Lucky Quick Boys trekt aan het langste eind tegen TEC

Gepubliceerd op: 15-02-2020 16:45

De voetbalwereld loopt over van de wijsheden, één daarvan is dat als de tegenpartij ondanks uitgelezen mogelijkheden niet tot scoren komt de tegenpartij alsnog met de punten aan de haal gaat. Dat scenario deed zich voor in de wedstrijd tegen TEC dat zowel in de eerste als in de tweede helft meerdere uitgelezen doelkansen onbenut liet. Eén van de weinige doelkansen van Quick Boys leidde wel tot een doelpunt waarmee de blauwwitten de wedstrijd in hun voordeel beslisten.

Quick Boys startte de wedstrijd met de harde wind in de rug. Binnen een minuut leken de blauwwitten al op voorsprong te komen na voorbereidend werk van Tommy Bekooij vanaf de linkerflank waaruit Kevin Gomez-Nieto werd gevonden die niet tot scoren kwam. Een paar minuten later probeerde Sabir Achefay met een afstandsschot doelman Jan Schimmel te verrassen, deze verwerkte de doelpoging tot hoekschop.

Daarmee was het voorlopig wel gedaan met de blauwwitte dadendrang. Tegenstander TEC deed geen enkele poging zich te verschuilen en ging de strijd aan om de ook voor hen broodnodige punten. Daarbij gaf TEC Quick Boys slechts weinig kans bij de opbouw, mede met fysiek spel wist TEC de aanvallen van Quick Boys te ontregelen. Waar enig voordeel uit de harde wind in de rug was te verwachten wist Quick Boys daar niet van te profiteren.

Pas halverwege de eerste helft leek Quick Boys eindelijk weer gevaarlijk te worden toen Tommy Bekooij een actie maakte waaruit Sabir Achefay werd gevonden die uiteindelijk niet kon profiteren. In ieder geval was tot dusverre duidelijk geworden dat Quick Boys nog geen vuist kon maken tegen TEC.

Met nog tien minuten te gaan kwam Quick Boys in de problemen tegen TEC dat steeds meer aandrong bij Quick Boys. Eerst was er de hoekschop die doelman Paul van der Helm kon wegstompen. Nog was Quick Boys niet uit de problemen. Kort daarop miste Obi Onyeike een opgelegde kans, waarbij het maar de vraag was of hij daadwerkelijk vanuit buitenspelpositie de doelkans waagde. Een paar minuten later leek Wimilio Vink de score te kunnen openen toen hij alle ruimte kreeg voor zijn poging de score te openen maar alsnog zijn meerdere in doelman Paul van der Helm moest erkennen. Het bleef benauwd voor de blauwwittten die moesten toezien hoe de gasten de beste kansen creëerden maar geen kans zagen de score te openen. In de extra tijd had TEC alsnog de score moeten openen. Uit een aanval vanaf de linkerflank werd eerst Mathieu van den Assem gevonden die niet tot scoren kwam. Vervolgens kwam de afvallende bal in de voeten van Wimilio Vink de bal rakelings over de kruising schoot. Zou TEC beter met de doelkansen hebben omgegaan dan had TEC op voorsprong moeten staan, Quick Boys mocht nog steeds hoop hebben.

In de tweede helft maakte Jeroen Tesselaar ten koste van Ricardo Kuijvenhoven zijn opwachting in de blauwwitte hoofdmacht. Samen met zijn ploeggenoten moest hij ervoor zorgen dat TEC, dat nu met harde wind in de rug speelde, niet op voorsprong kwam. Eerst zou voor Olaf van der Sande voor Quick Boys nog kansrijk worden, hij kwam niet tot scoren. Daarna leek aan de andere kant van het veld Wimilio Vink eindelijk TEC op voorsprong te zetten, alleen voor de keeper kon Vink weer niet profiteren en plaatste de bal over het doel. Een paar minuten later voorkwam doelman Van der Helm weer een achterstand voor zijn team door een afstandsschot van Nikki Baggerman te neutraliseren.

In deze wedstrijdfase deed Quick Boys eindelijk iets terug toen Bekooij vanaf de rechterflank een aanval opzette maar moest toezien hoe zijn ploeggenoten daar niets mee konden. Nadat eerst TEC niet kon profiteren van een vrije schop van Nikki Baggerman die wel een medespeler vond die de bal over doel van Paul van der Helm liftte was het plotseling aan de andere kant van het veld wel raak. Via de binnenkant van de doelpaal rondde Olaf van der Sande een vanaf de linkerflank opgezette aanval af. Tegen de verhouding in was Quick Boys alsnog op voorsprong gekomen.

Toch was het nog allerminst zeker dat Quick Boys aan het einde van de wedstrijd ook daadwerkelijk aan het langste eind zou trekken. TEC had zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd en ging volop op zoek naar tenminste de gelijkmaker. TEC zal zich ongetwijfeld nog achter de oren hebben gekrabd hoe meerdere opgelegde kansen niet werden verzilverd. TEC bleef het proberen maar wist geen echte scoringskansen meer te forceren. De beste kans was echter voor Quick Boys dat tegen het einde van de wedstrijd zelfs nog een doelpunt van Olaf van de Sande wegens buitenspel zag worden afgekeurd. Dat bleef allemaal zonder gevolgen, tegen de verhouding in had Quick Boys weer drie punten aan haar puntentotaal toegevoegd, niet geheel onbelangrijk in deze fase van de competitie waarin de punten hard gebruikt kunnen worden.


Opstelling Quick Boys
Van der Helm, Staal, Mahmoed ('61 Kamp), Bekooij, Kuyvenhoven ('46 Tesselaar), Achefay, Ket, Bosman, Jansen ('75 Bloemendaal), Gomez Nieto, Van der Sande

Opstelling TEC
Schimmel, Viereck, Zeller ('73 Hak), Baggerman, Beukhof, Westerlaken, Van den Assem ('70 Gurcuoglu), Holder ('79 Van der Biezen), Van Gessel, Vink, Onyeike

Agenda

 

 

Maak kennis met de BC

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht