveel de nadruk op, vind ik. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat een doelman die ene bal in de allerlaatste minuut tegenhoudt en punten voor zijn team pakt. Het keepersaspect is uiteraard het belangrijkste”.
Guijt kijkt uit naar de concurrentiestrijd tussen zijn leerlingen. ,,Ik denk Quick Boys volgend seizoen over drie geweldige sluitposten beschikt. Pim van der Plas zie ik regelmatig spelen bij het tweede elftal en Martijn de Zwart is een oud-concullega van me. Ook Paul van der Helm heb ik al in actie gezien en hij heeft een prima indruk op mij achtergelaten. Zij zullen elkaar scherp gaan houden hetgeen bevorderlijk zal zijn voor het niveau”, besluit Guijt die tijdens zijn actieve loopbaan al eens heeft samengewerkt met hoofdtrainer Aandewiel en assistent Van der Plas.

De Technische Commissie feliciteert Guijt met zijn promotie naar de A-selectie en wenst hem veel plezier en succes toe bij de uitoefening van zijn functie als keeperstrainer op Nieuw Zuid.

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________