Jong FC Groningen verstoort verjaardagsfeest Quick Boys

Bij de rust stond het nog 0 – 0, alles was nog mogelijk. Na vijf minuten kwam Jong FC Groningen op voorsprong. Quick Boys zag geen kans die achterstand weg te werken. Met het eind van de wedstrijd in zicht werd de voorsprong door de gasten zelfs vergroot. Voor de derde keer op rij bleef Quick Boys puntloos.

Het kan verkeren. Bij aanvang van de winterstop bivakkeerde Quick Boys op de tweede plek, de afstand op de koploper leek overbrugbaar. De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar werd nog in winst omgezet. Toen ging het fout. Het programma kende drie wedstrijden op rij tegen sterke tegenstanders. Allen gingen verloren. Thans is de gedroomde toppositie compleet uit zicht en geven meerdere naaste concurrenten de blauwwitten momenteel het nakijken. Een eventueel kampioenschap lijkt ver achter de horizon verdwenen.

Na vorige week tegen DVS’33 al speelminuten te hebben gemaakt, startte Willem Schonenberg voor de eerste maal in het basiselftal, hij speelde in het centrum van de verdediging. Kelvin Maynard was doorgeschoven naar het middenveld.

Quick Boys leek een goede start van wedstrijd te kennen. Na vijf minuten spelen had er meer rendement behaald moeten worden toen vanaf de linkerflank een aanval werd opgezet en de bal in de doelmond werd gewerkt. Daar ontbrak voor de blauwwitten de speler om de bal het beslissende zetje te geven. Een paar minuten later werd Quick Boys weer gevaarlijk vanaf de linkerflank. Nu trachtte Joey Ravensbergen Jesse van Nieuwkerk te bereiken, deze kwam net tekort om de bal het beslissende zetje te geven. Weer een paar minuten later, weer een aanval vanaf de linkerflank, weer ontbrak de aansluiting om de voorzet te verzilveren.

Aan de andere kant veroorzaakte ook Jong FC Groningen gevaar. Na een kwartier werd Michael Breij gevaarlijk voor de Groningers, Paul van der Helm voorkwam schade voor Quick Boys. Een paar minuten later leed Raymond Baten balverlies op het middenveld. Weer zou Michael Breij moeten profiteren. Doelman Van der Helm moest tot het uiterste gaan om zijn doel schoon te houden. Een paar minuten later moest Van der Helm weer handelend optreden bij een vrije schop van Jong FC Groningen net buiten het strafschopgebied. Nog steeds was er niet gescoord, Jong FC Groningen drong aan op zoek naar de voorsprong, aan de andere kant dwong Quick Boys na meerdere doelkansen aan het begin van de wedstrijd nog maar weinig af.

Met nog een kwartier te spelen in de eerste helft leek Quick Boys de gasten eindelijk onder druk te krijgen. Eerst leek Kelvin Maynard de score te openen, vanuit kansrijke positie produceerde hij slechts een slap schot dat tot hoekschop werd verwerkt. Daarna was doelman Boevink alert bij een schot uit de tweede lijn van Mohamad Mahmoed. Kay Tejan kwam ook nog een kansrijke positie. Tejan ging voor eigen succes en zag zijn doelpoging gekeerd door Pelle Boevink.

Met nog vijf minuten op de klok leek Quick Boys in de problemen te komen toen Jannik Pohl binnen de beruchte lijnen naar de grond werd gewerkt. Strafschop besliste arbiter Hensgens. Vanaf elf meter zag Michel Breij zijn strafschop gestopt door Paul van der Helm. Een paar minuten later zat FC Groningen defensief weer in de problemen. Dennis Kaars zag zijn score wegens buitenspel geannuleerd, daarna was er nog een scrimmage in het doelgebied van Jong FC Groningen waarvan Quick Boys niet kon profiteren. Met de brilstand op het scorebord gingen beide tegenstanders aan de thee.

Jong FC Groningen startte de tweede helft zonder Jannik Pohl, Mathijs Hardijk was zijn plaatsvervanger. Na een gelijk opgaande strijd kwamen de gasten na vijf minuten spelen op voorsprong. Paul van der Helm kon een doelpoging van Michael de Breij niet de baas, uit de rebound kwam de bal in de voeten van Daniel Bouman, die dit presentje met graagte in het doel plaatste.

Quick Boys was in de problemen geraakt en moest nu de schade zien te herstellen maar slaagde daar maar matig in. De blauwwitten die de laatste week maar sporadisch het net wisten te vinden waren in de eerste helft vergeten te scoren en moesten nu een achterstand zien weg te werken tegen een tegenstander die de voorsprong koesterde en alles uit kast haalden die voorsprong te verdedigen. Na een kwartier spelen waagde Dennis Kaars nog een doelpoging, maar mikte recht op doelman Boevink die geen probleem kende deze doelpoging te keren.

Bij Quick Boys ontbrak de speler die het elftal op sleeptouw nam om een kentering te forceren. Weliswaar werd er hard gewerkt, dat bleef allemaal zonder effect. De blauwwitten bleven onmachtig het doel van de tegenstander te vinden. Met het einde van de wedstrijd in zicht werd de schade zelfs nog groter voor de blauwwitten. Joey Ravensbergen verspeelde de bal aan zijn Michael de Breij die profiteerde en de 0 – 2 liet aantekenen. Daarmee was het gedaan voor Quick Boys. Voor de derde keer op rij moesten de blauwwitten hun meerdere in erkennen in hun tegenstander. De concurrentie heeft daar inmiddels van geprofiteerd. Nadat eerder vv Noordwijk afstand had genomen van Quick Boys moet Quick Boys inmiddels ook DVS’33 en HSV Hoek boven zich dulden. Het risico voor weer een nachtkaars-scenario ligt overduidelijk op de loer.