Voorbeschouwing Quick Boys – ACV

Gepubliceerd op: 25-05-2018 09:06

Na de nipte nederlaag bij Jong FC Twente (3-2) speelt Quick Boys morgen de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018. Op sportpark Nieuw Zuid is ACV uit Assen te gast. De promovendus strijdt tegen degradatie en moet een goed resultaat boeken om het vege lijf te kunnen redden. Het duel tussen Quick Boys en ACV begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter C.J.L.P. Berben uit ’s-Gravenmoer. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Van Kruistum Schilders uit Katwijk.Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de Eerste Klasse in de jaren zeventig van de vorige eeuw stonden Quick Boys en ACV Assen dertien keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen vijf onderlinge wedstrijden en trokken tweemaal aan het kortste eind. Zes duels leverden geen winnaar op. De twee duels in de strijd om de zaterdagtitel staan de oudere Katwijkse fans nog goed bij. De heenwedstrijd in Assen eindigde in een nipte nederlaag (1-2). Op 30 mei 1992 wonnen de blauwwitten de beslissende terugwedstrijd op Nieuw Zuid met 2-0. 
Gert Aandewiel beleefde op 13 januari jl. een succesvolle rentree als hoofdtrainer van Quick Boys. Op bezoek bij ACV in Assen wonnen de blauwwitten met 4-2. Een vroege treffer van Yordi Teijsse brak de ban. Dankzij een tweede doelpunt van diezelfde spits vlak na rust leek Quick Boys in een zetel te zitten. De aansluitingstreffer van Marco van der Heide bracht de spanning terug. Opnieuw Teijsse leek de monden van de Drentenaren te snoeren met zijn derde van de middag, maar invaller Dennis Molema zorgde onverwachts voor een nerveuze slotfase. Een afgeslagen corner van de thuisploeg, met keeper Bart Woering mee in de frontlinie, legde de basis van de beslissing. Noah Barendse mocht op een leeg doel afstevenen en de zege van zijn ploeg veiligstellen.Stand van zaken
Met 29 punten uit 33 duels bivakkeert ACV momenteel op de voorlaatste plaats. De achterstand op Spijkenisse, die op haar beurt op bezoek gaat bij Capelle, bedraagt één punt.
Quick Boys wil het seizoen 2017-2018 op een goede manier afsluiten. Wellicht kan het thuispubliek aanstaande zaterdag kennismaken met een drietal jonge debutanten die tegen Jong FC Twente hun opwachting hebben mogen maken, te weten Chris Guijt, Martijn Rog en Willem Schonenberg. Het duel tussen Quick Boys en ACV staat bovendien in het teken van het afscheid van diverse spelers die om uiteenlopende redenen sportpark Nieuw Zuid zal gaan verlaten: Jesper Hogedoorn, Anthony Bentem, Yassire Hamdani, Arie de Vreugd, Jan de Bruin, Delano a Cohen, Jesse Driebergen, Jim Gillissen, Sammy Zandbergen, Hamza Boukhari, Philippe den Hartog, Reda Kharchouch, Madjer Lukoki en Max van Steen.

Rondje langs de velden
Het overige programma van de laatste speeldag in de Derde Divisie A luidt als volgt:
DVS’33 Ermelo – VVOG
Spakenburg – Jong Almere City FC
Capelle – Spijkenisse
Scheveningen – Jong FC Volendam
Harkemase Boys – ASWH
Jong FC Groningen – ONS Sneek
Magreb’90 – DOVO
ODIN’59 – Jong FC Twente

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Lidmaatschap / Aanmelding

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________