Quick Boys neemt volle buit mee uit hoge noorden

Gepubliceerd op: 01-09-2018 21:42

Na de thuiszege op DVS'33 Ermelo in de openingsronde heeft Quick Boys ook de tweede wedstrijd van het seizoen in winst weten om te zetten. In het hoge noorden werd Jong FC Groningen verslagen door de formatie van trainer Erik Assink. Waar de in het bordeauxrood spelende blauw-witten voor rust de onderliggende partij waren, verdienden zij op basis van de tweede helft de drie punten.De technische staf van Quick Boys zag geen reden om na de geslaagde seizoensouverture het basiselftal aan te passen. Met Jong FC Groningen troffen de Katwijkers opnieuw een tegenstander die door de kenners worden gezien als een van de voornaamste titelkandidaten in de Derde Divisie bij de zaterdagamateurs. Onder toeziend oog van onder andere Danny Buijs (hoofdtrainer) en Ron Jans (technisch directeur) begon de thuisploeg sterk aan de wedstrijd. Tim Freriks was de gevaarlijkste man aan de zijde van de Groningers. Eén keer mocht de spits, die dit seizoen al eens mocht invallen in een competitieduel van de hoofdmacht van de noordelingen, oog-in-oog met Paul van der Helm verschijnen, maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd. Even later was het wel raak voor Freriks. Op aangeven van Jhurrey Margaritha kon de aanvalsleider geheel vrijstaand de bal tegen de touwen werken: 1-0.

Quick Boys kon in het eerste bedrijf weinig potten breken. Een schot van Bert Steltenpool miste kracht, terwijl een poging uit de tweede lijn van Raymond Baten hoog over het doel van sluitpost Jan Hoekstra ging. Toch konden de bezoekers met een goed gevoel aan de thee. De gelijkmaker van Kay Tejan kwam weliswaar uit de lucht vallen, maar het maakte de vreugde er niet minder om bij de meegereisde fans. De buitenspeler kroop naar binnen en haalde doeltreffend uit in de verre hoek: 1-1. Deze morele opsteker deed Quick Boys goed. De gasten kwamen ijzersterk uit de kleedkamer en grepen meteen na de hervatting het initiatief. De blauw-witten speelden agressiever dan voor rust en zetten bovendien meer druk op de laatste linie van de thuisploeg. Tejan was met een tweetal gevaarlijke inzetten dicht bij zijn tweede treffer van de middag, een kopbal Steltenpool miste kracht en een schot van Baten verdween naas het doel van Hoekstra. Het bleek uitstel van executie voor de Groningers. Een overtreding van Daniël van Kaam op Baten binnen de beruchte lijnen deed scheidsrechter F.E. ter Brake besluiten om de bal op de stip te leggen. Kelvin Maynard schoot de elfmetertrap onberispelijk binnen: 1-2. 

In de fase die hierop volgde liet Quick Boys na om het duel in het slot te gooien. Op aangeven van invaller Marc de Kruijs - de vleugelaanvaller verving Jesse van Nieuwkerk - had Steltenpool de 1-3 op zijn schoen, maar doelman Hoekstra wist de inzet van de spits te pareren. Diezelfde Steltenpool scoorde even later wel, ware het niet dat hij zich in buitenspelpositie bevond. De voorsprong van de gasten kwam echter niet meer in gevaar. Zodoende kreeg de goede seizoensstart een passend gevolg, want na twee speelronden hebben de blauwwitten nog altijd een honderd procent score. 

Opstelling Jong FC Groningen:
Jan Hoekstra, Tapmahoe Sopacua, Lars Kramer, Kellian van der Kaap, Luuk Wouters (77' Tim Freriks), Marijn Ploem (c), Gerald Postma, Daniël van Kaam (77' Martijn van Maastrigt), Jhurrey Margaritha (62' Matthijs Hardijk), Thijs Dallinga, Tim Freriks.

Opstelling Quick Boys:
Paul van der Helm, Tim Bloemendaal, Joey Ravensbergen, Mohamad Mahmoed, Kay Tejan, Bert Steltenpool, Jeffrey Ket (c), Jesse van Nieuwkerk (62' Marc de Kruijs), Kenny Anderson (84' Ricardo Kuyvenhoven), Raymond Baten (88' Ivailo Staal), Kelvin Maynard.

Scoreverloop:
31' Tim Freriks 1-0,
45' Kay Tejan 1-1,
75' Kelvin Maynard (strafschop) 1-2.

Gele kaart:
Daniël van Kaam (Jong FC Groningen)

 

Agenda

24-05-2019

Algemene Ledenvergadering Quick Boys

08-06-2019

ING Jeugdtoernooi

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________