5 maart 2011: FC Lisse Da2 – Quick Boys Da1 2-0 (ruststand 1-0)

Quick Boys dames 1 is even de weg kwijt.
Er is afgelopen zaterdag keihard gewerkt door de dames van het eerste elftal.
We gingen de kleedkamer uit met de gedachte dat we nu weer eens iets moesten laten zien. De laatste wedstrijd was op 5 februari en daarna is er geen wedstrijd meer gespeeld vanwege afgelastingen en inhaalweekenden. En aangezien wij een aantal wedstrijden meer gespeeld hebben/hadden dan de rest van de ploegen uit onze competitie hadden wij dus geen wedstrijd. De laatste wedstrijd, uit tegen Ter Leede, werd gelijkgespeeld onder erbarmelijke omstandigheden. Dus de ploeg was vandaag gretig, misschien wel iets te gretig.

Vanwege de resultaten van de afgelopen wedstrijden werd ook weer teruggegrepen naar de oude vertrouwde opstelling, met Sara in de spits en Emma opkomend links vanaf het middenveld. De eerste 15 tot 20 minuten waren voor ons met een fors aantal kansen die er niet in wilden. Er werd goed gevoetbald maar een ding vergaten we en dat is bij voetbal toch wel een essentieel onderdeel van het spel, namelijk scoren. Dan neemt FC Lisse het beetje bij beetje over, wij gaan tegen onszelf lopen voetballen en elkaar wat verwijten maken en dan loop je kort voor rust tegen een zeperd aan, een 1-0 achterstand.

Natuurlijk is er niets aan de hand want je hebt nog 45 minuten om dit recht te zetten, maar dan moet je wel uit een ander vaatje gaan tappen. De meiden in de rust voorgehouden dat ze verschrikkelijk hard aan het werken waren, daar viel niets van te zeggen, maar dat ze niet als team aan het voetballen waren.

Dat leken ze te begrijpen en aan het begin van de tweede helft resulteerde dat in een fel spelende ploeg die Lisse vastzet, alleen worden er geen kansen laat staan mogelijkheden geschapen. Dan kun je voetballen tot je een ons weegt maar dan gaat het niet lukken. Aan de andere kant gaat Lisse heel nonchalant om met de kansen en zo blijft het lang 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Omdat wij feller zijn en de punten toch willen binnenhalen gaat Lisse irritant lopen spelen. Praten, shirtje trekken, zuigen enz. Gelukkig treed de scheids hier tegenop en drukt dat de kop in. Ook het publiek dat zich er mee gaat bemoeien krijgt een vermaning van de scheids. Alles op alles wordt gezet om nog een punt binnen te halen. Risico’s worden genomen en dan geef je achterin ruimte weg. En van die ruim weet de thuisploeg in de 3e minuut van de blessuretijd te profiteren door er 2-0 van te maken.

Een slechte, ik mag wel zeggen een heel slechte wedstrijd. Een om snel te vergeten. Zelfs de foto’s zijn van eenzelfde kwaliteit als de wedstrijd en dat wil wel wat zeggen.

Volgende keer beter foto’s en een betere wedstrijd thuis om 14.15 uur op Nieuw Zuid tegen Woubrugge.