Quick Boys start oefencampagne met zege

Op een zonovergoten sportpark Nieuw Zuid is Quick Boys de oefencampagne vanmiddag gestart met een overwinning. Tegen FC Rotterdam Oost, een gelegenheidsteam bestaande uit talenten en werkzoekende voetballers, wonnen de blauwwitten met 3-1.

Bij afwezigheid van hoofdtrainer Erik Assink (vakantie) nam assistent Laurens Mouter de honneurs waar. Twee verschillende elftallen, verdeeld over twee helften, mochten hun kunsten vertonen aan de nieuwsgierige fans. Voor de pauze kwamen onder andere de nieuwkomers Jeffrey Ket, Raymond Baten en Marc de Kruijs in actie. Na de doelwisseling mochten Paul van der Helm, Chima Bosman, Ivailo Staal, Cem Sahin en Bert Steltenpool hun entree maken.

In een redelijk gelijkopgaande eerste bedrijf kreeg de thuisploeg de beste kansen – zo kopte Jesse van Nieuwkerk op de lat – maar openden de bezoekers de score. Brandon Robinson, spits van Scheveningen, wist doelman Martijn de Zwart te verschalken met een doeltreffende lob: 0-1.

Na rust toonden de blauwwitten zich een stuk effectiever. Spits Steltenpool had slechts zes minuten nodig om voor de eerste keer het net te vinden: 1-1. De voorbereidende actie van Ricardo Kuyvenhoven mocht er ook zijn.
Even later was het opnieuw raak. Een hoekschop van aanvaller Yassin Kaabouni, vorig seizoen nog spelend in Quick Boys JO19-1, werd door alles en iedereen gemist en belandde in de verre hoek: 2-1. Het slotakkoord was voor Steltenpool die op aangeven van de uit de jeugdopleiding overgekomen Koen van Liempt zijn tweede treffer van de middag wist te maken: 3-1.

Komende week staat trainer Assink voor de eerste keer voor de groep. Op zaterdag 28 juli oefent Quick Boys in Werkendam tegen Kozakken Boys. De aftrap is om 14:30 uur.