Katwijkse derby eindigt onbeslist

Eindelijk kon de klassieker onder de derby’s weer op het hoogste niveau worden gespeeld. In de eerste helft, waarin Quick Boys af en toe onder druk stond bleef de score uit. In de tweede helft liet Quick Boys zich vaker gelden al waren de beste kansen voor de thuisploeg die het net als Quick Boys niet wisten te vinden. Daardoor eindigde de eerder spannende dan fraaie wedstrijd met de brilstand op het scorebord.

Quick Boys startte o.a. met Ricardo Kuijvenhoven in basis, na lang blessureleed was hij weer van de partij. Martin van Eeuwijk ontbrak wegens een blessure. vv Katwijk zocht direct na de aftrap de aanval en zette druk op het doel van Quick Boys. De blauwwitte defensie wist te voorkomen dat de thuisploeg echt gevaarlijk kon worden. Na bijna tien minuten spelen leek Guus van Weerdenburg vanaf links gevaarlijk te worden, hij speelde de bal net te ver voor zich uit waardoor doelman Paul van der Helm de aanval kon neutraliseren.

Na bijna een kwartier spelen werd Quick Boys aan de andere kant van het veld gevaarlijk. Vanaf de rechterflank werd Tommy Bekooij in stelling gebracht, die op doel uithaalde maar de bal naast het doel zag verdwijnen. Direct daarop liet vv Katwijk zich op de helft van Quick Boys gelden. Een doelpoging verdween rakelings langs het doel van Paul van der Helm. Er gebeurde genoeg in deze wedstrijdfase. Even later toonde Tommy Bekooij zich de sterkste in een duel om vervolgens een doelpoging te wagen die een prooi werd voor doelman Ricardo Kieboom.

Halverwege de eerste helft plaatste Marciano Mengerink nog een kopbal die via de lat overging. In dit gedeelte van de wedstrijd mocht Quick Boys na een overtreding op Jesper de Vré een vrije schop nemen in de buurt van het strafschopgebied. Dat leek geen probleem voor de oranjezwarte defensie al werkte die de bal niet goed weg waardoor vanaf de rechterflank weer een aanval kon worden opgezet. Weer werd Tommy Bekooij gevonden, Bekooij plaatste de bal over het doel. Met nog een kwartier op de klok moest Bekooij geblesseerd het veld verlaten. Marc de Kruijs was zijn vervanger.

Weer gaf vv Katwijk gas en zette de blauwwitte defensie onder druk, de schade bleef beperkt tot een aantal hoekschoppen. Ook deze storm luwde weer. Aan het einde van de eerste helft liet ook Quick Boys zich gelden. Jeffrey Ket vond Marc de Kruijs die koppend doelman Kieboom wilde passeren, Kieboom won dit duel. In de resterende van de eerste helft bleef de score uit.

Na een paar minuten in de tweede helft leek vv Katwijk de score te openen. Marciano Mengerink werd vanaf rechts door Bart Sinteur in stelling gebracht maar kon niet profiteren. De bal verdween voorlangs het doel. Beide tegenstanders waren op zoek naar een doelpunt, er werd minder behoudend gespeeld dan in de eerste helft. Na tien minuten spelen was Quick Boys defensief in de problemen geraakt. Marouane Afaker leek een niet te missen kans te krijgen de score te openen. Met een prima redding voorkwam Paul van der Helm een achterstand voor Quick Boys. vv Katwijk rook bloed en bleef druk zetten op Quick Boys dat echter niet van wijken wist. Aan de andere kant deed Quick Boys wat terug toen Jesper de Vré een doelpoging kon wagen uit een voorzet van Jeffrey Ket, dat schot ging rakelings naast.

vv Katwijk bleef naarstig op zoek naar de voorsprong. Ruim halverwege de tweede helft was Quick Boys weer in de problemen geraakt. Weer bleef resultaat uit voor de thuisploeg. Zowel Marciano Mengerink als invaller Jan Willem Tesselaar konden niet profiteren waardoor de hatelijke nul maar niet van het scorebord verdween. Ook Quick Boys liet zich gelden en ging op zoek naar meer. De klok tikte verder, in de nog resterende tijd probeerden beide tegenstanders de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Van beide kanten werden nog meerdere doelkansjes geproduceerd, de score bleef uit waardoor de wedstrijd met een 0 – 0 uitslag eindigde. Over drie dagen mogen beide tegenstanders op sportpark Nieuw Zuid op herhaling, al wordt deze wedstrijd gespeeld voor de bekercompetitie.