Doelpuntenfestijn op Nieuw Zuid

Al snel kwam Quick Boys op voorsprong. Daarna kwam Eemdijk tegen de verwachting in alsnog gelijk. Bij de rust leidde Quick Boys met 3 – 1. In de loop van de tweede helft wist Eemdijk de marge nog tot een doelpunt te verkleinen. Uiteindelijk sloot Quick Boys de wedstrijd af met een 6 – 3 overwinning.

In de aanloop van de wedstrijd tegen de voorlaatste op de ranglijst waren de verwachtingen op sportpark Nieuw Zuid hooggespannen. Niet over de uitslag van de wedstrijd, de vraag richtte zich meer op welke uitslag de wedstrijd zou kennen. Tegenstander Eemdijk had al eerder een in competitieverband een zware nederlaag geleden, een uitslag met grote cijfers zou ervoor zorgen dat Quick Boys aan een verbetering van het doelsaldo zou kunnen werken.

Quick Boys kende een droomstart. Na amper een minuut spelen leidden de blauwwitten al in de wedstrijd nadat Ricardo Kuyvenhoven uit een hoekschop van buiten het strafschopgebied de bal het doel inwerkte. Het publiek ging ervoor zitten, zou Quick Boys een monsterscore gaan neerzetten?

Het leek er goed uit te zien voor Quick Boys. Kort na op voorsprong te zijn gekomen mochten zowel Chima Bosman en Kay Tejan optrekken op het doel van doelman Van Ruizendaal. Bosman had meer rendement uit zijn doelpoging moeten halen, hij werkte de bal naast het doel.

Na bijna tien minuten spelen liet ook Eemdijk zich gelden, een afstandsschot belandde naast het doel van doelman Van der Helm. In deze wedstrijdfase liet ook Quick Boys zich gelden toen Joey Ravensbergen vanaf de linkerflank een actie opzette en de bal in de doelmond plaatste waar de opgekomen Dennis Kaars een teenlengte tekort kwam om de bal het doel in te werken.

Waar het wachten leek op een uitbreiding van de voorsprong van Quick Boys wist Eemdijk na een klein kwartier de stand tegen de verwachting in gelijk te trekken. Yannick Bouw kon profiteren van gestuntel in de blauwwitte defensie. Waar Paul van der Helm de eerste doelpoging nog kon pareren wist Bouw uit de rebound de bal alsnog langs Van der Helm in de touwen te jagen.

Vervolgens ontspon zich een spel waarbij het verschil op de ranglijst tussen beide tegenstanders niet terug was te zien op het veld. Quick Boys zag geen gelegenheid tegenstander Eemdijk in de problemen te brengen, daarvoor ontbrak bij Quick Boys de creativiteit om de tegenstander te verrassen. Quick Boys kwam niet verder dan een aantal hoekschoppen die niet het gewenste resultaat brachten. Toen Quick Boys met nog een kwartier te spelen alsnog het net wist te vinden, werd dit doelpunt op aangeven van zijn assistent geannuleerd door arbiter Henshuijs.

Toch kwam Quick Boys voor rust alsnog op voorsprong. Eerst wist doelman Ruizendaal een afstandsschot van Jeffrey Ket nog tot hoekschop te verwerken. Uit die hoekschop wist Ket alsnog het net te vinden. Met de rust in zicht leek Kay Tejan nog in kansrijke positie te komen de voorsprong verder te vergroten, tot tweemaal moest Tejan zijn meerdere in doelman Ruizendaal erkennen. In de slotminuut van de eerste helft vergrootte Jesse van Nieuwkerk op aangeven van Joey Ravensbergen de voorsprong naar 3 – 1.

Beide tegenstanders startten de tweede helft in ongewijzigde samenstelling. Quick Boys ontpopte zich weer als de bovenliggende partij maar wist dat in de score nog niet tot uiting te brengen tegen het massaal verdedigende Eemdijk. Na bijna een kwartier te hebben gespeeld kwam Quick Boys uit een vrije schop van Kelvin Maynard die via een tegenstander in de touwen belandde op een 4 – 1 voorsprong. In die wedstrijdfase werd Kay Tejan naar de kant gehaald voor Bert Steltenpool, zijn komst zou ervoor moeten zorgen dat Quick Boys score verder zou kunnen vergroten.

Toch wist Eemdijk nog terug te komen in de wedstrijd. Eerst werkte Chima Bosman zijn tegenstander binnen de beruchte lijnen naar de grond. Uit de strafschop die hieruit volgde liet Yannick Bouw Paul van der Helm kansloos. Een paar minuten later was het echt schrikken voor Quick Boys toen Eemdijk weer tot scoren kwam. Een schot van afstand van Zakaria el Bennay liet doelman Van der Helm kansloos, Eemdijk had de marge weer tot één doelpunt teruggebracht.

Al te lang kon Eemdijk daar niet van genieten. Bij een aanval van Quick Boys was de defensie van Eemdijk in de problemen geraakt, de bal belandde voor de voeten van Kelvin Maynard die de marge weer naar twee doelpunten voor zijn team vergrootte. Toch had Eemdijk zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd. Met nog ruim een kwartier te spelen moet Paul van der Helm alles uit de kast halen om een doelpoging van Yannick Bouw te keren.

Eemdijk zou nog een keer gevaarlijk worden, de bal zou van de doellijn weggewerkt worden. Daarna liet Quick Boys zich nog gelden. Eerst was er de actie van Jesse van Nieuwkerk die zou moeten afleggen, maar voor eigen succes ging en de bal voorlangs het doel werkte. Ook uit de actie die hieruit volgde verdween de bal niet over de doellijn. Met nog een paar minuten te gaan maakte Jesse van Nieuwkerk een einde aan alle Eemdijkse illusies door een vrije schop van Cem Sahin het doel in te werken waardoor de wedstrijd werd afgesloten met een 6 – 3 overwinning. Doelpunten genoeg, al bleef het gedachte resultaat voor het doelgemiddelde uit.