Voorbeschouwing ASWH – Quick Boys

Na de verdiende overwinning op TEC (2-0) maakt Quick Boys zich op voor de uitwedstrijd tegen ASWH. De aftrap op sportpark Schildman is om 15:00 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter T. Hardeman. De inwoner van Wijk bij Duurstede wordt geassisteerd door R. Kunst en A.D. Kloekke, terwijl B.L.J.M.M. Elissen als vierde official fungeert. Reis mee naar Hendrik-Ido-Ambacht en steun de blauw-witten in het uitduel met ASWH!Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en ASWH 26 keer eerder tegenover elkaar. Beide ploegen houden elkaar tot nu toe in evenwicht: negen wedstrijden werden gewonnen door de Ambachters, negen onderlinge duels werden in winst omgezet door de blauw-witten en acht confrontaties eindigden onbeslist. In de laatste ontmoeting op sportpark Schildman trok ASWH aan het langste eind. Daniël Wissel en Luuk Admiraal waren destijds trefzeker in Hendrik-Ido-Ambacht.

Mutaties
De selectie van de Ambachters is afgelopen zomer versterkt met Levi Bouwense (Almere City FC), Yarick Dorst (Barendrecht), Yaël Eisden (AO Platanias), Lucas Leverland Murillo (De Graafschap), Diego Snepvangers (Spakenburg), Max Stofkooper (Excelsior Rotterdam) en Peter Verhoeve (VVSB). Hiertegenover stond het vertrek van Willem Beuk (Spijkenisse), Jarreau Manuhuwa (Kloetinge), Ellas Meijer (KFC Sint-Lenaarts), Nick Slotboom (XerxesDZB), Koen Wesdorp (AFC) en Ismail Yildirim (Capelle).

Stand van zaken
Toen ASWH en Quick Boys elkaar vorig seizoen troffen in Hendrik-Ido-Ambacht, stonden beide ploegen in de top van het klassement. Nu zijn de blauw-witten een middenmotor en bivakkeren de Ambachters in de onderste regionen. Tot zover de scorebordjournalistiek, want zowel trainer Edwin Grünholz als zijn collega Rogier Veenstra zijn van mening dat zij vooralsnog niet rijkelijk beloond zijn in de gespeelde wedstrijden tot nu toe.
Met vier punten uit acht duels bezet ASWH momenteel de voorlaatste plaats op de ranglijst. Alleen het thuisduel met Spakenburg leverde een overwinning op (3-1). De 19-jarige Luuk Admiraal is met zes doelpunten de clubtopscorer van de withemden en heeft tot nu toe tweederde van de totale productie voor zijn rekening genomen.
Quick Boys boekte zaterdag een fraaie overwinning op hoogvlieger TEC (2-0) en steeg een aantal plaatsen op de ranglijst. In de eerste helft waren de blauw-witten de bovenliggende partij en Darren Maatsen zorgde met een bekeken schot voor de verdiende openingstreffer. Na de pauze verdubbelde Ivailo Staal, na een mooie hakbal van Fernando Lewis, de voorsprong die in de loop van het tweede bedrijf niet meer in gevaar kwam. Aan de blauw-witten nu de taak er alles aan te doen om ook in Hendrik-Ido-Ambacht succesvol te zijn en verder afstand te nemen van de onderste regionen.

Busreis
Uiteraard organiseert de Supportersvereniging weer een busreis naar deze uitwedstrijd. Vanavond (donderdag) start de inschrijving in het clubhuis op sportpark Nieuw Zuid. Klik HIER voor meer informatie.

Kaartverkoop
De loketten op sportpark Schildman zijn op de wedstrijddag gewoon geopend, maar supporters kunnen ook gebruikmaken van de online voorverkoop. Klik HIER voor meer informatie.
Verder verzoekt de thuisspelende vereniging om de geldende coronamaatregelen op te volgen in het clubhuis. Wie een bezoek brengt aan de kantine en gebruik wil maken van een zitplaats wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs.

Rondje langs de velden
Op de negende speeldag van de Jack’s League luidt het overige programma als volgt:
Noordwijk – Rijnsburgse Boys
AFC – Jong FC Volendam
IJsselmeervogels – Jong Sparta Rotterdam
Excelsior Maassluis – Kozakken Boys
Katwijk – GVVV
Kon. HFC – Scheveningen
HHC Hardenberg – Spakenburg
TEC – De Treffers

//ORIGINAL SPORTLINK SCRIPT quickboys.nl