Ruime zege Quick Boys in Bollenstreekderby

Quick Boys heeft de Bollenstreekderby tegen FC Lisse ruim gewonnen. Quick Boys kwam in de loop van de eerste helft op voorsprong en wist in de tweede helft nog twee keer het net te vinden. De eerste bollenstreekderby van dit seizoen werd envoudig in winst omgezet.

Beide tegenstanders namen uitgebreid de tijd elkaar af te tasten. Pas na ruim vijf minuten spelen viel de eerste doelkans te noteren. Voor de blauwwitten kopte Jesse van Nieuwkerk, in de basis ten koste van Mark de Kruijs, de bal naast het doel. Een paar minuten later kreeg Luca Tarani de gelegenheid het veld over te steken, zijn poging om medespeler Rowdy van de Putten te bereiken werd onderschept door doelman Paul van der Helm, waardoor de doelkans van FC Lisse teniet ging.

FC Lisse drong aan bij Quick Boys maar dwong daarbij slechts een aantal hoekschoppen af. Het spel golfde op en neer maar geen van beide tegenstanders wist een stempel op de wedstrijd te drukken. Beide doelmannen werden amper getest.

Halverwege de eerste helft moest de aangeslagen Kevin van der Zwet het veld verlaten, hij werd vervangen door David Verweij. Amper in het veld was Verweij er getuige van hoe Quick Boys op voorsprong kwam. Een vrije schop werd geplaatst op Joey Ravensbergen die vanaf de linkerflank een actie kon maken om de bal vervolgens in de doelmond te plaatsen waar Jesse van Nieuwkerk werd gevonden die de bal het doel inwerkte.

Door de achterstand verloor het spel van FC Lisse alle flair. Waar eerst sprake was van twee elftallen die weinig voor elkaar onderdeden was FC Lisse plotseling de onderliggende partij geworden. Weer kwam FC Lisse in de problemen bij een vrije schop van Quick Boys. Nu bracht doelman Cummins uitkomst bij de doelpoging van Jeffrey Ket. Op zoek naar een verhoging van de voorsprong zette Quick Boys FC Lisse onder druk. Doelpunten bleven echter uit, zodat de rust werd aangevangen met een 1 – 0 voorsprong voor de blauwwitten.

Quick Boys startte de tweede helft met Chima Bosman, die de rechtsbackpositie had overgenomen van Tim Bloemendaal. FC Lisse ging direct op zoek naar de gelijkmaker en leek daar na een paar minuten al in te slagen toen invaller David Verweij werd bereikt uit een hoekschop maar de bal op de doelpaal richtte waardoor de gelijkmaker uitbleef. Een paar minuten later leek Justin Valk de gelijkmaker op zijn slof te hebben, Valk plaatste de bal over het doel. FC Lisse drong aan bij Quick Boys maar wist de gecreëerde doelkansen niet op waarde te schatten waardoor de gelijkmaker uitbleef.

In de loop van de tweede helft stelde Quick Boys orde op zaken. Eerst belandde een doelpoging van Ricardo Kuijvenhoven net naast het doel. Daarna had doelman Erik Cummins de nodige moeite met een doelpoging van Kay Tejan. Uit de hoekschop die volgde wist Raymond Baten de bal alsnog langs doelman Cummins te werken. Quick Boys ging in ieder geval efficiënter met de doelkansen om dan de gasten uit Lisse.

Bijna halverwege de tweede helft vergrootte Dennis Kaars de zorgen van FC Lisse nog meer door een voorzet van Jesse van Nieuwkerk het doel in te werken. Daarna leek FC Lisse nog wat terug te doen, Rowdy van de Putten zag zijn doelpoging door Paul van der Helm weggewerkt worden.

Aan de andere kant trachtte Quick Boys de voorsprong verder te vergroten. Doelman Cummins werd nog meerdere malen getest maar wist zijn doel verder schoon te houden. FC Lisse leek in de loop van de wedstrijd de moed te hebben opgegeven, men kwam niet verder dan een aantal doelpogingen uit de tweede lijn die zonder resultaat bleven. Quick Boys had nog maar weinig te duchten van het uitgebluste FC Lisse dat blij mocht zijn dat het vizier van Quick Boys niet helemaal op scherp stond zodat verdere doelpunten uitbleven, de blauwwitten sloten de wedstrijd af met een 3 – 0 overwinning.