Column Tim Bloemendaal: "A year changes a lot"

Gepubliceerd op: 30-08-2018 17:00

Ook dit seizoen zullen diverse spelers en trainers van de club een column schrijven voor de website en social media van Quick Boys, vanuit de Heren 1, Vrouwen 1 en de jeugd. We trappen af met verdediger Tim Bloemendaal.

"Aan het begin van de voorbereiding ben ik benaderd om het komende seizoen wederom een aantal columns te schrijven. Na Delano (a Cohen, red.) ben ik de tweede columnist die twee seizoenen achtereenvolgens columns schrijft voor de club. Naast het feit dat ik het leuk vind om columns te schrijven, kreeg ik vorig seizoen een aantal positieve reacties. Dat was voor mij belangrijk om door te gaan met het schrijven van de columns. Daarom ben ik blij dat ik ‘de aftrap’ mag verzorgen.

In de zomervakantie heb ik het afgelopen jaar voor mijzelf geëvalueerd. We zijn begonnen aan een nieuw seizoen, voor mij het tweede jaar als selectiespeler van Quick Boys. Het is een intensief jaar geweest op alle vlakken; voetbal, werk en privé. Vorige week was de eerste officiële week van het seizoen 2018-2019, met wedstrijden tegen DOVO en DVS'33. De eerste officiële week leek wel op een afspiegeling van het vorige seizoen. De ene keer niets, de andere keer veel. Een blamage tegen DOVO (3-0 verlies, red.), en een mooi resultaat tegen de club die uitgesproken heeft voor het kampioenschap te gaan, DVS'33 (1-0 winst, red.).Terugkomend op mijn evaluatie: wat was het een bijzonder jaar. In mijn eerste jaar van de senioren heb ik 27 wedstrijden gespeeld, in de derde divisie, iets dat ik voorafgaand aan dat seizoen niet had verwacht. Ik streef er naar om dit seizoen minstens net zo veel wedstrijden als vorig seizoen te kunnen en te mogen spelen, ondanks de toegenomen concurrentie. Verder heb ik drie trainers meegemaakt in één seizoen, ik heb gezien en ervaren hoe groot de club is. Bovendien ben ik bij mijn stage/werkgever 40 uur per week aan het werk gegaan en midden in een reorganisatie ingestroomd. Kortom, allemaal invloeden en indrukken die veel impact hadden op zowel mentaal als fysiek gebied. Ik mag zeker niet klagen over mijn situatie, en dat probeer ik ook niet te doen, gezien de positie waarin ik mij bevind (lees: ik ben mij absoluut bewust van de laatste column die ik vorig seizoen schreef over dankbaar zijn). Ik kreeg bij zowel een van de grootste amateurclubs van Nederland als een van de grootste werkgevers van Nederland een contractverlenging. Dat was voor mij een beloning van een jaar lang keihard werken. Het is voor mij een sterke motivatie om op deze (goede) weg verder te gaan.

Mijn vakantie was dan ook een welkome onderbreking. Het was tijd voor zowel fysiek als mentale rust. Weg van de drukte, tijd om te genieten van een aantal mooie plekken die er te zien zijn op de wereld. Voor de mensen die er nog niet zijn geweest, Zakynthos is zeker een aanrader. Let wel goed op, als je deelneemt aan het verkeer, van verkeersregels hebben ze daar nog nooit gehoord... ;-).

Sinds medio juli zit ik weer volop in het ritme van werken en voetballen. Na een seizoen in het eerste van Quick Boys ben ik gaan beseffen hoe belangrijk het is om je lichaam optimaal fit te houden zodat ik iedere week de beste versie van mezelf kan laten zien. Wij hopen dat we weer op veel support kunnen rekenen zodat er een extra positieve lading los komt binnen het team. Ik heb ervaren dat de sfeer in vergelijking met de andere amateurclubs uniek is op Nieuw Zuid. Ik ben blij dat ik deze uitdagingen mag en kan aangaan. Uit elke situatie het best haalbare halen, ik ben benieuwd of mij dat dit jaar weer gaat lukken. Een jaar lang keihard hard werken, en wie weet hoe het leven er over één jaar uit ziet. We gaan het meemaken. Eén ding is voor mij wel duidelijk: ‘A year changes a lot’."

Tim Bloemendaal
Speler Quick Boys 1

Agenda

24-05-2019

Algemene Ledenvergadering Quick Boys

08-06-2019

ING Jeugdtoernooi

21-06-2019

Altijd al sponsor willen worden?

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht