Nipte nederlaag jeugdig Quick Boys in laatste uitwedstrijd

De laatste uitwedstrijd van het seizoen is door Quick Boys verloren. Op bezoek bij Jong FC Twente in Hengelo werd het 3-2 voor de thuisploeg, na een 2-2 ruststand. Eerder in de wedstrijd hadden Kelvin Maynard (0-1, strafschop) en Chris Guijt (1-2) Quick Boys nog wel op voorsprong gezet. De blauwwitten wonnen slechts één van de laatste zeven wedstrijden. Ondanks de nederlaag blijft Quick Boys vierde, met 58 punten uit 33 wedstrijden. De beloftenploegen van Almere City, FC Volendam en FC Groningen volgen hier vlak achter.

De technische staf van de blauwwitten moest puzzelen in aanloop naar het duel op sportpark De Waarbeek in Hengelo. Afgelopen week voegden Jesse van Nieuwkerk en Hamza Boukhari zich bij de ziekenboeg. Ook Arie de Vreugd ontbrak bij de blauwwitten. In de eerste helft tegen Jong FC Twente vielen ook nog eens Vlatko Laziç en Yordi Teijsse geblesseerd uit, waardoor de jeugdige Chris Guijt en debutant Martijn Rog hun opwachting mochten maken. En dat deden zij niet onverdienstelijk. Bij Jong FC Twente deed Henk van Schaik mee. De verdediger speelde enkele seizoenen in de jeugdopleiding van Quick Boys en kwam via ADO Den Haag in Enschede terecht.

In een levendige eerste helft opende Quick Boys na een kwartier spelen de score. Een goede actie van Laziç werd op onreglementaire wijze binnen de beruchte lijnen beëindigd, waardoor scheidsrechter F.R. de Winter niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. Kelvin Maynard faalde vervolgens niet en bracht de bezoekers aan de leiding: 0-1. Lang konden de blauwwitten niet genieten van de voorsprong. Uit een hoekschop wist spits Jari Oosterwijk de gelijkmaker binnen te koppen: 1-1.

Quick Boys reageerde in de persoon van Teijsse die met een harde inzet de deklat raakte. Even later was de spits opnieuw dicht bij een treffer. Uiteindelijk wist invaller Guijt wel te scoren. De aanvallende middenvelder won het duel van zijn directe tegenstander en schoot de bal vervolgens snoeihard tegen de touwen: 1-2. Helaas konden de blauwwitten de voorsprong niet vasthouden tot aan de rust. Het was Dylan George die doelman De Zwart in de verre hoek wist te verschalken: 2-2.

Meteen na de doelwisseling kende Quick Boys een sterke fase, maar moesten de blauwwitten toezien hoe de thuisploeg de beste kansen kreeg. Uiteindelijk kwamen de beloften van FC Twente toch op voorsprong. Opnieuw was George de gevierde man met een doeltreffende uithaal: 3-2.

Met het inbrengen van Willem Schonenberg voor Anthony Bentem mocht opnieuw een jeugdexponent zijn (officieuze) debuut maken in het eerste elftal. Een slotoffensief volgde van de blauwwitten en in de blessuretijd had Rog de gelijkmaker op zijn schoen, maar uiteindelijk moest Quick Boys de nederlaag incasseren.

Opstelling Jong FC Twente: Jeffrey de Lange, Godfried Roemeratoe, Henk van Schaik, Joel Felix, David Sambissa, Delano Grootenhuis (c), Jonathan Frimann (46. Rashaan Fernandes), Lukas Browning, Jari Oosterwijk, Ramiz Zerrouki (70. Ruben de Jager), Dylan George.

Opstelling Quick Boys: Martijn de Zwart, Tim Bloemendaal, Anthony Bentem (71. Willem Schonenberg), Kelvin Maynard, Joey Ravensbergen, Mohamad Mahmoed, Delano a Cohen (c), Kenny Anderson, Vlatko Laziç (27. Chris Guijt), Yordi Teijsse (38. Martijn Rog), Ricardo Kuyvenhoven.