Puntendeling bij Scheveningen

In een attractieve wedstrijd kwamen de achtervolgers van koploper Spakenburg, dat zelf wel tot winst kwam, niet tot scoren. Beide teams creëerden meerdere doelkansen maar wisten het net niet te vinden.

Beide tegenstanders namen de tijd elkaar af te tasten, daarbij forceerde Scheveningen na vijf minuten spelen de eerste doelkans, toen vanuit een hoekschop een doelpoging werd gewaagd. Het snoeiharde schot belandde naast het doel. Kort daarop nam Quick Boys aan de andere kant van het veld een vrije schop, die niet het gewenste resultaat bracht.

Beide teams deden maar weinig onder voor elkaar, het spel golfde op en neer en slechts spaarzaam kwam men tot doelpogingen die beide keepers niet in de problemen bracht. Na ruim een kwartier spelen leek Quick Boys voor het eerst in de wedstrijd gevaarlijk te worden. Philippe den Hartog bereidde voor vanaf rechts en wist het hoofd te vinden van Yordi Teijsse wiens vizier niet op scherp stond. Via een tegenstander ging de bal over het doel. De blauwwitten zouden nog gevaarlijk worden uit die hoekschop maar de score bleef uit.

Geen van de teams wist een kentering in het wedstrijdbeeld te forceren, het zou bij schaakvoetbal blijven met slechts af en toe gevaarlijke momenten in het strafschopgebied. Ruim halverwege de eerste helft claimde Scheveningen een strafschop. Scheidrechter Keijl stond er bovenop en besloot resoluut de claim niet te honoreren.

Na ruim een half uur spelen zou Quick Boys tot twee keer toe gevaarlijk worden. In beide gevallen stond Joey Ravensbergen aan de basis van de aanval. Tot twee keer werd vanaf de linkerflank Yordi Teijsse bereikt niet kon profiteren waardoor de hatelijke nul maar niet van het scorebord verdween. Met de rust in zicht liet Scheveningen zich nog een keer gelden. Mehmet Aldogan kon niet profiteren. Op zoek naar de voorsprong zou Scheveningen nog aanzetten maar kwam niet tot scoren. Op slag van rust wist Philippe den Hartog nog Ricardo Kuijvenhoven te bereiken, zijn doelpoging ging rakelings over het doel. Met een 0 – 0 ruststand gingen beide tegenstanders aan de thee.

Na de rust kwamen beide teams in ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Scheveningen zocht het initiatief, maar wist Quick Boys niet te imponeren. Toch had Scheveningen na vijf minuten op voorsprong moeten komen. Brandon Robinson kreeg teveel ruimte, kon een doelpoging wagen maar vond Jesper Hogedoorn op zijn weg die met een knappe redding zijn doel schoonhield.

Net als in de eerste helft golfde het spel op en neer. Na een kwartier bereikte Philippe den Hartog, hij kan terugzien op een prima wedstrijd, Yordi Teijsse. Bij de afronding van deze doelkans moest ook Teijsse zijn meerdere erkennen in de doelman van de tegenstander. In deze wedstrijdfase leek Scheveningen nog in de problemen te komen bij een vrije schop maar weer werd het net niet gevonden. Halverwege de tweede helft leek Scheveningen de bovenliggende partij in de wedstrijd te worden. Meerdere malen werd het doel gezocht, Scheveningen kwam daarbij niet verder dan een aantal hoekschoppen die allen niet het gewenste resultaat brachten.

Met het einde van de wedstrijd in zicht zette Quick Boys weer aan om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Weer zette Joey Ravensbergen een actie op, nu werd de bal ten koste van een hoekschop weggewerkt door Jari de Jong. Uit die hoekschop werd Arie de Vreugd bereikt wiens kopbal van de lijn werd weggewerkt. Zo dicht was Quick Boys nog niet bij een doelpunt geweest.

Op zoek naar de winst werd bij beide teams gewisseld. Scheveningen was inmiddels weggezakt in de wedstrijd maar wist stand te houden. Aan het einde van de reguliere speeltijd leek Scheveningen alsnog aan het langste eind te trekken. Eerst werd de bal van de doellijn weggewerkt, daarna bewees Jesper Hogedoorn alsnog zijn waarde door met een knappe redding zijn doel schoon te houden. In de extra tijd was Quick Boys nog dicht bij een doelpunt. Philippe den Hartog wist vanaf links Jesse van Nieuwkerk te bereiken wiens kopbal naast het doel belandde.

Beide tegenstanders moesten de punten delen. Kampioenskandidaat nummer één kwam wel tot winst en deed daarmee honderd kilometer verder zijn voordeel. Door het gelijke spel in Scheveningen is de achterstand van de achtervolgers inmiddels wel erg groot geworden.