Voorbeschouwing Quick Boys – Hoek

Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys alweer de laatste competitiewedstrijd van het jaar. Op sportpark Nieuw Zuid is het Zeeuwse Hoek te gast, een oude bekende van de blauwwitten. Het is negen seizoen geleden dat beide ploegen voor de laatste keer tegenover elkaar stonden.
Het duel tussen Quick Boys en Hoek staat onder leiding van scheidsrechter P. Henshuijs. De inwoner van Amsterdam fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Haasnoot Mode. Na de wedstrijd zullen de Zingende Scheidsrechters in het clubhuis invulling geven aan de muzikale derde helft. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauwwitten in de laatste competitiewedstrijd van 2015!

Algemeen
Hoekse Sportvereniging Hoek werd opgericht op 16 januari 1950. Het eerste elftal werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Denoek. Het hoofdveld bestaat uit natuurgras. Ruud Pennings begon het seizoen aan het roer, maar de trainer werd na vier (!) speelronden ontslagen. Jannes Tant volgde hem op.

Vorig seizoen
Vorig seizoen eindigde Hoek op de dertiende plaats in de Topklasse. De Zeeuws-Vlamingen werden veroordeeld tot het spelen in de nacompetitie om het vege lijf te redden. Zij plaatsen zich ten koste van DOVO voor de finale. In die eindstrijd was RVVH met 3-0 te sterk, waardoor Hoek degradeerde naar de Hoofdklasse.

Mutaties
Na de degradatie uit de Topklasse versterkte Hoek zich met Rahim Abdul (FC Chabab), Oleksandr Beshiliaha (KV Oostende), Birgen Martens (FC Dordrecht), Renzo Roemeratoe (Sparta Rotterdam) en Bjarne de Vreeze (Willem II).

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en Hoek zestien keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten boekten negen overwinningen en trokken driemaal aan het kortste eind. Vier onderlinge wedstrijden eindigden onbeslist. Op 4 april 1998 maakte Dirk Kuijt zijn officiële debuut voor Quick Boys in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Hoek (3-0). Op 9 december 2006 werd vanwege de slechte weersomstandigheden de Dirk Kuijt Tribune, reeds voor de oplevering, voor de eerste keer in gebruik genomen. De fans zagen Quick Boys met 1-0 winnen van de Zeeuwen dankzij een treffer van Maarten Bak.

Stand van zaken
Met elf punten uit twaalf duels beleeft Hoek een teleurstellende eerste seizoenshelft. De Zeeuw-Vlamingen wonnen alleen van ASWH (2-1), Spijkenisse (3-1) en Haaglandia (4-1). Hoek heeft de nodige moeite met scoren. De withemden scoorden tot nu toe slechts tien keer. Met vijf doelpunten is Kyle Doesburg de clubtopscorer van de Hoekenezen. Buitenshuis wisten de Zeeuws-Vlamingen nog niet het net te vinden. De smalle selectie is debet aan de teleurstellende resultaten tot nu toe. De technische commissie van Hoek heeft om die reden aangegeven in de winterstop op zoek te gaan naar versterkingen voor het elftal.
Quick Boys verkeert in bloedvorm. De laatste negen officiële wedstrijden werden in winst omgezet. Dankzij zeven competitiezeges op rij zijn de blauwwitten opgeklommen naar de tweede plaats en bedraagt de achterstand op koploper Noordwijk slechts één punt. In de strijd om de tweede periodetitel heeft de ploeg van trainer Jan Zoutman momenteel de beste papieren.

Scoutingsrapport
Het overgrote deel van de selectie van Hoek was vorig seizoen actief in de Topklasse. Giovanni Siereveld is, bezig aan zijn negende seizoen op Denoek, de enige speler die eerder met Hoek tegenover Quick Boys stond. Jaap van der Plas is de enige aan de zijde van de blauwwitten met diezelfde ervaring. Op het middenveld is Guillaume Clinckemaillie de grote man, maar de spelmaker ontbrak in het duel met Deltasport. Voorin staan de fysiek sterke Kyle Doesburg en Rahim Abdul opgesteld.

Rondje langs de velden
Op de laatste speeldag voor de winterstop staat op sportpark Duinwetering de topper tussen Noordwijk en FC Rijnvogels op het programma. In Hendrik-Ido-Ambacht is XerxesDZB te gast bij ASWH, terwijl Ter Leede in Sassenheim de degens kruist met Haaglandia. Verder speelt Heinenoord op eigen veld tegen Spijkenisse en gaat Deltasport op bezoek bij Jodan Boys. Tot slot staan Zwaluwen en Sportlust’46 tegenover elkaar.

Belangrijke wedstrijdinformatie
Klik HIER voor informatie over parkeren, stalling, gebruik ledenpassen en EHBO. 

Programmablad
Deze week in het programmablad: Anthony Bentem vertelt over zijn periode bij Sparta Rotterdam en XerxesDZB. Daarnaast steekt hij zijn ambities niet onder stoelen of banken: hij wil de titel pakken. ,,Ten eerste wil ik kampioen worden met Quick Boys . Als ik de verhalen hoor over vroeger, dan moet je dat hebben meegemaakt. Verder wil ik een vaste waarde blijven bij Quick Boys , het liefst zolang mogelijk, maar je weet nooit in het voetbal hoe het loopt,’’ aldus de verdediger die bezig is aan zijn tweede seizoen op Nieuw Zuid.
Verder heeft Bart de Vreugd een column geschreven. In zijn bijdrage schrijft hij over XerxesDZB, de club waarop Quick Boys afgelopen zaterdag al weer de zevende competitiezege op rij boekte. 
Het programmablad is zaterdag te verkrijgen bij het toegangshek. Voor het geld hoef je het niet te laten: een programmablad kost slechts € 0,50.

Geef een antwoord