Voorbeschouwing DOVO – Quick Boys

De blauwwitten maken zich op voor de kraker in Veenendaal
Na de ongelukkige nederlaag in Ermelo tegen DVS’33 speelt Quick Boys aanstaande zaterdag wederom een uitduel. In Veenendaal zijn de blauwwitten te gast bij DOVO, na afgelopen weekeinde de nieuwe koploper van de Hoofdklasse A. DOVO is een van de voornaamste titelkandidaten in de Hoofdklasse A. De kraker op de rode zijde van sportpark Panhuis tussen twee van de meest roemruchte clubs uit het amateurvoetbal staat onder leiding van scheidsrechter R.A. van de Rest. De inwoner van Dordrecht fluit om 14:30 uur voor de aftrap. De Supportersvereniging Quick Boys organiseert een busreis naar Veenendaal (vertrek 12:30 uur). De inschrijving is inmiddels gesloten, de reis is volgeboekt.

Door Ons Vrienden Opgericht
Vriend en vijand zijn het met elkaar eens: DOVO is een roemruchte club. Door Ons Vrienden Opgericht bestaat sinds 23 april 1933 en heeft onlangs haar 80-jarig bestaan gevierd. De club telt circa vijftienhonderd leden en werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Panhuis pal naast de grote rivaal en topklasser GVVV. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal wordt getraind door Peter Visee (54).
DOVO is de competitie uitstekend begonnen. Met tien punten uit vier duels nemen de ongeslagen Veenendalers momenteel de koppositie in. Van Huizen (2-0), Sportlust’46 (2-0) en SDC Putten (3-0) werd gewonnen, terwijl de punten gedeeld werden met RKAV Volendam (2-2). Wint Quick Boys, die ondanks de uitglijder in Ermelo aan een sterke start van de competitie bezig is, dan passeert men DOVO op de ranglijst. Het belooft daarom een zeer spannende wedstrijd te worden in Veenendaal!

Mutaties
Gedurende de overschrijvingsperiode heeft DOVO zich versterkt met Yannick Cornelisz (Sparta Nijkerk), Bas Mooij (IJsselmeervogels), Taner Ozbek (Elinkwijk), Jaimy Schaap (FC Utrecht) en Anouar Tmim (SV Lienden). Hiertegenover staat het vertrek van Jaap de Brouwer (CSV Apeldoorn), Adil Mahdadi (Spakenburg), Donovan Rijlaarsdam (DTS’35), Ritchie Steinmann (Hercules) en Giel Thijssen (WVS).

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de landelijke competitie in 1970 speelden beide ploegen zestien keer eerder tegen elkaar in competitieverband. Quick Boys won tien onderlinge confrontaties, vier wedstrijden gingen verloren, terwijl twee ontmoetingen onbeslist eindigden. Vorig seizoen eindigde de heenwedstrijd op Nieuw Zuid in 2-2. Namens de blauwwitten was spits Jeroen Ketting twee keer trefzeker. In het uitduel in Veenendaal verloor Quick Boys met 3-2. De Katwijkse doelpunten kwamen op naam van Maarten Bak en Vincent Verbond. In het seizoen 2003-2004 streden de Veenendalers samen met SC Genemuiden én Quick Boys om het zaterdagkampioenschap. Uiteindelijk trokken de blauwwitten aan het langste eind.

Revanche
Quick Boys hoopt ook dit seizoen aan het langste eind te trekken. De blauwwitten zijn een kampioenskandidaat, net als tegenstander DOVO. De formatie van trainer Ted Verdonkschot tankte afgelopen dinsdag het nodige zelfvertrouwen tijdens een vriendschappelijke wedstrijd door opponent Voorschoten’97 met 6-1 te verslaan. Waar Quick Boys in het verleden de nodige moeite kende met de geelgroenen, liepen de Katwijkers over de zaterdageersteklasser heen. Maarten Woudenberg (strafschop), Niels van Veen (2), Milan Hoek, Derek van der Plas en Jaco van der Bent waren verantwoordelijk voor de doelpunten.
Quick Boys wil zich revancheren voor het ongelukkige verlies in Ermelo. Daarbij kan de technische staf geen beroep doen op de geblesseerde Patrick de Groot, Pascal van der Plas en David Almeida. Kevin Sip keert terug van een schorsing. Ook de trouwe aanhang zal weer in groten getale aanwezig zijn om de blauwwitten in Veenendaal aan te moedigen.

Speelronde 5
Op de vijfde speeldag in de Hoofdklasse A is Sportlust’46 te gast bij de amateurs van Ajax. In Heemskerk gaat ODIN’59 de strijd aan met DVS’33 Ermelo, terwijl Montfoort en Huizen tegenover elkaar staan. SDV Barneveld ontvang RKAV Volendam. In Achterberg staat het duel tussen VVA’71 en SDC Putten op het programma. Tot slot speelt Sparta Nijkerk tegen Bennekom.

Routebeschrijving
Vanaf de A12 komend vanuit Utrecht (afslag 23 Veenendaal West / Renswoude). Aan het einde van de afrit gaat u rechtsaf. Daarna volgt u de Rondweg West. Neem de 4e weg rechts (dit is bij het 5e verkeerslicht rechtsaf). U rijdt dan al op het Panhuis, volg deze weg en over de brug ziet u aan uw linkerzijde sportpark Panhuis.
De parkeerplaats bevind zich direct aan uw rechterzijde bij zwembad ‘De Vallei’ of op de parkeerplaats van het daarnaast gelegen schoolgebouw ‘Het Perron’. Sportpark Panhuis is via de fietsers tunnel onder de Rondweg West eenvoudig bereikbaar.
Een andere optie: vanaf rijksweg A12 de Rondweg West volgen richting Veenendaal/Rhenen. Bij het 5e stoplicht rechtsaf slaan. De weg volgen over de brug en voorbij gaan aan sportpark Panhuis (ligt aan uw linkerhand). In een bocht slaat u linksaf, voor winkelcentrum ‘De Ellekoot’. U rijdt over de spoorwegovergang en aan uw rechterzijde ziet u de parkeerplaats. Hier kunt u (zonder parkeerschijf) GRATIS parkeren. Het sportpark ligt op ca. 5 minuten loopafstand.

Geef een antwoord