''Laten zien dat er niks te halen valt op Nieuw Zuid.''

Gepubliceerd op: 03-04-2018 20:45

Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij als keeper in Feyenoord. De jongste doelman die in de Kuip onder de lat heeft gestaan. Daarmee schaart Jesper Hogedoorn zich in een illuuster rijtje. De nu 32-jarige doelman vervolgde zijn carrière bij FC Volendam, Telstar, FC Zwolle, Neptunus, Xerxes DZB en Kozakken Boys. Na deze avonturen streek de sluitpost neer op Nieuw Zuid, waar hij dit seizoen zijn carrière zal afsluiten. De ervaren keeper, die tegen Harkemase Boys voor de 10e keer de nul hield, sprak deze week met de webredactie.

Afgelopen zaterdag hield je in Harkema voor de 10e keer (!) de nul. Wat maakt jou dit seizoen zo onverslaanbaar?
Moeilijke vraag, haha! Ik voel me goed en ik wil elke wedstrijd winnen + de nul houden. Zo ga ik ook het veld in. Ik loop ook bij elke tegenstander voor de wedstrijd de kleedkamer in en leg ze even uit dat er vandaag bij mij niet gescoord wordt. Tot nu toe heb ik 10x gelijk gehad! De 0 houden kan ik ook zeker niet zonder de verdediging en die staat gewoon goed dit jaar. Zeker na de winterstop. We zijn niet voor niets het 3e minst gepasseerde team uit de 3e divisie. Wij moeten alleen zorgen dat wij zelf onze kansen blijven benutten en dan kan het nog een mooi seizoen worden.

Hoe belangrijk was je redding in de slotseconden?
Belangrijk! Zo hebben we de 3 punten in de tas mee naar Katwijk kunnen nemen en blijven we bovenaan staan in de 3e periode. Als we gelijk hadden gespeeld dan was de druk eraf en loop je achter de feiten aan in de 3e periode. Nu heb je in de laatste periode nog alles in eigen hand.

Aan Jong Groningen krijgt Quick Boys opnieuw een lastige tegenstander. Wat verwacht je van deze ontmoeting?
Een hele interessante.. Wij willen voetballen, maar Jong Groningen wil dat ook. In de uitwedstrijd zag je ook twee voetballende ploegen die weinig voor elkaar onder deden. Natuurlijk is het bij de jonge elftallen altijd maar afwachten wie er aan de aftrap verschijnen. Zij trainen 7x per week en vaak ook nog eens met het eerste elftal, dus je krijgt altijd een ploeg tegenover je die kan voetballen. Wij moeten een doel hebben zaterdag: laten zien dat er niks te halen valt op Nieuw Zuid.

Het volledige interview met Jesper Hogedoorn is aanstaande zaterdag te lezen in het programmablad. Voorafgaand aan elke thuiswedstrijd in de competitie wordt het programmablad voor slechts €0,50 verkocht bij de toegangspoorten.

 

 

Altijd al sponsor willen worden?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________