Eenvoudige zege op hekkensluiter

Gepubliceerd op: 10-03-2018 20:14

In de uitwedstrijd tegen Magreb’90 leidde Quick Boys na twintig minuten spelen al met 0 – 2. Na de rust werd die voorsprong door twee benutte strafschoppen verder uitgebouwd. Uiteindelijk wonnen de blauwwitten met 1–4.

Amper was de wedstrijd begonnen of het spelbeeld werd al duidelijk. Quick Boys heerste en was op zoek naar een snelle voorsprong. Dat leek er na amper drie minuten spelen al in te zitten, Jesse van Nieuwkerk werd aangespeeld maar kwam net tekort om de score te openen, de doelpoging belandde naast het doel. Quick Boys drong aan maar zag nog geen kans de score te openen.

Aan de andere kant leek Magreb’90 na bijna tien minuten spelen voor het eerst gevaarlijk te worden toen men aan de rand van het strafschopgebied een vrije schop mocht nemen. Yasin Ouja plaatste de bal naast het doel. Dat deed Quick Boys een paar minuten later aan de andere kant beter. Na een handsbal mocht Delano a Cohen een vrije schop nemen. De defensie van Magreb’90 zag geen kans de vrije schop weg te werken, uiteindelijk kwam de bal in de voeten van Jesse van Nieuwkerk die de bal over de doellijn plaatste waardoor Quick Boys op voorsprong kwam.

1718-magqui_net_op_voorsprong_gekomen

Die voorsprong smaakte naar meer, door het blauwwitte offensief moest de defensie van de thuisploeg alle zeilen bijzetten om niet in de problemen te komen. Daarbij werden te veel overtredingen gemaakt. Uit een van die overtredingen mocht Quick Boys weer een vrije schop nemen. Deze maal wist Delano a Cohen Kenny Anderson te bereiken die de voorsprong verdubbelde.

Quick Boys heerste op alle fronten maar legde te weinig tempo in het spel om Magreb’90 in de problemen te brengen, bovendien kwam de thuisploeg kwalitatief tekort om het spelbeeld te wijzigen zodat men niet in de wedstrijd terug kon komen. Het was tekenend om vast te stellen hoe vaak aanvallen van de kant van Magreb’90 wegens buitenspel werden afgefloten. Met de rust in zicht liet Magreb’90 zich eindelijk gelden toen een afstandsschot van Ismael Chibrani naast het doel van Jesper Hogedoorn verdween. Aan de andere kant had Yordi Teijsse op slag van rust meer rendement uit een doelkans moeten halen, nu belandde de bal naast het doel.

1718-magqui_kenny_anderson_na_score

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Na vijf minuten spelen moest de defensie van Magreb’90 ten koste van Yordi Teijsse aan de noodrem trekken. Dat leidde tot een strafschop die Teijsse feilloos in de touwen joeg. Een paar minuten later was het weer raak. Weer een onbesuisde overtreding, weer een strafschop. Die beslissing van arbiter Roeleveld werd door sommige spelers van de thuisploeg niet op prijs gesteld. Er was een afkoelingsperiode nodig, waarna het spel weer hervat kon worden. Weer mocht Yordi Teijsse vanaf elf meter aanleggen. Doelman Lloyd Dielingen kreeg zijn vingers nog tegen de bal maar zag een kans de bal te keren. Quick Boys zat met een 0 – 4 voorsprong al snel na het begin van de tweede helft op rozen.

1718-magqui_teijsse_gaat_strafschop_nemen

Terwijl bij Quick Boys de scherpte er nu wel af was probeerde Magreb’90 de score een draaglijker gezicht te geven en wierp alle schroom van zich. Na ruim twintig minuten mocht ook de thuisploeg vanaf elf meter aanleggen na een overtreding van Joey Ravensbergen op Ismael Chibrani. Yassin Ouja faalde niet en wijzigde de stand naar 1 – 4. Daarna was het gedaan met de wedstrijd. Quick Boys geloofde het wel en Magreb’90 kon niet beter. De blauwwitten deden wat ze moesten doen en konden weer drie punten aan het puntentotaal toevoegen.

Opstelling Quick Boys:
Hogedoorn, Bentem, Ravensbergen, Mahmoed (Boukhari) , Teijsse, van Nieuwkerk (Hamdani), a Cohen ©, Anderson (Gillissen), Bloemendaal, Lazic, Maynard

Opstelling Magreb’90:
Dielingen, Bourazma, El Ghazouani, Jabir, Sardi © (Barimi), Ouja, Chibrani,Yagou, Uyi-olaye (Bourik), El Hanoudi, Kinkela

Gele kaarten:
Jabir, Sardi, El Hanoudi (Magreb'90)

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________