Familiedagen 2018: OldStars Walking Football

Voetbal zonder te rennen, zonder fysiek contact, zonder keepers en zes tegen zes. OldStars Walking Football groeit in populariteit en steeds meer voetbalverenigingen omarmen deze beweegvorm voor 60-plussers. Ook Quick Boys gaat dit opstarten. Op 2 juni kunnen supporters en leden van Quick Boys kennismaken met OldStars walking football van 11.00 – 14.00 uur.

Om 11.00 uur wordt er gestart met koffie en uitleg over Walking Football en om 12.00 uur is er de mogelijkheid om aan clinic mee te doen en of een mini-toernooi met de OldStars van Feyenoord, SEV en Zoetermeer. De kennismaking wordt afgesloten met een lunch.

OldStars Walking Football is een variant op het reguliere voetbal, afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 60-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen.

De nadruk ligt op het positiespel en het is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of nu pas willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan bij OldStars Walking Football voorop. Quick Boys omarmt dit initiatief en wil de vorm in het spelaanbod toevoegen. Op naar een leven lang voetbal voor iedereen!

Inmiddels bieden bijna 250 amateurverenigingen in Nederland OldStars Walking Football aan. De landelijke kartrekker, het Nationaal Ouderenfonds, trekt voor de uitrol samen op met de KNVB en de Eredivisie.

Ben jij of ken jij iemand van zestigplus die interesse heeft in OldStars Walking Football? Kom dan in contact met info@oldstars of Gerard Zuyderduyn (06-17706141). Voor meer informatie, clubs, kennis en nieuws kun je kijken op www.oldstars.nl.

Geef een antwoord