Kelvin Maynard opnieuw matchwinner voor Quick Boys

Gepubliceerd op: 17-02-2018 17:00

Quick Boys heeft het duel met DOVO winnend weten af te sluiten: 1-0. Tegen de verhouding in kwam Quick Boys in de loop van de eerste helft op voorsprong dankzij een treffer van Kelvin Maynard. Beide ploegen zagen in de loop van de wedstrijd geen mogelijkheid meer de score te veranderen, waardoor de blauwwitten de wedstrijd naar zich toe konden trekken en bovendien inliepen op de nummers 1 en 2 (Spakenburg en Jong Almere City), die beiden hun wedstrijd verloren.


Tegenstander DOVO promoveerde vorig jaar via de nacompetitie naar de Derde Divisie en neemt in deze divisie momenteel een plek in in de middenmoot, voorwaar geen slechte prestatie voor de promovendus die net als de tegenstander van vandaag op het allerhoogste niveau wenst te acteren. Quick Boys speelt al een jaar langer in Derde Divisie en moet twee concurrenten boven zich dulden. De blauwwitten zouden maar al te graag een stapje hoger willen spelen. De koppositie lijkt uit zicht, via de nacompetitie zou het alsnog moeten lukken die stap omhoog te maken. Dan moeten ondertussen wel de wedstrijden gewonnen worden en gehoopt worden op verliespartijen van de concurrentie.

In de wedstrijd tegen DOVO trok Quick Boys aan het langste eind en had het uiteindelijk weinig reden tot klagen. De winst kwam allerminst eenvoudig tot stand, eigenlijk verdiende tegenstander DOVO meer, maar bleef uiteindelijk met lege handen achter.

DOVO opende sterk en ging direct op zoek naar een doelpunt. Eindelijk weer een tegenstander op Nieuw Zuid die kwam om te voetballen en zich niet verschool om uit die positie te loeren op een fout van de thuisploeg om vervolgens die fout hard af te straffen. Voorlopig was Quick Boys de onderliggende partij, de blauwwitten kwamen er onvoldoende aan te pas tegen een tegenstander die aandrong maar nog geen kans zag het net te vinden.

Pas na een kwartier spelen liet Quick Boys zich voor het eerst in deze wedstrijd gelden. Ver vanaf het doel kon captain Delano a Cohen een doelpoging wagen, de lat bracht uitkomst voor de gasten uit Veenendaal.  In deze wedstrijdfase leek Quick Boys zich eindelijk te hebben teruggeknokt in de wedstrijd. Dus niet: tegenstander DOVO bleef druk zetten op het doel van Quick Boys.

Terwijl het wachten leek op de openingstreffer van DOVO kwam Quick Boys met nog ca. 10 minuten te spelen in de eerste helft tegen de verhouding in op voorsprong. Debutant Vlatko Lazic maakte vanaf de rechterflank een actie die door doelman Rodney Ubbergen op knullige wijze tot hoekschop werd verwerkt. Uit die hoekschop werd uiteindelijk Kelvin Maynard bereikt, die de bal over de doellijn werkte.

In de loop van de eerste helft leken beide tegenstanders nog een wijziging in de tussenstand aan te brengen. Op slag van rust leek Yordi Teijsse nog kansrijk te worden op aangeven van Joey Ravensbergen, het resulteerde in niet meer dan een hoekschop die zonder gevolgen bleef voor DOVO. In de extra tijd van de eerste helft mocht DOVO nog een vrije schop nemen in de buurt van het strafschopgebied. Roy Bakkenes pompte de bal in het overvolle strafschopgebied waar doelman Hogedoorn de bal uit de lucht plukte. Met een 1-0 voorsprong voor de blauwwitten gingen beide tegenstanders aan de thee.

Na de rust leek Quick Boys zich te hebben hersteld van de matige eerste helft. DOVO werd teruggedrongen op de eigen helft en de thuisploeg ging op zoek naar een verhoging van de score. Na vijf minuten spelen leek Quick Boys hiervoor te worden beloond. Vanaf de rechterflank wist Kenny Anderson Yordi Teijsse te vinden die koppend afwerkte op het doel, maar moest toezien hoe de lat uitkomst bood voor de gasten.

DOVO was weer snel wakker geschud en wist weer het niveau van de eerste helft te vinden. Nadat Quick Boys bijna de voorsprong verdubbelde, zetten de gasten Quick Boys weer onder druk. Na een kwartier spelen leek Joshua Patrick gevaarlijk te worden uit een aanval die werd opgezet via het hart van de blauwwitte defensie. Met een prima redding voorkwam doelman Hogedoorn de gelijkmaker van DOVO. De gasten mochten in ieder geval hoop houden op meer, men bleef druk zetten op het doel van Quick Boys dat maar niet onder die druk wilde bezwijken en op miraculeuze wijze wist te voorkomen dat DOVO langszij kwam.

Met het einde van de wedstrijd al in zicht leek Quick Boys de voorsprong alsnog te verdubbelen uit een aanval die vanaf de rechterflank werd opgezet door Philippe den Hartog. De invaller plaatste de bal echter net naast het doel. In de extra tijd ontsnapte Quick Boys alsnog aan de gelijkmaker van DOVO. Invaller Leon Toonen mikte de bal op de lat, waardoor gelijkmaker uitbleef. Met hangen en wurgen had Quick Boys de punten op sportpark Nieuw Zuid gehouden. Als dan ook nog de koplopers niet tot winst komen, heb je dan ondanks deze magere winst toch nog een goede zaterdag. 


Opstelling Quick Boys
Hogedoorn, Bentem, Ravensbergen, Mahmoed, Teijsse, Van Nieuwkerk, A Cohen (Kuijvenhoven), Anderson, Bloemendaal, Lazic (Den Hartog), Maynard

Opstelling DOVO
Ubbergen, Mooij, Wormgoor, Mahdadi (Toonen), De Zwart, Berkvens, Kivuvu (van Groen), Coster, Bakkenes (Keizer), Godee, Patrick

Gele kaarten
Anderson (Quick Boys)
Berkvens, Bakkenes (DOVO)

 

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________