JONG GELEERD, OUD GEDAAN

Dit geldt zowel voor de voetbal- als visliefhebber. Als je op jonge leeftijd in aanraking komt met bepaalde sporten en merken dan is dit vaak een binding voor de rest van je leven. Belangrijk is ook om zowel op jonge als op oudere leeftijd een gezonde levensstijl aan te houden. Het is belangrijk dat een topsporter in goede gezondheid verkeert en dit gebeurt mede door gezonde voeding. Vis speelt daarbij een belangrijke rol en daarom is het voor Ouwehand Visverwerking belangrijk om haar lokale club Quick Boys hierbij te ondersteunen!

Omdat het belangrijk is dat ook de volgende generaties van de rijkdom uit de zee kunnen genieten speelt duurzaamheid een belangrijke rol binnen de organisatie van Ouwehand Visverwerking. Daarom houdt zij zich vast aan de quote ‘de rente van de zee’. Visliefhebbers eten al millennia lang ‘de rente van de zee’, de haring. Dat wil zeggen dat de vispopulaties intact worden gelaten en alleen de ‘rente’ wordt gevangen. Daarom kiezen onze consumenten bewust voor topkwaliteit én duurzaam gevangen haring van Ouwehand Visverwerking, een pionier wat betreft duurzame visvangst. Met grondige kennis over Europa’s  vispopulaties en hart voor het milieu is Ouwehand Visverwerking een gevestigde naam in de Nederlandse haringexport.

Ouwehand is opgericht in 1905 en werd in 2009 overgenomen door Parlevliet & Van der Plas, kortweg P&P. Parlevliet & Van der Plas is in meer dan zes decennia uitgegroeid van een klein familiebedrijf tot een multinational die een belangrijke bijdrage levert aan de Nederlandse visindustrie en beschikt over één van de meest moderne visverwerkingsbedrijven ter wereld.

Vanaf zijn historische locatie in Katwijk, gelegen aan de noordwestkust van Nederland, bestuurt Parlevliet & Van der Plas haar dertigtal schepen die gespecialiseerd zijn in het vangen van haring, makreel, blauwe wijting, kabeljauw, roodbaars, silver smelt en sardinella. De haring is een van tradities doordrongen vis, een geliefd product en nauw verbonden met de Noord Europese keuken. Daarnaast bevat de haring een hoge concentratie van Omega-3 vetzuren en is een grote bron van vitamine D. Het vetgehalte en de structuur bepalen de kwaliteit van de haring. Ouwehand produceert een verscheidenheid aan producten met de haring als basisingrediënt, van gemarineerde filets tot het nieuwste product, de award winnende Sea You Fish Bites.

Ouwehand besteedt veel aandacht aan factoren die de smaak kunnen beïnvloeden. Zo wordt de productie geoptimaliseerd door alleen de beste haring te verwerken. Dit betekent dat de haring goed gevoed is door plankton, wat zorgt voor een goede  vetlaag. De vis wordt aan boord van de schepen veilig en hygiënisch verwerkt en opgeslagen bij een temperatuur van -26˚C. Ouwehand voert haar ‘know how’ door in de producten, dit om het beste product bij de consument op het bord te krijgen.

In 2011 zijn de Sea You Fish Bites op de Nederlandse markt verschenen. Deze gemarineerde haring in drie spannende, nieuwe smaken zijn bedoeld om een jong publiek aan te spreken en om haring weer hip te maken. Waar traditionele haring gemarineerd wordt met kruiden zoals azijn, zout, suiker, peper, laurierblad en uien, heeft een verandering van eetpatroon geïnspireerd tot een nieuwe aanpak waarin nieuwe wereldwijde smaken en haring worden samengebracht. De fijne stukjes haring met een stevige ‘bite’ zijn er in smaakvolle variaties, zoals ananas-chili, zoetzuur en roomsaus.

De gezonde Sea You Fish Bites zijn verpakt in opvallende schaaltjes van 250 gram. In de loop van 2013 zal er een nieuwe smaak geïntroduceerd worden die speciaal ontwikkeld is door en voor kinderen. Ouwehand zal deze actie in het begin van het schooljaar 2012-2013 starten met behulp van Nederlandse basisscholen, want de jeugd is ook onze toekomst!

Alle producten van Ouwehand zijn de rente van de zee !

Ouwehand heeft een eigen wagenpark, bestaande uit acht vrachtwagens. Hierdoor wordt het gehele proces van productie tot af levering beheerst en kan de kwaliteit van de producten worden gewaarborgd. De chauffeurs rijden voornamelijk vaste ritten, waardoor er een goede band met de klant kan worden opgebouwd. Door de distributie in eigen hand te houden wordt de koelketen niet onderbroken en kunnen routes sneller worden aangepast. Ouwehand is een sterke speler op de wereldvismarkt. Nu Ouwehand is geintegreerd in Parlevliet & Van der Plas zijn de kennis van de zee en moderne productiecapaciteiten samengevoegd om de bestaande markten beter te bedienen en nieuwe te ontdekken. Ouwehand heeft diverse certificeringen waaronder de “International Food Standard (IFS), BRC, waaruit de veiligheid van de producten blijkt, en het MSC keurmerk. ‘Marine Stewardship Council’, kortaf MSC, wat staat voor een goed beheerde en duurzame visserij.


De meeste producten van Ouwehand zijn MSC gecertificeerd, een voorwaarde voor steeds meer consumenten. Kortom, alle producten van Ouwehand zijn de rente van de zee!

Quick Boys investeert in de jeugdopleiding en ziet de talenten als de rente van de zee. Op langere termijn zal de club gaan profiteren van het beleid. Maar ook op korte termijn ziet het er goed uit. In Quick Boys zien wij aankomend seizoen een kanshebber voor het kampioenschap. In onze ogen is dat realiseerbaar zolang het positivisme voorop blijft staan en de spelers zich blijven ontwikkelen en verbeteren.

Plezier hebben in het spel en daarmee de trouwe fans binden. De directie van Ouwehand Visverwerking B.V. wenst de technische staf en de selectie een sportief en succesvol voetbalseizoen toe.

Directie
Ouwehand Visverwerking B.V.