Gouden dag voor Quick Boys in Friesland

Quick Boys kwam in de eerste helft via een eigen doelpunt van de tegenstander op voorsprong. De blauwwitten creëerden in de loop van de wedstrijd nog meerdere doelkansen maar wisten het net niet meer te vinden, desondanks bleek die magere marge voldoende om de wedstrijd verdiend winnend af te sluiten. Tot groot genoegen van de ploeg van trainer Gert Aandewiel bleek na afloop dat de concurrenten Spakenburg en Jong Almere City FC hun wedstrijden hadden verloren.

Quick Boys kwam al snel bovendrijven als de bovenliggende partij. Harkemase Boys concentreerde zich op de verdediging en hanteerde de lange bal naar voren waar Robert Stelpstra en Berwout Beimers werden gezocht. De blauwwitten zetten constant druk op het doel van de thuisploeg. Die druk leek na zes minuten te werken toen Max van Steen op doel uithaalde maar de bal naast het doel plaatste, een paar minuten later was Quick Boys slordig in de afwerking om op voorsprong te komen. Na tien minuten spelen leek Quick Boys alsnog die voorsprong te komen. Jesse van Nieuwkerk kreeg vanaf de middenlijn de gelegenheid om het doel van Erick Jansema op te rukken maar plaatste de bal in het zijnet.

Na bij twintig minuten spelen deed Harkemase Boys wat terug. Berwout Beimers bereidde voor vanaf de linkerflank maar miste een medespeler om die kans af te ronden. Een paar minuten later zou Harkemase Boys weer gevaarlijk worden, ditmaal uit een hoekschop waaruit Berwout Beimers werd bereikt die te veel tijd nodig had voor de afronding waardoor Jesper Hogedoorn alsnog erger wist te voorkomen.

Quick Boys zette aan, een doelpunt leek in de lucht te hangen. Na een half uur bezweek de thuisploeg onder de druk. Kenny Anderson kreeg veel ruimte op rechts, waardoor doelman Jansema z’n doel uit moest komen. Verdediger Jesse Renken werkte de voorzet van Anderson daarna in het eigen, lege doel. Eindelijk stond Quick Boys op voorsprong. Quick Boys liet de teugels daarna vieren, daar kon Harkemase Boys niet van profiteren. Beide tegenstanders kwamen niet tot scoren, de blauwwitten gingen met een 0 – 1 voorsprong aan de thee,

In ongewijzigde samenstelling vingen beide tegenstanders de tweede helft aan. Quick Boys ging direct op zoek naar een verhoging van de marge. Voorlopig leidde dat niet verder dan een aantal hoekschoppen. Na ruim tien minuten spelen leek die verdiende vergroting van de marge alsnog te worden gerealiseerd. Uitblinker Mohamad Mahmoed bereidde voor, vond Kenny Anderson wiens doelpoging werd weggewerkt door Jesse Renken, die hiermee zijn fout uit de eerste helft goedmaakte en voorkwam dat zijn team tegen een 0 – 2 achterstand aankeek en voorlopig nog hoop kon houden.

Weer liet Quick Boys in de loop van de tweede helft de teugels vieren. Harkemase Boys wist daar weer niet van te profiteren, daarvoor had de blauwwitte defensie haar zaakjes te goed voor elkaar. Ook de wissels die bij Harkemase Boys werden gebracht wisten daar geen verandering in aan te brengen. Ook bij Quick Boys werd gewisseld, Max van Steen werd naar de kant gehaald voor Philippe den Hartog. Die wissel zou ervoor zorgen dat de blauwwitte aanvallen weer nieuwe impulsen kreeg zodat Quick Boys de doelpuntenmarge eindelijk tenminste zou kunnen verdubbelen. Met nog een kleine tien minuten te spelen leek dat doel te worden bereikt. Uit een hoekschop wist captain Delano a Cohen Kelvin Maynard te vinden die de pech had dat de doelpaal een verhoging van de doelpuntenmarge voorkwam.

Met het einde van de wedstrijd in zicht trachtte Harkemase Boys alsnog een gelijkspel af te dwingen. Berwout Beimers leek gevaarlijk te worden, maar vond doelman Hogedoorn op zijn weg. In de extra tijd van de wedstrijd creëerde Harkemase Boys de beste doelkans van de wedstrijd. Met een sublieme redding voorkwam Jesper Hogedoorn dat een kopbal van captain Bart de Groot doel trof. In de ruim bemeten extra tijd zette Harkemase Boys achter alles wagenwijd open. Toch kon Quick Boys niet profiteren. Al mocht de thuisploeg niet klagen dat arbiter Sahiner een overtreding op Jesse van Nieuwkerk in het strafschopgebied door de vingers zag. Kort hierna floot Sahiner af. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden had Quick Boys weinig problemen met Harkemase Boys maar vergat dat in meer doelpunten om te zetten.