Quick Boys doet goede zaken in Friesland

De ruime overwinning op Harkemase Boys (4-1) was weliswaar niet voldoende om de eerste periodetitel in de wacht te slepen, maar toch beleefde Quick Boys een gouden dag in Friesland. Zelf konden de blauww-witten de drie punten bijschrijven, terwijl de concurrentie punten morsten. Sterker nog, van de top 4 was Quick Boys de enige ploeg die de volle buit wist te pakken. En daardoor kon de lange terugreis met een zeer goed gevoel aanvaard worden.

//www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2018_2019/20181117_harkema_quickboys/IMG_0198.jpg

De formatie van trainer Erik Assink, met een jubilerende Joey Ravensbergen vanwege zijn honderdste optreden in de hoofdmacht, kende een relatief eenvoudige middag op sportpark De Bosk. De bezoekers domineerden nagenoeg de gehele wedstrijd tegen de ploeg die op eigen veld nog niet verloren had. Daar kwam op de twaalfde speeldag verandering in. Reeds voor de pauze leek Quick Boys, spelend zonder Mohamad Mahmoed (schorsing) en Raymond Baten (interlandverplichtingen) het duel op slot te gooien. De openingstreffer kwam op naam van Kay Tejan die attent reageerde op de rebound die keeper Erick Jansema moest prijsgeven na een inzet van Dennis Kaars: 0-1. Diezelfde Tejan wist na een half uur spelen de voorsprong te verdubbelen doordat de buitenspeler eerder bij de bal was dan de Friese sluitpost en het speeltuig kinderlijk eenvoudig tegen de touwen kon jagen: 0-2.
Niet veel later leek Kelvin Maynard de wedstrijd in vroeg stadium te beslissen, nadat de centrale verdediger mocht aanleggen voor een elfmetertrap. Scheidsrechter F.E. ter Brake wees gedecideerd naar de stip nadat Iloba Achuna van de thuisploeg een voorzet van Jesse van Nieuwkerk tegen zijn arm kreeg. Maynard wist de bal in twee instanties voorbij Jansema te werken en bracht daarmee zijn ploeg op een zeer comfortabele 0-3 voorsprong.

//www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2018_2019/20181117_harkema_quickboys/IMG_0153.jpg

Eén moment van onachtzaamheid leek geheel onverwachts de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Op slag van rust waren de verdedigers van de gasten de kopsterke Robert Stelpstra geheel uit het oog verloren: 1-3.

Na de doelwisseling liet Quick Boys aanvankelijk het initiatief aan de thuisploeg. Heel veel gevaar leverde het balbezit van Harkemase Boys niet op. Keeper Paul van der Helm hoefde nauwelijks in actie te komen. Toch bleef de spanning voelbaar zolang de marge beperkt bleeft tot twee doelpunten. De beste kansen waren echter de bezoekers. Een kopbal van Kaars verdween langs de voor Quick Boys verkeerde kant van de paal, een schot van Tejan scheerde over de deklat en een volley van Van Nieuwkerk ging een half metertje naast.

Tien minuten voor het verstreken van de officiële speeltijd volgde de beslissing. Opnieuw mocht Maynard aanleggen vanaf de strafschopstip. Dit keer was een overtreding begaan op Van Nieuwkerk binnen de beruchte lijnen. Maynard schoot de elfmetertrap a la Johan Neeskerk genadeloos tegen de touwen en maakte daarmee aan alle onzekerheid een einde: 1-4.

Nog nooit verloor Quick Boys in competitieverband van Harkemase Boys en deze goede traditie werd vandaag dan ook voortgezet. De afgetekende overwinning bracht de blauw-witten bovendien weer naast Noordwijk op de eerste plaats. Alleen het doelsaldo van de noorderburen is beter. Volgende week speelt Quick Boys een thuiswedstrijd. Dan is Achilles’29 te gast op sportpark Nieuw Zuid. De aftrap is, zoals gebruikelijk, om 15:00 uur.

//www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2018_2019/20181117_harkema_quickboys/IMG_0265.jpg

Geef een antwoord