”Via m’n vingertoppen ging de bal op de paal.”

De eerste competitiewedstrijd van het lopende seizoen mocht Paul van der Helm zijn debuut maken bij Quick Boys. Op zaterdag 25 augustus 2018 was DVS ’33 de tegenstander op Nieuw Zuid. Een tegenstander die van tevoren, net als Quick Boys, omschreven werd als een van de voornaamste kandidaten voor de titel. Nadat Quick Boys op voorsprong kwam in de eerste helft, kreeg DVS ’33 vlak voor rust een strafschop.

Droomdebuut
Ga er maar aan staan tijdens je debuut. Een strafschop moeten stoppen op Nieuw Zuid: ”Mijn eerste reactie was dat ik er van baalde dat hij gegeven werd. Daarna moet de knop weer om en probeer je de tegenspeler enigszins uit zijn concentratie te halen, door bijvoorbeeld wat te zeggen of tijd te rekken. Afgelopen jaar heb ik er ook een aantal gepakt bij HBS, dus ik stond er met vertrouwen. Al is een goed genomen penalty natuurlijk raak. Dan is het dus zaak om de speler proberen te lezen en zo lang mogelijk te blijven staan. Gelukkig lukte dat en koos ik de goede hoek. Via m’n vingertoppen ging de bal op de paal. Ook de rebound was uiteindelijk voor mij. Het gevoel wat je dan krijgt in je eerste wedstrijd voor Quick Boys, thuis met een voorsprong en uiteindelijk de nul houden. Dat is fantastisch!”

Het seizoen tot dusver
Het seizoen van Paul, die in het dagelijks leven Inkoper is bij een kassenbouwbedrijf, loopt in ieder geval erg goed. Het doel van Quick Boys werd drie keer schoongehouden. Bovendien is Paul een van de minst gepasseerde doelmannen in de Derde Divisie. ”Tot nu toe ervaar ik het inderdaad als een goed begin. Gezien de resultaten en de cijfers, mogen we allemaal tevreden zijn over de eerste acht wedstrijden. Het is voor een keeper fijn om beslissend te zijn in wedstrijden en dat was ik ook met reddingen op bepaalde momenten. Hierdoor groei je uiteindelijk elke week meer. Alle credits ook aan het team dat er staat. Hun zorgen er inmiddels ook voor dat we tot nu toe drie keer de nul hebben gehouden en pas zeven goals tegen hebben gekregen. Toch moeten bepaalde slordigheden eruit en is er nog ruimte genoeg voor verbetering aan mijn kant. Al met al ben ik zeker tevreden over deze start.”

Naar Quick Boys
Paul was de tweede aankoop van Quick Boys voor het seizoen 2018-2019. De sluitpost kwam over van HBS-Craeyenhout, waar hij het hele seizoen onder de lat stond. ”Er zijn meerdere gesprekken geweest die ik als heel prettig heb ervaren. Het klikte goed met de mensen waarmee ik aan tafel zat en dat helpt altijd wel in het verloop van zulke gesprekken. Daarnaast wisten ze precies op te noemen wat mijn sterke, maar ook mijn zwakke punten zijn en zijn ze regelmatig wezen kijken bij HBS-Craeyenhout. Dat gaf mij het gevoel dat ze mij er graag bij wilden hebben. Dit bleek ook wel uit de gesprekken die volgden. We waren er snel uit.”

Paul wist al snel dat hij voor Quick Boys wilde voetballen. Het gevoel was gelijk goed, de gesprekken waren positief en de grootte van de club sprak Paul ook aan. ”Dit gevoel werd alleen maar sterker toen ik vorig seizoen een aantal keer ben wezen kijken. Ik werd heel goed ontvangen en iedereen was zeer vriendelijk. Dat merk ik nu wekelijks en het geeft aan wat voor sfeer er hangt op de club, hoe erg het leeft bij de supporters en mensen van de club. Quick Boys is een club die altijd voor de prijzen wil spelen en het hoogst haalbare nastreeft. Ook is het sportpark natuurlijk bij iedereen wel bekend, een fantastische uitstraling!”

Contractverlenging
In januari 2018 verscheen een transferbericht op de website van Quick Boys: Paul van der Helm zou volgend seizoen onder de lat van Quick Boys staan Een kleine 8 maanden later verscheen opnieuw een bericht. Ditmaal mocht Paul, als een van de eerste spelers, een nieuw contract tekenen. Deze keer voor twee seizoenen. ”Het contact werd begin deze week gelegd. We zijn eigenlijk direct rond de tafel gegaan met elkaar, al kwam het wel redelijk verassend, omdat het nog zo vroeg in het seizoen is. Tijdens het gesprek werd duidelijk waar de club naartoe wil op de langere termijn en wat de gedachten zijn over mij. Hierin sprak men veel vertrouwen uit en was ik ook positief over wat de club wil. Het bevalt erg goed van twee kanten, dus we waren er snel uit onderling.”

Ambities
De wensen van Quick Boys zijn duidelijk: naar de Tweede Divisie. Ook Paul spreekt dat hardop uit: ”Gezien de selectie en de sfeer binnen de groep, heb ik hier vertrouwen in als we op deze weg doorgaan. Daarnaast wil ik persoonlijk zo vaak mogelijk de nul houden en beslissend zijn voor het elftal. Ik moet zorgen dat ik mijzelf blijf ontwikkelen en goed blijf presteren op trainingen en wedstijden, om wekelijks te blijven staan. Dan kan het een heel mooi seizoen worden. Zowel individueel als voor de hele club. Verder kijk ik uit naar elke wedstrijd. Dat is toch het leukste wat er is. Helemaal een thuiswedstrijd op Nieuw Zuid. Met alle supporters langs de lijn, moeten wij deze wedstijd weer met drie punten afsluiten. Daar zullen wij als team ons uiterste best voor doen.”

Geef een antwoord