Voorbeschouwing Quick Boys - Jong FC Groningen

Gepubliceerd op: 05-04-2018 21:47

Na de nipte maar niettemin verdiende overwinning op Harkemase Boys is de volgende tegenstander van de blauwwitten opnieuw afkomstig uit het noorden van het land. De beloften van FC Groningen zijn aanstaande zaterdag te gast op sportpark Nieuw Zuid. De wedstrijd tussen Quick Boys en Jong FC Groningen begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R.N. de Cock uit Tilburg. De wedstrijdbal wordt geschonken door Haasnoot Mode uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen!Gelijkspel in Groningen
Eerder dit seizoen deelden de blauwwitten op sportpark Corpus den Hoorn de punten met Jong FC Groningen. In een gelijk opgaande eerste helft creëerden beide ploegen nauwelijks kansen. Na de doelwisseling golfde het spel op en neer. Op ongelukkige wijze kwam Quick Boys op achterstand. Dennis van der Plas, die sterk speelde, wilde een voorzet wegwerken, maar passeerde per abuis zijn eigen doelman. Binnen vijf minuten werd de schade gerepareerd. Aanvoerder Delano a Cohen schoot op schitterende wijze de gelijkmaker binnen: 1-1.

Onderlinge resultaten
Vorig seizoen eindigden beide onderlinge ontmoetingen in een gelijkspel. Op sportpark Nieuw Zuid opende Max van Steen met een doeltreffende kopbal de score namens de thuisploeg, maar Ajdin Hrustic zorgde met een bekeken vrije trap voor de 1-1 eindstand. In Groningen kwamen beide ploegen niet tot scoren en eindigde het duel dus zoals het begon: 0-0.

Stand van zaken
Met 45 punten uit 25 duels staat Jong FC Groningen momenteel op de vijfde plaats geposteerd. De ploeg van trainer Alfons Arts heeft nog één inhaalduel tegoed. Met tien treffers is Michael Breij de clubtopscorer van de beloften van de Groningers.
Het Paasweekeinde leverde zes punten op voor Jong FC Groningen. Op Stille Zaterdag werd in Heemskerk gewonnen van ODIN’59 (2-1), terwijl twee dagen later in Assen de plaatselijke ACV werd verslagen (3-1).Kijkje in eigen keuken
Afgelopen weekend sloot Quick Boys de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys winnend af. Een eigen doelpunt van Jesse Renken leverde de blauwwitten drie punten op. De overwinning had groter uit moeten vallen, maar de bezoekers lieten enkele fraaie kansen onbenut. Aan de andere kant etaleerde Jesper Hogedoorn zijn keeperskwaliteiten door een van de spaarzame kansen van de Friezen onschadelijk te maken in de slotfase.
Een overwinning op Jong FC Groningen is geboden voor de formatie van trainer Gert Aandewiel. Quick Boys deelt met Jong FC Volendam de koppositie in de strijd om de derde periodetitel. Bovendien willen de blauwwitten de druk op Spakenburg blijven opvoeren. De motor van de koploper begint te haperen en aankomend weekend staat de lastige uitbeurt tegen Jong FC Twente op het programma.

Rondje langs de velden
Op speeldag 27 luidt het overige programma van de Derde Divisie A als volgt:
Capelle – DVS’33 Ermelo
DOVO – ODIN’59
Jong FC Volendam – ACV
Scheveningen – Harkemase Boys
Spijkenisse – Magreb’90
VVOG – Jong Almere City FC
ONS Sneek – ASWH
Jong FC Twente - Spakenburg

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________