Knappe zege Quick Boys op DVS’33

Quick Boys is de competitie uitstekend begonnen. Op sportpark Nieuw Zuid werd titelkandidaat DVS’33 uit Ermelo met 1-0 verslagen dankzij een vroege goal van Kay Tejan. Een fraaie overwinning van de blauw-witten die op basis van de kansenverhouding meer doelpunten hadden verdiend.

,,Liever vorige week dan vandaag”, reageert een opgeluchte Erik Assink na afloop. De trainer doelde met zijn opmerking op de wake-up call die Quick Boys vorige week kreeg in het bekerduel met DOVO. Zijn collega Bert Hunenstijn van DVS’33 Ermelo had wellicht ook liever gewonnen op Nieuw Zuid dan de midweekse confrontatie met De Treffers. Het bekerduel in Groesbeek werd pas in de verlenging beslist in het voordeel van de Ermeloërs. Door die zware belasting waren de geel-zwarten in Katwijk niet in staat om hun favorietenrol waar te maken.

Ondanks de nederlaag in Veenendaal bracht de technische staf van de blauw-witten geen wijzigingen aan in de basisformatie. Alleen Martijn de Zwart ontbrak vanwege een voetblessure, zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Paul van der Helm.
Quick Boys begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de persoon van Bert Steltenpool een eerste mogelijkheid. In de elfde minuut was het wel raak. Kay Tejan stoomde op aan de rechterkant en nam Thodorie Velanas onder vuur. De doelman wist de inzet in eerste instantie nog te pareren, maar moest vervolgens alsnog capituleren voor de rebound van Tejan: 1-0.
De van Jong FC Volendam afkomstige buitenspeler liet zich gelden in de openingsfase. Enkele minuten na zijn openingstreffer wist Tejan met succes de opbouw van DVS’33 Ermelo te verstoren en zette met een mooie pass Jesse van Nieuwkerk vrij voor de doelman. De aanvaller wachtte echter te lang, waardoor verdediger Frank van der Burg erger kon voorkomen. Even later zag Van Nieuwkerk zijn kopbal maar net langs de verkeerde kant van de paal gaan.

De eerste kans van de bezoekers, na een half uur spelen, was meteen een grote. Daniël van Warven werd weggestuurd aan de rechterkant en zag de geheel vrijstaande Olivier Pilon niet over het hoofd. De oud-speler van Spakenburg schoot de bal in kansrijke positie hoog over het doel van Van der Helm heen. Op slag van rust kreeg DVS’33 Ermelo de uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Na een overtreding van Kenny Anderson op Van Warven wees scheidsrechter S. Veekamp gedecideerd naar de stip. Specialist Maurice de Ruiter schoot de elfmetertrap echter via de vingertoppen van Van der Helm op de paal, terwijl de afvallende bal ook niet was besteed aan Christiaan van Hussen en Van Warven. Aan de andere kant liet Kelvin Maynard, op aangeven van Steltenpool, de kans op de 2-0 onbenut. Zijn inzet van dichtbij verdween over het doel.

Na de doelwisseling had DVS’33 Ermelo een optisch overzicht. Grote kansen leverde het balbezit van de geel-zwarten niet op. De gasten probeerden met het inbrengen van de aanvallers Berry Powel en Benjamin Roemeon het tij te teren. Ook Assink paste een dubbele wissel toe: Ricardo Kuyvenhoven en Marc de Kruijs kwamen in het veld voor Anderson en Van Nieuwkerk. Daarmee wilde de thuisploeg de ruimte benutten die de Ermeloërs achterin lieten. De Kruijs was dicht bij een doelpunt na een fraai opgezette aanval van de blauwwitten. De linksbuiten zag zijn inzet langs de paal scheren.
De gasten waren niet bij machte om de blauw-witte defensie te slechten. Behoudens een tweetal scherpe hoekschoppen en een vrije trap van De Ruiter werd DVS’33 Ermelo niet gevaarlijk. Sterker nog, Quick Boys liet in deze fase na de genadeklap uit te delen. Tot drie keer toe had Tejan kunnen scoren maar liet dat na.
Met het inbrengen van Ivailo Staal voor Steltenpool werd een extra slot op de verdediging van de gastheren gezet. Quick Boys overleverde zonder problemen de vier minuten blessuretijd en mocht na het laatste fluitsignaal de eerste overwinning van het seizoen vieren met de trouwe aanhang.
Volgende week gaat Quick Boys op bezoek bij Jong FC Groningen. De beloften staan eveneens te boek als een van de voornaamste titelkandidaten.