Zegereeks Quick Boys voortgezet

Quick Boys blijft winnen. Nu waren de blauwwitten in Hoornaar met een 0 – 2 resultaat te sterk voor promovendus SteDoCo. De doelpunten vielen na de rust uit standaardsituaties.

Voor aanvang van de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte waarin Lid van Verdiense Piet Barnhoorn werd herdacht die begin van deze week plotseling overleed.

SteDoCo stond direct onder druk van Quick Boys, de defensie van de thuisploeg stond goed waardoor Quick Boys geen doelkansen afdwong. De eerste doelkans in de wedstrijd was voor SteDoCo. Jeroen van Sterrenburg kreeg een prima kopkans maar kopte de bal in de handen van doelman Paul van der Helm. Na een kwartier spelen leek Quick Boys dicht bij de opening van de score. Kay Tejan kon op aangeven van Mohamad Mahmoed op doel uithalen, Tejan plaatste de bal net naast het doel. Quick Boys bleef op zoek naar de openingsgoal maar wist het net niet te vinden.

Met het verstrijken van de eerste helft zou SteDoCo zich beter profileren. Halverwege die helft resulteerde dat weer een gelegenheid de score te openen. Jesse Wielinga zette een combinatie op met Joran Schröder, waaruit Wielinga zou moeten scoren maar bakzeil haalde tegen Paul van der Helm. In deze wedstrijdfase leek Quick Boys dicht bij een doelpunt. Bert Steltenpool legde de bal terug vanaf de achterlijn, de aansluiting van een medespeler ontbrak. Weer bleef SteDoCo een achterstand bespaard. Met nog een kwartier te spelen kopte Bert Steltenpool op aangeven van Raymond Baten de bal maar net naast.

Intussen had zich een wedstrijd ontwikkeld tussen twee tegenstanders die weinig voor elkaar onderdeden. Quick Boys speelde in een te laag tempo waardoor het de tegenstander meer dan genoeg gelegenheid gaf zich te organiseren op de eigen helft waardoor de blauwwitten geen kans zagen de tegenstander te verrassen. Met nog vijf minuten te spelen kreeg SteDoCo weer een gelegenheid de tussenstand te wijzigen. Vincent Verheul was ongelukkig in de afwerking van een doelkans en plaatste de bal net naast het doel.

Direct na het begin van de tweede helft ging SteDoCo op zoek naar een doelpunt, maar bleef doelpuntloos. Daar bracht ook de vrije schop die de thuisploeg halverwege de speelhelft van Quick Boys mocht geen verandering in. Ook Quick Boys bleef op zoek naar een doelpunt. Na een kleine tien minuten spelen namen de blauwwitten een hoekschop waaruit Bert Steltenpool werd bereikt die de bal over het doel kopte. Quick Boys was in de wedstrijdfase weer de bovenliggende partij. Eerst was Marc de Kruijs gevaarlijk op aangeven van Raymond Baten. Daarna stompte de uitblinkende doelman Mark Smith een vrije schop van Kelvin Maynard tot hoekschop. Weer bleef de score uit voor de blauwwitten.

Tijd voor de wissels. Marc de Kruijs en Bert Steltenpool verlieten het veld ten faveure van Dennis Kaars en Jesse van Nieuwkerk. Weer kreeg Quick Boys net buiten een strafschop te nemen. Nadat zowel Kay Tejan en Kelvin Maynard de indruk wekten de bal het doel in te werken schoot tenslotte Raymond Baten de bal onhoudbaar in het doel. Eindelijk had Quick Boys de zolang gezochte voorsprong te pakken.

Ruim halverwege de tweede helft werd Kelvin Maynard in het strafschopgebied naar de grond gewerkt. Strafschop besliste de op sommige momenten te nadrukkelijk aanwezige arbiter Van de Ketterij. Maynard zelf bemoeide zich met deze klus maar moest toezien hoe doelman Smith de strafschop stopte. SteDeCo mocht nog hoop houden in deze wedstrijd.

Met nog een kwartier te spelen leek SteDoCo nog een keer gevaarlijk te worden, maar moest toezien hoe Jeffrey Ket koelbloedig het probleem in de blauwwitte defensie oploste waardoor de tussenstand ongewijzigd bleef. Met nog tien minuten te spelen kreeg SteDoCo na overtreding van Mark Smith op Jesse van Nieuwkerk weer een strafschop tegen. Nu bemoeide Kay Tejan zich met de afwikkeling. Smith moest zijn meerde in Tejan erkennen waardoor met nog tien minuten te gaan Quick Boys de voorsprong verdubbelde. Wat zou er nog verkeerd kunnen gaan voor de blauwwitten in deze wedstrijd? In de nog te spelen tijd bleef SteDoCo onmachtig de score te wijzigen waardoor Quick Boys de wedstrijd naar zich toetrok en inmiddels wel een heel goede start kent van het nog jonge seizoen.