Voorbeschouwing Quick Boys – Achilles'29

Na de klinkende zege in Friesland op Harkemase Boys vormt sportpark Nieuw Zuid aanstaande zaterdag het decor voor de competitiewedstrijd tussen Quick Boys en Achilles’29. Het is de eerste keer dat beide ploegen elkaar treffen in competitieverband. Het duel tussen de blauw-witten en de Groesbekers begint om 15:00 uur en staat onder leiding van arbiter R.H. Hensgens, die voor de derde maal in het nog prille seizoen een wedstrijd van Quick Boys fluit. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Beachclub Het Wantveld uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauw-witten in de thuiswedstrijd tegen Achilles’29!

Stand van zaken
Met zeven punten uit twaalf duels bezet de ploeg van de teruggekeerde trainer Arno Arts momenteel de zestiende plaats op de ranglijst. Vorig seizoen degradeerden de geplaagde Groesbekers kansloos uit de Tweede Divisie. Twee seizoenen geleden speelden zij zelfs nog betaald voetbal. Vanwege de financiële perikelen verwachtte de kenners voorafgaand aan het lopende voetbaljaar opnieuw een moeilijk seizoen voor Achilles’29. Tot nu toe wonnen de Groesbekers tweemaal. ASWH (2-1) en de amateurs van Ajax (2-1) werden verslagen. Het overige winstpunt werd in Amsterdam behaald tegen De Dijk (3-3). Kevin Schmidt is momenteel de clubtopscorer van Achilles’29. Met zes doelpunten heeft de spits ongeveer de helft van de totale productie van de club uit Gelderland voor zijn rekening genomen.

Uitstekende zaken
Quick Boys deed afgelopen weekend uitstekende zaken in Friesland. Zelf wisten de blauw-witten met ruime cijfers te winnen van Harkemase Boys (4-1), terwijl concurrenten Noordwijk, DVS’33 Ermelo en Jong FC Groningen punten morsten. De Katwijkers moesten weliswaar de eerste periodetitel laten aan de noorderburen, maar nestelden zich weer samen met Noordwijk op de eerste plaats.
Volgende week staat de kraker tussen Noordwijk en Quick Boys op het programma, maar trainer Erik Assink wil daar nog niet over praten. De focus van de blauw-witten zal volledig liggen op het thuisduel met Achilles’29. De technische staf van de thuisploeg kan weer een beroep doen op Mohamed Mahmoed die het duel met Harkemase Boys aan zich voorbij heeft moeten laten gaan vanwege een schorsing. Ook Raymond Baten keert terug na interlandverplichtingen met Aruba.

Rad van Sinterklaas
Direct na afloop van de wedstrijd vindt in het nieuwe clubhuis het jaarlijkse Rad van Sinterklaas plaats. Heel veel prijzen voor jong en oud zullen worden verloot, niemand gaat met lege handen de deur uit! De loten zijn te koop vanaf 1,00 EUR per stuk. Er kan alleen afgerekend worden in contanten (geen pin). Het prijzenpakket bestaat uit speelgoed, huishoudelijke artikelen, cadeaubonnen, snoepgoed en nog heel veel meer.

Rondje langs de velden
Op de dertiende speeldag in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
DVS’33 Ermelo – ASWH
FC Lisse – Eemdijk
SteDoCo – Ajax
ODIN’59 – VVOG
Jong FC Groningen – Noordwijk
ONS Sneek – DOVO
De Dijk – Harkemase Boys
SJC – Hoek

Geef een antwoord