Quick Boys in extremis langs ODIN’59 (1-0)

Op een ijskoud sportpark Nieuw Zuid heeft Quick Boys met 1-0 gewonnen van ODIN’59 dankzij een goal van Jesse van Nieuwkerk in blessuretijd. Dankzij de overwinning stijgt Quick Boys naar de tweede plaats, met 49 punten uit 24 wedstrijden.

De opstelling van trainer Gert Aandewiel kende geen verrassingen. De vertrouwde elf namen zagen in de openingsminuut de bezoekers gevaarlijk voor het doel van keeper Jesper Hogedoorn verschijnen. Zowel Quick Boys als ODIN’59 ondervond heel veel hinder van de harde oostenwind. De Heemskerkers leken elkaar toch iets gemakkelijker te vinden, terwijl de thuisploeg met opportunistisch spel de ban voor rust probeerde te breken. Een schot van Kelvin Maynard van grote afstand scheerde langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Een hoekschop van Delano a Cohen draaide bijna in één keer het doel in en in de rebound zag Anthony Bentem zijn inzet huizenhoog over gaan.

Dat het spelen met de harde wind in de rug niet altijd een voordeel hoeft te zijn, demonstreerden beide teams vanmiddag. Quick Boys wilde voor rust profiteren van de weersomstandigheden, maar kon eigenlijk geen potten breken. Na afloop gaf Aandewiel aan dat de blauwwitten voor de rust geen grip hadden op het middenveld. Juist ODIN’59 was de ploeg die de beste kansen wist te creëren. Aanvoerder Ron Scheffer zag zijn schot op de lat eindigen. Aan de andere kant was Bentem met een poging van ruim dertig meter dicht bij de openingstreffer. Verder deden Vlatko Lazic, Kenny Anderson en A Cohen nog tevergeefs pogingen.

Na de doelwisseling, met twee ongewijzigde teams uit de kleedkamers, vocht Quick Boys tegen de elementen. Het meeste balbezit was echter wel voor de thuisploeg, terwijl ODIN’59 zich op de counter concentreerde. Yordi Teijsse was na tien minuten spelen dicht bij de openingstreffer, maar de topschutter vond keeper Mike van Vliet op zijn pad. Het was één van de spaarzame kansen voor de gastheren die verder in de persoon van Kelvin Maynard en Bentem voor opwinding zorgden in het vijandelijk doelgebied. Aan de andere kant kroop Quick Boys door het oog van de spreekwoordelijke naald als invaller Achmed al Mahdi, na een vlijmscherpe tegenstoot, oog-in-oog met Jesper Hogedoorn miste.

Met een dubbele wissel – Noah Barendse en Philippe den Hartog vervingen Kelvin Maynard en Yordi Teijsse – probeerde de technische staf van de thuisploeg een kwartier voor tijd het vuur aan te wakkeren.
Deze ingreep leek z’n vruchten af te werpen. Quick Boys wist er een slotoffensief uit te persen. Een grove overtreding op Joey Ravensbergen, die zich in de loop van de tweede helft steeds meer met de aanval ging bemoeien, vormde de inleiding voor de enige treffer van de middag. De aan Lazic toegekende vrije schop legde de bal op het hoofd van Jesse van Nieuwkerk die met een rake kopbal doelman Van Vliet in extremis wist te verschalken: 1-0.

Dankzij de late driepunter deed Quick Boys opnieuw goede zaken. Concurrent Jong Almere City FC is inmiddels van de tweede plaats verdreven. De achterstand op koploper Spakenburg blijft echter zes punten. In de strijd om de derde periodetitel zijn de blauwwitten een van de vier koplopers.