Nieuwjaarstoespraak van de vicevoorzitter

Gepubliceerd op: 06-01-2019 14:00

Afgelopen vrijdagavond 4 januari vond de traditionele nieuwjaarsreceptie van K.v.v. Quick Boys plaats in het nieuwe clubhuis. In een gezellige ambiance werd er geproost op een gezond en sportief 2019. Hieronder is de tekst te vinden van de nieuwjaarstoespraak. Omdat voorzitter Bart van Kruistum in het buitenland is, was het woord aan secretaris en vicevoorzitter Kees Kraaijenoord.

Beste leden van Quick Boys,

In de eerste plaats de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Namens het bestuur spreek ik de hoop uit dat wij met elkaar in goede gezondheid onze sportieve ambities voor 2019 mogen waarmaken. We kunnen in ieder geval terugzien op een eerste seizoenshelft waarin de kantine van Nieuw Zuid in een grote bouwput veranderde maar inmiddels, zoals u ziet, is omgetoverd tot een clubhuis dat z’n weerga nauwelijks kent. Chapeau voor alle vrijwilligers die nauw betrokken zijn geweest bij de realisatie van ons nieuwe clubhuis. In het voorjaar wordt de buitenruimte onderhanden genomen. De containers gaan verdwijnen om orde te creëren in de chaos van het fietsparkeren. De fraaie vormgeving van het nieuwe clubhuis zal daarbij nog meer tot zijn recht komen.

In het oog springen ook de resultaten van de selectie; ongeslagen de eerste helft doorkomen is een ongekend resultaat in de clubhistorie. Maar de nuchterheid dwingt te zeggen; ‘‘We hebben nog helemaal niets’’. Zoals u in de media kunt lezen is de technische commissie volop bezig om de selectie voor het nieuwe seizoen rond te krijgen. Ook de nieuwe trainer is inmiddels bekend. De mannen van Erik Assink zijn nu aan zet om Erik dit seizoen een waardig afscheidscadeau te geven. Al met al moet de focus in de tweede helft van de competitie volledig op het voetbal komen te liggen. De tweede helft zal geen appeltje, eitje blijken te zijn. Uw support is daarbij essentieel! Als bestuur constateren we in ieder geval dat de aansprekende resultaten een drive in de vereniging teweeg brengt. Een drive die heeft geleid tot meer bereidwilligheid onder de leden om de helpende hand te bieden en dat is pure winst. Dank daarvoor.

Het afronden van de bouwactiviteiten betekent niet dat we er al zijn. Ook dit bestuur maakt een doorkijkje naar de toekomst. Een nieuwe overdekte (staan) tribune aan de lange zijde van het veld met geïntegreerde led-boarding staat hoog op het wensenlijstje, maar ook extra bezoekersfaciliteiten voor de wedstrijden van de reserves van QB op veld 2 genieten de voorkeur van het bestuur. Een mogelijke samenwerking met De Rijnvogels en Valken'68 is ook niet ondenkbeeldig, want talentontwikkeling houdt niet op bij het eigen belang. De sporter dient centraal te staan. Daarnaast ontkomen wij ook niet aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om na te denken over een energieneutrale toekomst van sportpark Nieuw Zuid. Echter, om de penningmeester gerust te stellen, gaan we eerst de lopende bouwactiviteiten afronden.

Natuurlijk is Quick Boys méér dan alleen het eerste team, maar met een goed presterend vlaggenschip willen leden en vrijwilligers zich maar al te graag afficheren. En dat blijkt zoals eerder is opgemerkt. Het meidenvoetbal zit in de lift, maar moet nog stappen maken om aan te haken bij het niveau van omliggende verenigingen. Daarom durf ik te beweren dat een vereniging als Quick Boys ook bij de vrouwen aan zijn stand verplicht is prestatief voetbal te spelen. Aan enthousiasme en inzet bij de speelsters en de begeleiding is in ieder geval geen gebrek. Dat enthousiasme spat er ook af bij de jubileumcommissie. Er wordt heel wat af vergaderd om straks in 2020 beslagen ten ijs te komen. Dat is al heel snel! Het jubileumboek mag straks in geen enkele boekenkast ontbreken. Binnenkort zult u door de commissie zelf worden bijgepraat.

Als vereniging naderen we de grens van 2400 leden. Onze grootste tegenstander is daarbij de capaciteit. We zullen er niet onderuit komen om ook op doordeweekse dagen competitie te spelen. Het woord ledenstop willen we liever niet horen. Het betekent wel extra druk op de beschikbaarheid van onze vrijwilligers die in de barbezetting best nog wel wat handjes kunnen gebruiken. Meld je aan! Wie wil er niet in zo’n ambiance een bardienst draaien?

Beste Quick Boyzers, we leven in roerige tijden. Tijden waarin velen onverbloemd hun eigen wil en waarheid aan anderen willen opleggen en fakenieuws schering en inslag is. En dan… tegen die achtergrond het contrast met het Blauwwit van Quick Boys! Een warme club, een club waarin ook niet alles pais en vree is, maar wel een club waarin we naar elkaar willen omzien. Waar kinderen in een veilige omgeving de beginselen van het voetbal wordt bijgebracht, we met de selectie-elftallen goed op de kaart staan, onze jeugdopleiding landelijk geroemd wordt, de recreatie-elftallen zich als een vis in het water voelen, de sponsorgroep nog steeds groeiende is, wij in Ouwehand al vele jaren een trouwe hoofdsponsor hebben en talloze vrijwilligers betrokken zijn bij het reilen en zeilen van de vereniging. Het Blauwwit waarin wij ons senang voelen. Het is dan ook een genoegen om samen met u een tijdje de kar te trekken.

Namens het bestuur,

Kees Kraaijenoord
Secretaris/vicevoorzitter

 

Altijd al sponsor willen worden?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________