Yuri Guijt ook komend seizoen trainer van Quick Boys 3

Momenteel is hij als speler/trainer aan het team verbonden. Ook komend seizoen is Yuri Guijt de eindverantwoordelijke van Quick Boys 3. Daarnaast zal de oud-eerste elftalspeler de functie van Technisch Manager van de B-selectie blijven bekleden.

Volgens bestuurslid Voetbalzaken Cees Haasnoot is Guijt uitermate geknipt voor zijn nieuwe rol. ,,Yuri weet als geen ander wat er nodig is om uiteindelijk te slagen in de A-selectie. Zijn ervaring als oud-eerste elftalspeler en het feit dat hij de gehele jeugdopleiding heeft doorlopen, maken hem zeer geschikt voor de functie van trainer van Quick Boys 3. Yuri heeft tijdens zijn loopbaan leren omgaan met diverse tegenslagen en die bagage neemt hij mee richting volgend seizoen”.

Door privé-omstandigheden moest Marnix van der Gun in het lopende seizoen een stapje terug doen als trainer van het derde elftal. Guijt nam het stokje in eerste instantie tijdelijk over. ,,Het trainersvak had altijd al mijn interesse. Tijdens mijn actieve carrière dacht ik daar over na. Helaas werd ik gedwongen om eerder dan gepland te stoppen met voetballen”.
Het derde elftal kende, mede door blessures en schorsingen, een teleurstellende eerste seizoenshelft, maar richtte zich op na de winterstop. ,,Uiteindelijk heb ik zelf mijn voetbalschoenen weer moeten aantrekken. Die dubbelrol wordt geaccepteerd door de spelersgroep. Ook Marnix speelt regelmatig mee. Van de laatste zes wedstrijden hebben we er vijf gewonnen. Handhaving, de doelstelling voor dit seizoen, is nu binnen handbereik”.

Guijt gaat het trainerschap combineren met de bureaufunctie als Technisch Manager van Quick Boys 2 en 3. Hij voorziet daarbij geen problemen. ,,Ik heb inmiddels mijn draai kunnen vinden in de managersrol en verwacht dat ik de aandacht goed kan verdelen. Bovendien werk ik komend seizoen samen met een uitstekende staf. Gerard Zuijderduijn blijft verbonden aan het elftal als assistent-trainer, Kevin Sip keert terug op Nieuw Zuid en wordt de nieuwe keeperstrainer en verzorgster Anne van Duijn komt over van Quick Boys JO19-1. Ook het begeleidingsteam met Cor Zuijderduijn en Wim Kralt blijft intact”.

Guijt verzekert de spelers van Quick Boys 3 dat zij heel serieus genomen worden. ,,Er is heel veel aanwas vanuit de jeugdopleiding. Ze worden nauwlettend in de gaten gehouden, want de B-selectie telt echt mee. Er zijn genoeg spelers die vanuit het derde elftal uiteindelijk de stap naar de hoofdmacht hebben weten te maken. Voetballen kunnen ze allemaal, maar het karakter en het doorzettingsvermogen zijn minstens zo belangrijk”.

Langs deze weg wordt Yuri Guijt heel veel succes en plezier toegewenst met de uitoefening van zijn nieuwe functie op sportpark Nieuw Zuid.

Geef een antwoord