Quick Boys thuis niet langs ASWH (1-1)

Quick Boys heeft in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen ASWH. Na vijftien minuten scoorde Max van Steen de openingstreffer, een kwartier later werd het 1-1 door een benutte strafschop van Peter de Lange. Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand.

Quick Boys kende een turbulente week en startte zonder topscoorder Yordi Teijsse, wiens stek werd ingenomen door Max van Steen. Voor de rest kende de opstelling geen verrassingen.

Hoewel ASWH een plek inneemt in het rechterrijtje, was dat de ploeg niet af te zien in de wedstrijd tegen Quick Boys. Het spelconcept van de gasten bleek al snel duidelijk: men hanteerde de lange bal naar voren in de hoop om daar de speler te vinden die de aanval zou kunnen afronden. Vooral spits Peter de Lange werd veelvuldig gezocht. In het begin had Quick Boys dan ook geen antwoord op de spelopvatting van ASWH.

Pas na tien minuten spelen liet Quick Boys zich voor de eerste keer zien in het strafschopgebied van de gasten. Een aanval die leek dood te bloeden werd alsnog gevaarlijk toen Joey Ravensbergen Max van Steen vond, wiens doelpoging werd gekeerd door doelman Stef Doedée. De afvallende bal kwam nog in de voeten van Jesse van Nieuwkerk die ook niet tot scoren kwam. Een paar minuten later was het wel raak voor Quick Boys. Kenny Anderson hield het overzicht, legde af op Max van Steen, die de bal de bal onhoudbaar voor Stef Doedée in de korte hoek plaatste. Quick Boys had de gewenste voorsprong al na amper een kwartier spelen te pakken.

ASWH zat niet bij de pakken neer en trachtte snel de achterstand ongedaan te maken. De gasten drongen aan, maar wisten nog niet tot scoren te komen. Aan de andere kant wist Quick Boys geen kansen meer af te dwingen. ASWH zou meerdere malen gevaarlijk worden, maar wist het net nog steeds niet te vinden. Dat ging goed voor Quick Boys, tot het eerste halfuur was verstreken. Toen kreeg ASWH hulp van arbiter Van der Burg die met open ogen in de val tuimelde die werd opgezet door spits Peter de Lange. ASWH mocht een strafschop nemen, die werd benut door dezelfde De Lange. Dat cadeautje smaakte naar meer. ASWH bleef aandringen tegen Quick Boys, dat zich liet aftroeven en steeds verder gedwongen werd zich terug te trekken op de eigen speelhelft. Doelpunten voor de gasten bleven uit.

Met de rust in zich herstelde Quick Boys zich; de blauwwitten gingen weer op zoek naar de voorsprong. Er deed zich nog een identieke situatie die voor ASWH tot een strafschop leidde, in dit geval werd Jesse van Nieuwkerk naar de grond gewerkt. Arbiter Van der Burg wuifde de claim voor een strafschop nu weg. In de resterende tijd zou Max van Steen nog een vlammend schot op het doel van ASWH loslaten dat tot hoekschop werd verwerkt. Met een ruststand van 1–1 gingen beide teams aan de thee. Wilde Quick Boys de wedstrijd alsnog naar zich toe trekken, dan zouden de blauwwitten in de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen.

Toch verschilde het wedstrijdbeeld in de tweede helft maar weinig van datgene dat in de eerste helft was vertoond. Quick Boys werkte hard, maar zag een kans om het gat in de verdediging te vinden. De flanken werden te weinig gebruikt, te veel aanvallen gingen door het overvolle centrum waar de verdediging niet in de problemen kwam. Aan de andere kant moest Quick Boys rekening blijven houden met de counters van ASWH. Na tien minuten spelen kwam Quick Boys goed weg toen een vrije schop van Stanley Husen rakelings langs de doelpaal naast het doel verdween. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft kwam Quick Boys weer goed weg toen de volledig vrijstaande Jerry Tieleman op doel kon uithalen, weer verdween de bal echter naast het doel.

Ook Quick Boys liet zich in deze wedstrijdfase gelden. Max van Steen maakte een mooie actie, uit de draai haalde hij uit op doel, maar hij vond doelman Doedée op zijn weg. De hoekschop die hier nog uit volgde bleef zonder gevolgen voor Quick Boys. ASWH werd hierop gevaarlijk uit de corner, maar kwam niet tot scoren.

Bij beide teams werden wissels gebracht en beide teams bleven op zoek naar de winnende treffer. Net als vorige week waren de blauwwitten in de extra tijd gevaarlijk. Een inzet van Kenny Anderson werd ditmaal gemist door zowel Jesse van Nieuwkerk als invaller Philippe den Hartog. Het kunstje van de wedstrijd tegen Odin’59 (1-0 winst in blessuretijd) bleef uit, waardoor beide teams de punten moesten delen.