Afscheidswedstrijd Dirk Kuijt

Gepubliceerd op: 15-05-2018 11:38

FEYENOORD TEGEN ORANJE 2010, 2014 EN 2018

De confrontatie tussen Feyenoord en het Nederlands elftal, samengesteld uit internationals van het WK 2010, WK 2014 en het huidige Oranje, is één van vele bijzondere momenten tijdens de afscheidswedstrijd van Dirk Kuijt op zondag 27 mei in de Kuip.

Tijdens het twee uur durend feest, dat om 14.00 uur begint, zal vooral sprake zijn van één grote voetbalbeleving, waarbij de nu 37-jarige ex-voetballer de hoogtepunten uit zijn carrière met alle generaties met zijn supporters gaat delen.

Begonnen wordt met Feyenoord tegen de ‘Vrienden van Dirk’, een team samengesteld uit de beste voetballers met wie Kuijt bij Liverpool en Fenerbahce heeft gespeeld.

Feyenoord wordt gecoacht door bondscoach en ex-Feyenoordtrainer Ronald Koeman en trapt af tegen het team van Liverpool dat in 2005 en 2007 de finale van de Champions League speelde, aangevuld met voormalige vedetten van Fenerbahce. Een elftal waarin ondermeer Jerzy Dudek, Steven Gerard, Xavi Alonso, Jamie Carragher, Robbie Fowler en Craig Bellamy samen in actie komen met Cristian Baroni, Raul Meireles en Pierre Webo.

Na rust maken de Vrienden van Dirk plaats voor het Nederlands elftal, dat speciaal voor deze gelegenheid met een uniek team op het veld verschijnt. Niet alleen komt de droomvoorhoede van het WK 2014 in actie (Arjan Robben, Robin van Persie en Memphis Depay), ook staan legendarische internationals als Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Giovanni van Bronckhorst, Edwin van der Sar, Phillip Cocu en Ruud van Nistelrooy straks op het veld. Dit unieke gezelschap wordt geleid door ex-bondscoach Louis van Gaal.

De selectie van het Nederlands elftal is als speciale gast in de Kuip aanwezig zijn en hebben, naast Depay, ook Ryan Babel, Eljero Elia en Terence Kongolo van bondscoach Ronald Koeman toestemming gekregen om tijdens de unieke wedstrijd tussen Feyenoord en Oranje in actie te komen.

Koeman is zelf dus coach van Feyenoord en zal tijdens de twee speelhelften gebruik maken van spelers uit diverse fases van de clubgeschiedenis, zoals Patrick Lodewijks, Roy Makaay, Salomon Kalou, Lex Immers, Miquel Nelom, Jan Arie van der Heijden, Rick Karsdorp, Jens Toornstra, Tony Vilhena en Steven Berghuis.

Verder wordt het een middag vol andere verrassingen, die Kuijt nog niet aan het publiek wil verklappen. “Ik weet zeker dat niemand zich gaat vervelen. Daarvoor gaan er teveel speciale dingen gebeuren. De wedstrijd met drie bijzondere elftallen is natuurlijk de hoofdmoot, maar daar omheen willen we de supporters voortdurend verrassen.”

Het is duidelijk dat ook stil wordt gestaan bij het kampioensjaar van Feyenoord en dan de beslissende wedstrijd tegen Heracles in het bijzonder, toen Kuijt met drie doelpunten de landstitel veilig zou stellen. Kuijt: “Het moet één grote voetbalbeleving worden, die we dankzij vier speciaal aangebrachte beeldschermen zo dicht mogelijk bij het publiek willen brengen. We gaan er met z’n allen één groot feest van maken.”

Voor deze bijzondere voetbalmiddag zijn nog zo’n 9000 kaarten te koop.

Kaarten bestellen doe je hier.

Via de website kunnen maximaal 10 kaarten worden besteld. Wil je met een team of met een grotere groep dan 10 personen de wedstrijd bezoeken en de garantie hebben dat je bij elkaar zit? Stuur dan een mail naar dickvanrijn@quickboys.nl

De opbrengt van de afscheidswedstrijd van Dirk Kuijt komt ten goede aan de Dirk Kuijt Foundation, Feyenoord Foundation en Stichting Support Casper.

Agenda

24-05-2019

Algemene Ledenvergadering

08-06-2019

21-06-2019

Altijd al sponsor willen worden?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________