Voorbeschouwing Quick Boys – Jong FC Groningen

De eerste kennismaking van Quick Boys met een beloftenelftal werd geen succes. De blauwwitten speelden in het Kras Stadion geen gelukkige wedstrijd tegen Jong FC Volendam en trokken uiteindelijk aan het kortste eind (0-1). Aankomend weekend staat de formatie van trainer Jan Zoutman opnieuw tegenover een talententeam. Jong FC Groningen is de volgende tegenstander van Quick Boys. Het duel op sportpark Nieuw Zuid begint om 15:00 uur en wordt geleid door scheidsrechter T. Koekoek uit Almere. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Dijksman Automobielbedrijven B.V. uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauwwitten in het thuisduel met Jong FC Groningen!

Algemeen
Jong FC Groningen maakt haar debuut in de Derde Divisie. De beloften van FC Groningen worden getraind door een zeer ervaren duo. Alfons Arts speelde meer dan 400 wedstrijden in het betaalde voetbal. Zijn assistent Gerard Wiekens was bijna twintig seizoenen actief in het profvoetbal en speelde onder meer bij Manchester City. De Groningers werken hun thuiswedstrijden af op sportpark Corpus den Hoorn.
In  de selectie van de Groningen bevindt zich nog een speler met heel veel vlieguren. De 38-jarige Peter van der Vlag is de aanvoerder en eerste doelman van het talententeam van de Noorderlingen. Verder bestaat de formatie van de groenwitten uit jonge talenten die op korte termijn de stap naar het eerste elftal proberen te maken.

Vorig seizoen
Vorig seizoen eindigde Jong FC Groningen op de vijfde plaats in de beloftencompetitie. Dankzij deze eindklassering kwalificeerden de groenwitten zich voor de Derde Divisie.

Mutaties
Jong FC Groningen bracht gedurende de overschrijvingsperiode de selectie op peil met de komst van Amir Absalem (Feyenoord), Mohamed Abdul Karim (GRC), Joël Amadoko (Achilles 1894), Nick Borgman (PEC Zwolle), Michael Breij (AZ Alkmaar), David Browne (PEC Zwolle), Juilan Nak (AZ Alkmaar), Tim Riksman (Hollandia) en Tim Waterink (NEC).

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Jong FC Groningen speelden niet eerder in competitieverband tegen elkaar. Vandaag staat op sportpark Nieuw Zuid de primeur gepland.

Stand van zaken
Met drie punten uit drie duels bezetten de Groningers momenteel de met onder andere Quick Boys gedeelde twaalfde plaats in de Derde Divisie A. Het openingsduel met Scheveningen ging verloren (1-2). Een week later wonnen de groenwitten op eigen veld van DVS’33 Ermelo (2-0). Afgelopen zaterdag was ASWH op sportpark Corpus den Hoorn met 2-0 te sterk voor de formatie van trainer Arts.
Quick Boys heeft zich afgelopen zaterdag tekort gedaan tegen Jong FC Volendam. Met name na de doelwisseling kregen de blauwwitten de nodige kansen om tot scoren te komen. Helaas werd het doel niet gevonden en was scheidsrechter Teuben ook niet op de hand van de bezoekers door tot twee keer toe een claim voor een strafschop weg te wuiven en een zuivere treffer van Quick Boys in de laatste minuut te annuleren. Tegen Jong FC Groningen krijgen de Katwijkers de mogelijkheid om zich te revancheren voor het ongelukkige verlies in het Kras Stadion.

Kijkje in eigen keuken
Vorige week maakten de weer herstelde Henry Opoku en Mohamed el Osrouti hun rentree in het eerste elftal in het uitduel met Jong FC Volendam. Mohamad Mahmoed is door de KNVB speelgerechtigd verklaard en kan ook worden opgesteld. Delano a Cohen en Yuri Guijt werken hard aan hun herstel, maar zullen het duel met Jong FC Groningen aan zich voorbij moeten laten gaan.

Rondje langs de velden
Op de vierde speeldag in de Derde Divisie A is het overige programma als volgt:
Capelle – Huizen
FC Rijnvogels – Jong Almere City FC
Harkemase Boys – FC Lisse
ODIN’59 – IJsselmeervogels
Rijnsburgse Boys – ONS Boso Sneek
SteDoCo – Jong FC Volendam
VVOG – Scheveningen
ASWH – DVS’33 Ermelo

Het programmablad
Deze week in het programmablad: de ervaren sluitpost, Martijn de Zwart, is bezig aan zijn derde achtereenvolgende seizoen op Nieuw Zuid na zijn terugkeer uit het betaalde voetbal. In het interview stelt hij tevens een persoonlijk doel voor dit seizoen: ,,Fit blijven en weer zoveel mogelijk wedstrijden spelen voor Quick Boys. En uiteindelijk weer doorgroeien als team naar een hoger niveau.”
Verder heeft Bart de Vreugd opnieuw een column geschreven, het lezen zeker waard. Het programmablad is aanstaande zaterdag te verkrijgen bij het toegangshek. Voor het geld hoef je het niet te laten: een programmablad kost slechts € 0,50.

Overige informatie
Klik HIER voor belangrijke informatie over parkeren, de toegangsprijzen en aanwezigheid van EHBO rondom de wedstrijd tussen Quick Boys en Jong FC Groningen.

 

 

Geef een antwoord