Quick Boys opnieuw onderuit op Nieuw Zuid

Gepubliceerd op: 22-04-2018 11:00

Voor Quick Boys lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Op het eigen sportpark Nieuw Zuid ging het voor de tweede keer op rij onderuit. DVS'33 Ermelo was met 0-1 te sterk voor de blauwwitten. Door de nederlaag zakt Quick Boys naar de derde plaats, met 54 punten uit 29 wedstrijden.

DVS’33 kwam naar sportpark Nieuw Zuid om de winst te behalen, hetgeen de gasten van meet af aan lieten merken. Direct na aanvang van de wedstrijd nam DVS’33 het initiatief en ging het op zoek naar een doelpunt. De blauwwitte defensie moest vanaf het begin alert zijn bij de snelle uitvallen van DVS’33. Voorlopig bleef het bij schoten van afstand uit de tweede linie die voor doelman Jesper Hogedoorn nog geen problemen opleverden. Pas na ruim een kwartier spelen liet Quick Boys zich voor de eerste maal gelden toen Joey Ravensbergen op aangeven van Jordi Teijsse op doel uithaalde. Die doelpoging werd met de nodige moeite werd gekeerd door doelman Velanas.

1718-quidvs_jordi_Teijsse

Beide tegenstanders bleven op zoek naar een doelpunt. Eerst was er halverwege de eerste helft de kans voor DVS’33 om de score te openen toen Daniel van Warven de bal op een presenteerblaadje kreeg aangereikt door Coen Vloedgraven, maar hij profiteerde niet. Kort daarop leek Kenny Anderson voor Quick Boys de kans te krijgen de score te openen, maar ook hij kwam niet tot scoren omdat Mike Ahrens de bal ten koste van een hoekschop alsnog kon wegwerken. DVS’33 mocht het zichzelf kwalijk nemen de aanvallen te onzorgvuldig op te bouwen, waardoor in teveel situaties sprake was van buitenspel.

Gaandeweg de eerste helft ontwikkelde zich een wedstrijd waarin de tegenstanders maar weinig voor elkaar onderdeden. Het spel golfde op en neer, er werden maar weinig doelkansen gecreëerd. Met nog tien minuten te spelen leek Quick Boys toch nog kansrijk te worden. Jesse van Nieuwkerk werd naar de grond gewerkt in het strafschopgebied, maar kreeg geel voorgeschoteld. Een dubieuze beslissing van arbiter De Bruijn die zijn uiterste best deed niet het stempel “thuisfluiter” te krijgen, te meer daar De Bruijn in dezelfde wedstrijdfase het neerhalen van dezelfde doorgebroken Van Nieuwkerk slechts met geel bestrafte. Tot de rust zouden beide tegenstanders proberen de score te openen, maar ze slaagden daar niet in.

1718-quidvs_Dirk_Kuyt

Quick Boys startte de tweede helft zonder de licht geblesseerde Dirk Kuyt, Philippe den Hartog was zijn vervanger. DVS’33 had de nodige inspiratie opgedaan in de rust en zette direct druk op het doel van Quick Boys, dat een regen van hoekschoppen te verwerken kreeg maar het doel voorlopig nog schoon wist te houden. Daarna liet ook Quick Boys zich gelden, ook hier bleven de hoekschoppen zonder resultaat.

DVS’33 liet zich steeds vaker gelden, de blauwwitte defensie kwam steeds vaker onder druk te staan. Zo kreeg Daniel van Warven een vrije doortocht op doelman Hogedoorn, Van Warven plaatste de bal over het doel. Direct daarna liet Quick Boys zich in het strafschopgebied van DVS’33 gelden. Het had veel weg van een schiettent daar in het strafschopgebied, maar wederom bleef de score uit.

Voor beide tegenstanders gold dat winst noodzakelijk was in deze wedstrijd. Een gelijkspel, laat staan een verlies zou funest zijn voor de aspiraties van beide tegenstanders. Steeds meer leek het erop dat DVS’33 de beste papieren had om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Voorlopig bleef het nog bij schoten uit de tweede lijn die niet het gewenste resultaat brachten. Aan de andere kant wist Quick Boys te weinig af te dwingen. De blauwwitten bleven zich stuklopen op de defensie van de gasten die maar weinig steken lieten vallen. Aan de andere kant wist DVS’33 de blauwwitte defensie juist wel onder druk te krijgen. Te vaak wisten de gasten de vrije man te vinden. Eerst kon Joey Ravensbergen nog een bal van de doellijn wegwerken, een paar minuten later was het wel raak voor DVS’33. Nu kreeg Maurice de Ruiter alle ruimte om een doelpoging te wagen waarbij doelman Hogedoorn kansloos was. Halverwege de tweede helft keek Quick Boys aan tegen een 0–1 achterstand.

1718-quidvs_jsses_van_nieuwkerk

In de resterende tijd trachtte Quick Boys de schade nog te herstellen, maar was daartoe niet bij machte. Na meerdere kleine kansen leek invaller Hamza Boukhari in de gelegenheid te komen om de score gelijk te trekken. Boukhari ging voor eigen succes, had de bal moeten afleggen, waardoor de gelijkmaker alsnog uitbleef. Aan de andere kant zou DVS’33 vaker hebben moeten profiteren van de ruimte die Quick Boys bood, verder succes bleef uit voor beide tegenstanders. Winst voor DVS’33 en weer verlies voor Quick Boys in een thuiswedstrijd. DVS’33 deed goede zaken voor de derde periodetitel. Voor de zoveelste keer dit seizoen bleef Quick Boys met lege handen achter op sportpark Nieuw Zuid. De tweede plek op de ranglijst wordt inmiddels ingenomen door het op stoom zijnde Scheveningen, de tegenstander van volgende week. Slechts een wonder kan Quick Boys nog aan winst van de derde periodetitel helpen, daarvoor is de achterstand op de concurrentie inmiddels wel erg groot geworden.

1718-quidvs_elftal_verlaat_veld_na_wedstrijd


Opstelling Quick Boys 
Hogedoorn, Ravensbergen, Maynard, Bentem, Bloemendaal, Mahmoed, Kuyvenhoven ('71 Boukhari), Anderson ('71 A Cohen), Van Nieuwkerk, Kuijt ('46 Den Hartog), Teijsse 

Opstelling DVS'33 Ermelo 
Velanas, Epe, Camara, Hollart (c), De Vries, Dekker, Vloedgraven, Van Warven ('71 Velda), De Ruiter, Roemeon ('90+3 Bouwman), Ahrens ('90 Buitenhuis)

Scoreverloop
'67 0-1 (De Ruiter)

Gele kaarten 
Quick Boys: Van Nieuwkerk 
DVS'33 Ermelo: Hollart, Roemeon

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Altijd al sponsor willen worden?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________