Quick Boys op overtuigende wijze langs Jong Almere City FC

In de strijd om de tweede plek na koploper Spakenburg deed Quick Boys goede zaken tegen concurrent Jong Almere City FC. Na op achterstand te zijn gekomen herstelden de blauwwitten al snel de schade om vervolgens in de loop van de eerste helft op voorsprong te komen. Die voorsprong werd in de voorsprong nog verder vergroot. Met een 1 – 4 overwinning werd de wedstrijd afgesloten.

Jong Almere City FC kende een prima start van de wedstrijd, met fraai combinatievoetbal zette de thuisploeg Quick Boys direct onder druk. De beloning voor die spelopvatting liet niet lang op zich wachten. Joey Ravensbergen liet zich verrassen door Achille Vaarnold die vervolgens al in de zesde minuut zijn team op voorsprong zette. Quick Boys liet zich niet kennen door deze snelle tegenvaller en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Die liet niet lang op zich wachten. Delano a Cohen wist met Jesse van Nieuwkerk te bereiken die naar de bal dook en koppend doelman Grim passeerde. Jong Almere City FC had amper een minuut van de vroege voorsprong kunnen genieten.

Er ontspon zich een open wedstrijd waarin de thuisploeg het betere van het spel had. Nadat eerst nog Yordi Teijsse in kansrijke positie leek te komen maar de bal niet onder controle kreeg, kwam aan de andere kant van het veld tot tweemaal toe Mink Peeters in kansrijke positie maar kwam niet tot scoren. Eerst verhinderde Jesper Hoogedoorn het feestje van de thuisploeg door de bal tot hoekschop te verwerken, uit die hoekschop kreeg Peeters gelegenheid om op doel uit te halen, maar schoot nu voorlangs het doel. Halverwege de eerste helft mocht Jong Almere City FC na een overtreding op Jeffrey Rijsdijk net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen. Door die vrije schop in de muur te werken bleef resultaat weer uit. Quick Boys had het in deze wedstrijdfase lastig tegen de gemakkelijk combinerende thuisploeg die de gasten constant onder druk zetten.

Met net nog ruim een kwartier te spelen leek een kentering in de wedstrijd zichtbaar. Quick Boys beet van zich af en liet zich vaker gelden. Quick Boys zette meer druk bij de tegenstander die bij een aanval waaruit Yordi Teijsse in kansrijke positie kwam aan de noodrem moest trekken. Teijsse werd binnen het strafschopgebied onderuit gehaald. Arbiter Schaper trok direct rood voor de dader, Julian Nak en Quick Boys kreeg een strafschop toegewezen. Die rode kaart werd alsnog gewijzigd in een gele kaart, een novum dat maar zelden op de velden te zien is. Yordi Teijsse belastte zich met de strafschop, maar schoot te zwak in waardoor doelman Grim zich meester over het schot kon maken. Toch lieten de blauwwitten zich niet kennen door deze tegenvaller. Amper tien minuten later kwam Quick Boys alsnog op voorsprong. Vanaf de achterlijn bereikte Kenny Anderson Jesse van Nieuwkerk die opnieuw koppend doelman Grim passeerde. In de resterende tijd werd Julian Nak nog een keer gevaarlijk voor zijn team toen hij toen een afvallende bal in voeten kreeg, uithaalde op doel maar de bal rakelings langs het doel schoot. Quick Boys liet in de loop van de eerste helft Jong Almere City FC uitrazen om vervolgens zelf het initiatief naar zich toe te trekken, vooral de voorsprong gaf de blauwwitten vleugels.

Jong Almere City FC startte de tweede helft zonder Mink Peeters en Mitchel Bergkamp, hun vervangers waren Jelle Goselink en Samuel Brobbey. Na ruim vijf minuten spelen leek de thuisploeg gevaarlijk te worden, door met een knappe redding de bal uit de korte hoek weg te werken voorkwam Jesper Hogedoorn de gelijkmaker. Jong Almere City FC haalde niet meer het niveau dat de ploeg in het eerste halfuur van de eerste helft haalde, er zat minder structuur in hun spel, daar zou Quick Boys van moeten kunnen profiteren.  Dat lukte na een kwartier spelen. Vanaf de rechterflank wist Vlatko Lazic Yordi Teijsse te bereiken die koppend doelman Grim het nakijken gaf. Een paar minuten later leek Kenny Anderson op aangeven van Jesse van Nieuwkerk de voorsprong verder te vergroten, nu bleef een doelpunt uit.

Halverwege de tweede helft leek Jong Almere City FC terug te komen in de wedstrijd. Defensief zag het er bij Quick Boys niet goed uit waardoor Nicky van Hilten op doel kon uithalen maar de paal trof. De afvallende bal kwam in voeten van invaller Jelle Goselink die een niet te missen kans alsnog over het doel werkte.

Quick Boys bleef op zoek naar meer. Eerst leek Yordi Teijsse nog gevaarlijk worden, zijn doelpoging werd een eenvoudige prooi voor doelman Grim. Aan de andere kant probeerde de thuisploeg de schade te herstellen, de scherpte bleek er van af bij Jong Almere City FC, dat niet meer gevaarlijk werd. Met nog een kwartier te spelen werd de schade zelfs nog groter voor de thuisploeg. Een door Jesse van Nieuwkerk afgedwongen hoekschop werd kort genomen, hieruit werd captain Delano a Cohen die van buiten het strafschopgebied de bal fraai in het doel krulde. In het vervolg van de wedstrijd trachtte Jong Almere City FC de score nog een draaglijker aangezicht te geven, maar slaagde daar niet meer in. Quick Boys had een lastige uitwedstrijd tegen een naaste concurrent met een klinkende 1 – 4 afgesloten.