Blauwwitten winnen ook tweede oefenwedstrijd

Quick Boys heeft vanmiddag de vriendschappelijke wedstrijd tegen tweededivisionist Kozakken Boys met 5-3 weten te winnen. Met trainer Erik Assink voor de eerste keer op de bank waren Cem Sahin (2), Bert Steltenpool, Kenny Anderson en Koen van Liempt trefzeker. Een mooie opsteker voor de blauwwitten die nu twee weken aan het trainen zijn.

Kozakken Boys, de vaste sparringpartner van de blauwwitten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, wordt getraind door een oude bekende: Jasper de Muijnck. Hij zag hoe zijn oude club in de zesde minuut de leiding nam dankzij een fraaie treffer van Sahin: 0-1.
Voor de pauze waren de bezoekers dreigender en kregen dan ook de betere kansen, maar zij moesten lijdzaam toezien hoe de thuisploeg na een half uur spelen op gelijke hoogte kwam. Charlton Vicento was de doelpuntenmaker: 1-1. Drie minuten later kwam Quick Boys weer op voorsprong. Jesse van Nieuwkerk mocht alleen op keeper Richard Arends afgaan en gunde zijn collega Steltenpool de treffer: 1-2.

Meteen na de doelwisseling, met een viertal nieuwe gezichten aan de kant van de blauwwitten, gaf Quick Boys de voorsprong uit handen. Invaller Irvingly van Eijma scoorde zowel de 2-2 als de 3-2 voor de gastheren. Quick Boys liet zich niet van de wijs brengen, want Sahin wist met een doeltreffende poging zijn ploeg weer langszij te brengen: 3-3.

Nadat doelman Martijn de Zwart – hij was binnen de lijnen gekomen voor Paul van der Helm – een strafschop van Berry Powel wist te stoppen, trokken de blauwwitten in de slotfase de wedstrijd alsnog naar zich toe. Eerst was Anderson, een andere invaller, trefzeker door de bal hard tegen de touwen te jagen: 3-4. Het slotakkoord was voor Van Liempt. De van Quick Boys JO19-1 overgekomen buitenspeler gooide met zijn intikker de wedstrijd twee minuten voor het laatste fluitsignaal definitief in het slot: 3-5.

Aanstaande dinsdag vervolgt Quick Boys de oefencampagne. Dan zijn de blauwwitten te gast bij VVSB. Op sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout wordt om 20:00 uur afgetrapt.