Angst voor verlies overheerst in derby

Eindelijk weer een derby, en nog wel een wedstrijd waar wat op het spel stond. Lijstaanvoerder vv Noordwijk ontving op de Duinwetering naaste concurrent Quick Boys. Wie zou zich na deze wedstrijd de koploper mogen noemen? vv Noordwijk kwam op voorsprong maar moest al snel weer Quick Boys naast zich dulden. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd onbeslist.

Voor beide tegenstanders waren de belangen groot. Beiden hadden tot dusverre geen wedstrijden verloren en wilden die status handhaven. Daarom namen beide tegenstanders ruimschoots de tijd om elkaar af te tasten. Pas na bijna tien minuten spelen was het eerste wapenfeit van de wedstrijd waar te nemen toen Jesse van Nieuwkerk een hoekschop afdwong die zonder gevolgen bleef maar waarbij doelman Rondeltap geblesseerd raakte. Na een behandeling kon hij de wedstrijd vervolgen om aan het einde van de wedstrijd tot man van de wedstrijd te worden uitgeroepen.

Na een kwartier spelen liet ook vv Noordwijk zich gelden. Nick van Staveren testte van afstand doelman Paul van der Helm die er met de nodige moeite in slaagde zijn doel schoon te houden. vv Noordwijk trok meer en meer het initiatief naar zich toe en was op zoek naar de voorsprong. Tjeerd Westdijk leek voor de thuisploeg gevaarlijk te worden naar kon niet profiteren, daarna kwam bij een aanval van vv Noordwijk de bal in de voeten van Sander Bosma. Hij zag zijn doelpoging over het doel verdwijnen.

vv Noordwijk bleef aandringen maar slaagde er niet het doel te vinden. Quick Boys kwam in de problemen bij een vrije schop van Martijn le Conge, al de score bleef nog uit. Met nog tien minuten te spelen kwam Quick Boys op achterstand. Nick van Staveren kreeg alle ruimte om op te stomen richting het doel van Paul van der Helm om vervolgens snoeihard uit te halen en Van der Helm kansloos te laten. Eindelijk was vv Noordwijk op voorsprong gekomen. Die voorsprong smaakte naar meer. vv Noordwijk bleef aandringen, met de rust in zicht leek Emiel Wendt de voorsprong verder uit te bouwen. Wendt kwam niet tot scoren. Dat gebeurde plotseling wel aan de andere kant van het veld. Quick Boys was daar al lang niet gevaarlijk geweest. Via Joey Ravensbergen en Kay Tejan kwam de bal in de voeten van Dennis Kaars die vervolgens doelman Rondeltap kansloos liet.

Tot dusverre overheerste aan beide kanten de angst om de wedstrijd te verliezen. vv Noordwijk kwam er achter dat er tegen Quick Boys meer te halen zou zijn en zette Quick Boys onder druk en wist daardoor op voorsprong te komen. Quick Boys zag geen kans het spel naar zich toe te trekken en de defensie van vv Noordwijk onder druk te zetten. De eerste beste echte aanval van de blauwwitten resulteerde in de gelijkmaker.

Beide tegenstanders openden de tweede helft weer met afwachtend spel. Na een paar minuten leek Tjeerd Westdijk gevaarlijk te worden, hij moest zijn meerdere in doelman Van der Helm erkennen al raakte de laatste hierbij wel geblesseerd. Na te zijn opgelapt kon hij de wedstrijd weer vervolgen. In dezelfde wedstrijdfase probeerde Jeffrey Ket het aan de andere kant van het veld van afstand. Dat schot belandde naast het doel. Vervolgens namen beide tegenstanders weer alle tijd om elkaar af te tasten zonder tot doelkansen te komen.

Toch leek Quick Boys meer en meer het initiatief naar zich toe te trekken. Met nog een kwartier op de klok wisten de blauwwitten eindelijk een hoekschop af te dwingen, die bleef gevolgen. Daarna leek Dennis Kaars zijn team om voorsprong te zetten, doelman Rondeltap wist met de voet alsnog schade voor zijn team te voorkomen. Vlak daarna leek vv Noordwijk weer het onderspit te delven. Nu na een aanval opgezet door invaller Marc de Kruijs en Dennis Kaars. Raymond Baten kreeg de bal op presenteerblad aangeboden maar produceerde een slap schot, weer bleef de score uit.

Ook aan de andere kant van het veld van het veld waren er kansen. Emiel Wendt zal zich nog achter zijn oren krabben bij het missen van de opgelegde kans toen hij alleen voor doelman Van der Helm verscheen maar niet wist te profiteren.

Naarmate de wedstrijd verder verliep kwam vv Noordwijk steeds vaker in de problemen. Het dominante vv Noordwijk van de eerste helft was niet meer te bekennen. Uit een hoekschop produceerde Jeffrey Ket een te slap schot waardoor de score weer niet wijzigde. Dennis Kaars zag nog een doelpoging gekeerd worden. Door een tweede gele kaart van Sander Bosma moest vv Noordwijk de wedstrijd met tien man vervolgen.

In de extra tijd leek Kelvin Maynard het winnende doelpunt op zijn slof te hebben, Maynard liftte de bal over het doel. Daarna leek invaller Denzel James nog kansrijk te worden, James kon niet profiteren waardoor de wedstrijd in een 1 – 1 gelijkspel eindigde. Een uitslag waarmee beide tegenstanders wel vrede mee hadden.