Viertal potentials komend seizoen toegevoegd aan A-selectie

Gepubliceerd op: 16-02-2018 08:06

De jeugdopleiding van K.v.v. Quick Boys blijft talenten afleveren aan het eerste elftal. Komend seizoen zullen opnieuw vier jonge spelers de stap naar de A-selectie van de blauwwitten maken. Willem Schonenberg, Martijn Rog, Luuk Steenbergen en Koen van Liempt krijgen in het nieuwe voetbaljaar als potentials de kans zich te profileren in de hoofdmacht van trainer Gert Aandewiel.

Van links naar rechts: Luuk Steenbergen, Martijn Rog, Willem Schonenberg en Koen van Liempt.

Yuri Guijt, coördinator Talentontwikkeling en Technisch Manager Quick Boys 2 en 3, is tevreden over de groei die verdediger Schonenberg (22) doormaakt. ,,Willem heeft drie jaar geleden de stap naar de senioren gezet. Van Quick Boys 3 heeft hij zich uiteindelijk opgewerkt tot aanvoerder van het tweede elftal. Naast zijn leiderschapskwaliteiten gaat hij altijd voorop in de strijd. Willem is een echte winnaar, een centrale verdediger die weet hoe hij een spits moet uitschakelen”.

Aanvaller Rog (19), bezig aan zijn eerste seizoen bij de senioren, is een vaste waarde in het tweede elftal. ,,Martijn heeft zijn goede vorm van vorig jaar bij Quick Boys O19 weten door te trekken. In Quick Boys 2 is hij vaak beslissend met zijn doelpunten. Naast zijn scorend vermogen is Martijn dankzij zijn werklust en doorzettingsvermogen belangrijk voor het elftal. Hij is een aanjager en een echte teamplayer”, meent Guijt.

Ook de 19-jarige Luuk Steenbergen debuteert dit seizoen op seniorenniveau. Guijt ziet absoluut potentie in de jonge vleugelverdediger. ,,Net als Martijn is Luuk ook overgekomen van Quick Boys O19. Al vrij snel heeft hij een basisplaats weten te veroveren in het tweede elftal. Luuk speelt op de backpositie en komt veelvuldig mee naar voren. Met zijn techniek vindt hij altijd wel een voetballende oplossing. Luuk is een gedreven en ambitieuze speler die graag wil doorgroeien”.

De vierde speler die als potential wordt toegevoegd aan de A-selectie komt rechtstreeks uit Quick Boys O19. Theo Guijt, Hoofd Bovenbouw en lid van het Technisch Hart van de jeugdopleiding van de blauwwitten, ziet Koen van Liempt (18) stappen maken. ,,Koen heeft zich de afgelopen jaren heel goed ontwikkeld op Nieuw Zuid. Door hard te werken en goed te luisteren is hij uitgegroeid tot een goede en snelle buitenspeler met scorend vermogen. Samen met Hans Brouwer en Martijn Rog was Koen in zijn eerste jaar bij Quick Boys O19 verantwoordelijk voor meer dan zestig doelpunten. Tegenwoordig maakt hij regelmatig zijn opwachting in de wedstrijden met Jong Quick Boys”.

Ook de Technische Commissie van de club is zeer verheugd met het feit dat wederom vier spelers, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, promoveren naar het eerste elftal. Samen met Tim Bloemendaal, Chris Guijt, Ricardo Kuyvenhoven, Dennis van der Plas, Pim van der Plas, Joey Ravensbergen en Martijn de Zwart zullen zij de identiteit van de club blijven waarborgen binnen het eerste elftal.

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________