Dennis Roerade wordt komend seizoen toegevoegd aan technische staf

Gepubliceerd op: 11-02-2019 12:25

Met ingang van het seizoen 2019-2020 wordt Dennis Roerade toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal van K.v.v. Quick Boys. De 43-jarige Hagenaar zal de komende twee seizoenen de functie van assistent-trainer gaan vervullen op sportpark Nieuw Zuid.

De oud-speler van Scheveningen, FC Kranenburg en Haaglandia is de vervanger van Laurens Mouter die op zijn beurt Yuri Guijt zal gaan aflossen als Technisch Manager van de B-selectie. Bij de blauw-witten wordt Roerade herenigd met hoofdtrainer Edwin Grünholz met wie hij momenteel ADO Den Haag O19 onder zijn hoede heeft.

Op Nieuw Zuid zal Roerade zich ook nadrukkelijk gaan bezighouden met videoanalyse. ,,Toen ik trainer van GDA was, zorgde ik voor een steigertje langs het veld om de wedstrijd te filmen. Het is tegenwoordig niet meer weg te denken. Op het niveau waarop Quick Boys speelt maken details vaak het verschil. Je moet geen uren met de jongens naar die beelden gaan zitten kijken. Haal er een aantal zaken uit die je wilt visualiseren en ontwikkelen. Zowel het team als de individuele spelers zijn erbij gebaat,” meent het toekomstig staflid van de blauw-witten.

Roerade, getrouwd en vader van twee kinderen, is vol lof over de trainer die hij in Katwijk aan Zee weer gaan tegenkomen. ,,Edwin is een tacticus. Hij is een meester in het lezen van wedstrijden en kan vervolgens door omzettingen het beste uit zijn team halen. Ik heb met hem bij Haaglandia en ADO Den Haag samengewerkt en dat krijgt bij een fantastische club als Quick Boys gelukkig een vervolg. Edwin weet wat hij aan mij heeft en ik denk dan ook dat ik kan zeggen dat ik een goede band met hem heb,” besluit de eigenaar van een Tegel- en Onderhoudsbedrijf.

,,Vanwege de interne verschuiving waren wij op zoek naar een nieuwe assistent-trainer. Dennis is een ambitieuze trainer die bereid is om in zichzelf te investeren. Gezien zijn kennis en eigenschappen vormt hij in onze ogen een goede aanvulling op de huidige trainersstaf,” licht bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff toe.

De Technische Commissie heet Dennis Roerade van harte welkom op Nieuw Zuid en ziet uit naar een vruchtbare samenwerking bij de blauw-witten.

Agenda

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________