Quick Boys en VVSB spelen gelijk in spektakelstuk

Vanavond hielden Quick Boys en VVSB in een doelpuntrijke wedstrijd elkaar in evenwicht. Op sportpark De Boekhorst eindigde de vriendschappelijke wedstrijd tussen beide ploegen in 4-4. Halverwege stond het scorebord op 3-3. Voor de formatie van trainer Erik Assink waren Bert Steltenpool (2), Jesse van Nieuwkerk en Martijn Rog trefzeker.

Al na tien minuten spelen keken de blauwwitten tegen een 2-0 achterstand aan. Tot twee keer toe was linksbuiten Loyd van der Wilden trefzeker. Toch liet Quick Boys zich niet van de wijs brengen door de vroege tegentreffers. De bezoekers namen het initiatief, kregen kansen en scoorden vrij vlot de aansluitingstreffer in de persoon van Steltenpool. De nieuwkomer, goed op dreef tot nu toe in de voorbereiding, was in de 32e minuut ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker. De spits schoof de bal op aangeven van Van Nieuwkerk beheerst langs doelman Ruben Valk: 2-2.
Niet veel later kwamen de gasten zelfs op voorsprong tegen de tweedivisionist. Een hoekschop van Kay Tejan werd met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd door de geheel vrijstaande Van Nieuwkerk: 2-3. Lang kon Quick Boys echter niet genieten van het voordeel, want Arno Dijkstra bracht zijn ploeg in dezelfde minuut weer op gelijke hoogte: 3-3.

Na de doelwisseling – met Pim van der Plas voor Martijn de Zwart en Mohamad Mahmoed voor Ricardo Kuyvenhoven – lag het tempo lager. In kansrijke positie had Steltenpool voor eigen succes moeten gaan, maar de aanvaller koos de bal breed te leggen op Van Nieuwkerk die Valk op zijn pad vond. Aan de andere kant reageerde Van der Plas attent op een gevaarlijk schot van Tommy Bekooij. De thuisploeg kwam een kwartier voor het einde van de wedstrijd alsnog op voorsprong. Jordy Zwart gaf het laatste zetje, terwijl de spelers in de veronderstelling waren dat de scheidsrechter zou reageren op het vlagsignaal van zijn assistent: 4-3.

Toch weigerden de blauwwitten zich neer te leggen bij een nederlaag. Na een uitstekende pass van Jeffrey Ket mocht invaller Martijn Rog alleen op Valk afgaan. De jeugdigde spits hield zijn hoofd koel en wist de ervaren doelman van de Noordwijkerhouters te passeren: 4-4.

De meegereisde fans konden na afloop met een tevreden gevoel huiswaarts keren. Zij zagen een fris en frivool spelend Quick Boys, maar realiseerden zich ook dat de technische staf de komende weken het team verder zal moeten bijschaven.