Quick Boys klaar met seizoen 2017 – 2018

Gepubliceerd op: 12-05-2018 20:24

Het thuiswedstrijdsyndroom blijft Quick Boys parten spelen. In de wedstrijd tegen de beloften van FC Volendam trok Quick Boys op sportpark Nieuw Zuid aan het kortste eind door een laat doelpunt van de gasten. Weer ging een thuiswedstrijd verloren. De blauwwitten werden uitgeschakeld voor wat voor prijs dan ook in het seizoen 2017-2018.

Het stond nog wel zo mooi op de spelersbus van Jong FC Volendam, hun devies luidde “Strijden tot het laatste”. Van die strijd was in de deze wedstrijd maar bitter weinig te zien. Beide tegenstanders hadden teveel oog voor elkaar om een echte wedstrijd te laten ontstaan, terwijl beiden belang hadden bij winst in deze wedstrijd. Quick Boys moest winnen om nog kans te maken in de strijd om de derde periodetitel, terwijl Jong FC Volendam als koploper in die derde periode de hete adem in de nek voelde van de concurrentie. Ook de Volendamse Wijdbroeken moesten winnen.

Van die strijd om de winst was in de eerste helft te weinig te bespeuren. Beide tegensstanders namen uitgebreid de tijd elkaar af te tasten. Die spelopvatting leidde tot spaarzame acties in het doelgebied van de tegenstanders. Na vijf minuten spelen creëerde Quick Boys één van de spaarzame doelkansen van de eerste helft toen Ricardo Kuyvenhoven een steekpass plaatste op Yordi Teijsse, buitenspel van de laatste voorkwam gevaar voor de gasten.

Het gebrek aan aanvallend voetbal manifesteerde zich in het feit dat pas ruim halverwege de eerste helft de eerste hoekschop van de wedstrijd werd afgedwongen. Jong FC Volendam wist niet te profiteren. Quick Boys had inmiddels de eerste wissel gebracht. De aangeslagen Jesse van Nieuwkerk werd vervangen door Vlatko Lazic. Met nog een kwartier te spelen moest ook Hamza Boukhari het veld met een blessure verlaten. Delano a Cohen was zijn stand-in.

Met nog ruim een kwartier te spelen leek Jong FC Volendam de kans te krijgen de score te openen. Taye Lee en Jordi Hilterman bereidden goed voor. Uit ongehinderde positie hoefde Rodney Smorenberg bal alleen nog in het doel te plaatsen, Smorenberg maaide over de bal heen waarmee hij zijn team een uitgelezen kans om op voorsprong te komen ontnam. Aan de andere kant leek ook Quick Boys in deze wedstrijdfase kansrijk te worden. Een doelpoging van Vlatko Lazic bracht niet het gewenste effect. De afvallende bal kwam in de voeten van Mohamad Mahmoed die de bal over het doel plaatste.

Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft leek de wedstrijd eindelijk begonnen. Eerst leek Kay Tejan zich gelden voor de gasten. Tejan sneed door de blauwwitte defensie om vervolgens op doel uit te halen, het aluminium bracht uitkomst voor Quick Boys. Ook Quick Boys liet zich gelden. Aan de linker kant bereidde Joey Zandbergen voor, de defensie van Jong FC Volendam wist die voorzet weg te werken. Vlak voor rust bracht de doelpaal weer uitkomst voor Quick Boys. Een doelpoging van captain Jordi Hilterman belandde op paal, weer ontsnapte Quick Boys aan een achterstand.

In de tweede ging Quick Boys op zoek naar de voorsprong. Na vijf minuten spelen leek Quick Boys score te openen. Kenny Anderson plaatste de bal op Yordi Teijsse, echter de bal sprong van de voet van Teijsse waardoor de kans op een opening van de score teniet ging. Een paar minuten later belandde een doelpoging van Antony Bentem in de handen van doelman Mitchel Michaelis. Halverwege de tweede helft leek Quick Boys weer kansrijk te worden. Een hoekschop werd in eerste instantie weggewerkt door de Volendamse defensie, de afvallende bal kwam in de voeten van Ricardo Kuyvenhoven die op doel uithaalde. Weer bracht het aluminium uitkomst, nu voor de gasten.

Jong FC Volendam wilde de wedstrijd winnen en bleef druk zetten. Kevin van Gasteren leek nog kansrijk te worden en verwierf zich te benodigde ruimte, zijn doelpoging belandde naast het doel. Ook Kay Tejan liet zich weer gelden, leek Arie de Vreugd het nakijken te geven die zich alsnog herstelde en schade voor zijn team wist te voorkomen.

Nadat eerst een doelpunt van Mohamad Mahmoed wegens hands werd afgekeurd, viel kort daarna aan de andere kant van het veld alsnog een doelpunt. Kay Tejan, de gehele wedstrijd nadrukkelijk aanwezig, kreeg alle ruimte om ver van het doel op doel uit te halen en doelman Jesper Hogedoorn kansloos te laten.

In de resterende tijd van de wedstrijd trachtte Quick Boys de schade alsnog te herstellen, de blauwwitten bleven onmachtig het gat in de defensie van de gasten te vinden waardoor de wedstrijd voor Quick Boys verloren ging. Door de winst bleef Jong FC Volendam de lijstaanvoerder van de derde periode. Quick Boys had moeten winnen om nog een kansje te maken op iets moois dit seizoen, dat kansje werd niet benut zodat Quick Boys het huidige seizoen zonder prijs moet afsluiten en ook het komende seizoen weer zal acteren in de derde divisie.

Opstelling Quick Boys:

Hogedoorn, Bentem ©, Ravensbergen, Mahmoed, Teijsse, Boukhari (a Cohen), De Vreugd, Kuyvenhoven, Van Nieuwkerk (Lazic) , Anderson (Maynard), Bloemendaal.

Jong FC Volendam:

Michaelis, Ulusoy, Tol, Baly, Van Gasteren, Vlak, Marengo, Smorenberg (Goudland), Hilterman ©, Lee (Stuyt), Tejan.

Gele kaarten:
Quick Boys: De Vreugd
Jong FC Volendam: Smorenberg

Agenda

24-05-2019

Algemene Ledenvergadering

08-06-2019

21-06-2019

Altijd al sponsor willen worden?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________