Voorbeschouwing SteDoCo – Quick Boys

Na twee achtereenvolgende thuiswedstrijden tegen Jong FC Groningen (1-1) en ASWH (2-2) speelt Quick Boys komende zaterdag een uitwedstrijd. De blauwwitten zijn in Hoornaar te gast bij SteDoCo. Beide ploegen hebben tot nu toe vijf punten uit evenveel wedstrijden verzameld. De wedstrijd tussen SteDoCo en Quick Boys begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G. Keijl uit Heerde. De Supportersvereniging organiseert ook naar deze uitwedstrijd een busreis. Geef je donderdagavond tussen 19:30 en 21:30 uur op in het clubhuis op sportpark Nieuw Zuid voor de bus naar Hoornaar. Reis mee en steun de blauwwitten in het uitduel met SteDoCo!

Algemeen
Sterk Door Combinatie is op 15 april 1946. SteDoCo, in het seizoen 2006-2007 nog actief in de vierde klasse, werkt haar thuiswedstrijden af op het sportpark aan de Groeneweg. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras en er is een nieuwe tribune herrezen. Virgil Breetveld (49) is bezig aan zijn derde seizoen in Hoornaar. In zijn debuutjaar werd hij kampioen met SteDoCo van de Hoofdklasse A.

Vorig seizoen
De roodzwarten debuteerden afgelopen seizoen met een veertiende plaats in de Topklasse. De Hoornaarders sprokkelden dertig punten bij elkaar en eindigde daarmee één punt boven de rode streep. Mohammed Faouzi, de ex-spits van Noordwijk en inmiddels uitkomend voor SC Feyenoord, werd clubtopscorer van SteDoCo.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en SteDoCo stonden in het verleden nooit eerder tegenover elkaar in competitieverband. Op zaterdag 17 september 2016 vindt in Hoornaar derhalve de primeur plaats.

Stand van zaken
De Hoornaarders nemen momenteel de met onder andere Quick Boys gedeelde twaalfde plaats in. SteDoCo begon het seizoen met een doelpuntloos gelijkspel bij IJsselmeervogels. Een week later ging de ploeg van Breetveld op eigen veld met 2-3 onderuit tegen Scheveningen. Een 0-0 gelijkspel bij DVS’33 Ermelo volgde voordat de eerste overwinning van het seizoen werd geboekt tegen Jong FC Volendam (5-2). Afgelopen weekeinde verloor SteDoCo in het hoge noorden met 2-1 van Jong FC Groningen.
Na de puntendelingen op eigen veld met Jong FC Groningen en ASWH hoopt Quick Boys in Hoornaar de eerste uitoverwinning van het seizoen te boeken.

Scoutingsrapport
De selectie van SteDoCo herbergt enkele bekende namen. Zo speelden nieuwelingen Roy Weber en Jordy van Dam met hun vorige club RVVH regelmatig tegen Quick Boys. Aanvaller Maurice van der Wilt speelde de nodige jaren bij Spakenburg. Verder versterkte SteDoCo zich met Remco Buist (RVVH), Jay-Jay Meierdres (Baronie), Luke Molkenboer (Sportlust’46), Olaf Slob (Sliedrecht) en Jesse Wielinga (FC Lienden). Als laatste werd Noël Goossens aan het keurkorps van SteDoCo toegevoegd. De spits moet de langdurig uitgeschakelde Jeffry van der Kaay doen vergeten.

Kijkje in eigen keuken
Mohamad Mahmoed maakte vorige week zijn eerste minuten namens de blauwwitten in het thuisduel met ASWH (2-2). Ook Delano a Cohen is op de weg terug. De middenvelder hoopt volgende week zijn rentree op de velden te maken bij het tweede elftal. Het herstel van Yuri Guijt vergt nog extra tijd.

Rondje langs de velden
Op de zesde speeldag in de Derde Divisie A is het overige programma als volgt:
Capelle – IJsselmeervogels
FC Rijnvogels – Scheveningen
Harkemase Boys – DVS’33 Ermelo
Huizen – Jong Almere City FC
ODIN’59 – Jong FC Groningen
Rijnsburgse Boys – FC Lisse
VVOG – ONS Boso Sneek
ASWH – Jong FC Volendam

Geef een antwoord