ASWH in slotfase langszij bij Quick Boys (1-1)

Quick Boys heeft in eigen huis, net als vorig seizoen, met 1-1 gelijkgespeeld tegen ASWH. De blauwwitten kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong via Dennis Kaars. In de loop van de tweede helft kwam ASWH alsnog langszij.

Al snel na het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat beide tegenstanders weinig voor elkaar onderdeden. Quick Boys produceerde de eerste doelkans toen Jesse van Nieuwkerk vanaf links Dennis Kaars bediende die zijn meerdere in doelman Stef Doedée moest erkennen. Een paar minuten later waren beiden weer bij een doelpoging van Quick Boys betrokken. Nu plaatste Kaars vanaf de achterlijn de bal net buiten bereik van Van Nieuwkerk. Later leek Van Nieuwkerk weer gevaarlijk te worden. Nu werd hij in positie gebracht door Joey Ravensbergen, Van Nieuwkerk kopte de bal in de handen van doelman Doedée. Quick Boys had het betere van het spel en zette druk om op voorsprong te komen.

De blauwwitte dadendrang zou in de loop van de eerste helft afnemen. Later zou blijken dat geen van de tegenstanders hun stempel op de wedstrijd zou drukken. Toch kwam Quick Boys halverwege de eerste helft op voorsprong. Joey Ravensbergen kreeg alle ruimte het veld over te steken om vervolgens op Dennis Kaars af te leggen die doelman Stef Doedée kansloos liet.

ASWH liet zich niet kennen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Met nog een kwartier op de klok leek Ismail Yilderim op aangeven van Jesper van den Bosch dichtbij de gelijkmaker, Yilderim vond doelman Paul van der Helm op zijn weg. In deze wedstrijdfase leek Yilderim weer gevaarlijk te worden toen hij, randje buitenspel, teveel ruimte kreeg om het veld over te steken om vervolgens de bal net naast het doel te plaatsen. Ook de blauwwitten profileerden zich. Via Raymond Baten en Jesse van Nieuwkerk belandde de bal in de voeten van Dennis Kaars die zijn doelpoging toe hoekschop verwerkt zag worden.

Na een half uur spelen werd bij ASHW Sam van de Kreeke naar de kant gehaald voor Lester Pires die zich in de loop van de wedstrijd zou ontwikkelen tot een plaag voor de blauwwitte defensie. Met de rust in zicht werden van beide kanten pogingen gedaan de score te wijzigen. Jesse van Nieuwkerk zou gevaarlijk worden op aangeven van Dennis Kaars, doelman Doedée was de spelbreker. Ook doelman Van der Helm moest alles uit de kast halen bij een doelpoging van oude bekende David Almeida. Op slag van rust leek Quick Boys alsnog de marge te verdubbelen, de score bleef uit waardoor de rust werd ingegaan met een 1 – 0 voorsprong voor Quick Boys.

ASWH startte de tweede helft zonder Clarence Bijl, zijn stek werd ingenomen door Mels van Driel die er samen met zijn overige ploeggenoten voor zou moeten zorgen om alsnog tenminste een punt uit deze wedstrijd te halen. ASWH was na amper een paar minuten al dicht bij de gelijkmaker. Vanaf de rechterflank haalde David Almeida uit op doel, de deklat bracht uitkomst voor Quick Boys dat gewaarschuwd zou moeten zijn dat de wedstrijd nog niet gewonnen was.

Al snel trok ASWH dat fysiek de meerdere was van Quick Boys het initiatief naar zich toe. Invaller Lester Pires zou na bijna een kwartier spelen gevaarlijk worden toen hij op snelheid zijn tegenstander het nakijken gaf om vervolgens de bal voorlangs het doel te plaatsen. ASWH speelde met succes de lange bal en bracht daarmee Quick Boys in de problemen, voorlopig schortte het nog aan de afronding van de doelkansen. Quick Boys zat in de verdrukking en wist daaraan niet te ontsnappen.

Met nog tien minuten te spelen leek Quick Boys de kans te krijgen de zege veilig te stellen. Kay Tejan kwam in kansrijke positie maar vergat de bal af te leggen op Jesse van Nieuwkerk die alle ruimte had de bal het doel te werken. Tejan ging voor eigen succes en plaatste de bal in het zijnet. Een paar minuten later een uitval van Lester Pires, zijn doelpoging bleef nog zonder gevolgen voor Quick Boys. De hoekschop die hieruit volgde bleef ook nog zonder gevolgen voor de blauwwitten die weer een hoekschop tegen kregen. Uit de hoekschop, werd Lars Bosscha bereikt die de bal het doel inkopte. Wat al een tijd in de lucht hing was met het einde van de wedstrijd in zicht alsnog een feit geworden, Quick Boys leidde niet langer meer in deze wedstrijd en raakte daarmee dure punten kwijt in de strijd om de eerste periodetitel.