Dubbel profijt bij winst Quick Boys

Gepubliceerd op: 16-02-2019 16:45

Quick Boys deed prima zaken in de wedstrijd tegen StedDeCo. Na op voorsprong te zijn gekomen wist SteDeCo de stand weer gelijk te trekken. Ruim halverwege de tweede helft wisten de blauwwitten het net weer te vinden. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Door puntverlies van naaste concurrent HSV Hoek steeg Quick Boy naar de tweede plek. Aangezien koploper vv Noordwijk thuis ten onderging tegen Odin’59 lijkt de achterstand op die koploper weer overbrugbaar.

Quick Boys trad aan tegen SteDeCo, een tegenstander die vooralsnog samen net de beloften van FC Groningen de minst gepasseerde verdediging heeft, wel kwam SteDeCo tot dusverre minder gemakkelijk tot scoren.

Voorlopig namen beide tegenstanders ruimschoots de tijd elkaar af te tasten, beiden waren aan elkaar gewaagd waardoor het voorlopig niet tot doelkansen kwam. Pas na ruim tien minuten spelen leek Quick Boys voor de eerste keer gevaarlijk te worden. Aangespeeld door Mohamad Mahmoed kwam Jesse van Nieuwkerk plotseling in een kansrijke positie om de score te openen. Doelman Mark Smith wist zijn doel schoon te houden. Een paar minuten later kwam SteDeCo in de positie de score te openen toen vanaf de rechterflank een aanval werd opgezet waaruit Joran Schröder werd gevonden. Doe kon geen profijt uit de voorzet waardoor de stand ongewijzigd bleef.

1819-quiste_Ket_heeft_gescoord

Na ruim een kwartier spelen kwam Quick Boys op voorsprong. Vanaf het middenveld werd Jeffrey Ket geen strobreed in de weg gelegd om op te stomen op het doel van Mark Smith om vervolgens verwoestend uit te halen en de bal onhoudbaar in de kruiging te plaatsen. Die voorsprong smaakte naar meer en Quick Boys ging op zoek naar tenminste een verdubbeling van de doelpuntenmarge. Dat leek bijna te slagen toen Joey Ravensbergen vanaf links een aanval opzette waaruit Jesse van Nieuwkerk werd gevonden. Via het gras belandde de bal in de handen van Mark Smith. Ruim halverwege de eerste helft claimden de blauwwitten nog een strafschop toen Cem Sahin binnen het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt. Die claim vond geen genade in de ogen van arbiter De Brito Roque. In deze wedstrijdfase plaatste coach Gijs Zwaan zijn eerste wissel, Marlon Peirera werd geblesseerd naar de kant gehaald voor Jesse van Bezooijen.

Met nog een klein kwartier te spelen trok SteDeCo de stand weer gelijk. Vanaf de linkerflank vond Toby Mulder Joran Schröder die de voorzet onhoudbaar voor Paul van der Helm in het doel plaatste. In de loop van de eerste helft trachtte Quick Boys weer op voorsprong te komen. Meerdere malen leek Quick Boys weer op voorsprong te komen. Of het ontbreken van de finishing touche bij de blauwwitten de reden was of dom geluk voor doelman Smith bleef onbekend, de stand op het scorebord bleef ongewijzigd.

De tweede helft bleek al snel een vervolg op de eerste helft, twee tegenstander op zoek naar de voorsprong maar onvoldoende in staat de gewenste voorsprong te forceren. Eerst was er een doelkans voor Rensy Barradas, hij schoot over het doel van Paul van der Helm. Daarna leek Mark de Kruijs gevaarlijk te worden voor Quick Boys, De Kruijs moest toezien hoe Mark Smith zijn doelpoging uit de lucht plukte.

Na ruim een kwartier spelen leek Quick Boys serieus in de problemen te zijn beland. Een vrije schop vanaf het middenveld kwam terecht op de rechterflank. Vanuit die positie werd een doelpoging gewaagd die via een blauwwitte speler tot hoekschop werd verwerkt. 

Aan de andere kant liet ook Quick Boys zich gelden. Cem Sahin werd gevonden door Jesse van Nieuwkerk, Sahin werkte de voorzet naast het doel. Eindelijk liet Quick Boys zich weer gelden! Een paar minuten later kwam ook Dennis Kaars in kansrijke positie, via een tegenstander ging de doelpoging van Kaars voorlangs het doel. De hoekschop die volgde bleef zonder gevolgen voor SteDeCo.

Met nog twintig minuten op de klok kwam Quick Boys weer op voorsprong. Cem Sahin zette op rechts een aanval op waaruit in het drukbezette strafschopgebied Dennis Kaars werd gevonden. Kaars gaf doelman Smith het nakijken.

SteDeco gaf de moed niet op. Met nog een kwartier te spelen waren de gasten dichtbij de gelijkmaker, als bij wonder bleef de gelijkmaker Quick Boys bespaard. SteDeCo bleef aanzetten voor tenminste een punt, maar wist ondanks meerdere gevaarlijke momenten het net niet meer te vinden, waardoor de gasten aan het einde van de wedstrijd hun meerdere in Quick Boys moesten erkennen. Door die winst deden de blauwwitten prima zaken en stegen naar de tweede plek op de ranglijst en zijn nu de naaste achtervolger van koploper vv Noordwijk dat in hun wedstrijd hun meerdere moest erkennen in Odin’59. Met nog twaalf wedstrijden te gaan zou het nog wel eens spannend kunnen worden.

Opstelling Quick Boys:

Van der Helm, Ravensbergen, Mahmoed, Kaars (Van Liempt = debuut voor Quick Boys op Nieuw Zuid), De Kruijs, Ket © (Tesselaar = debuut voor Quick Boys), Schonenberg, Van Nieuwkerk, Bosman, Sahin, Baten.

Opstelling SteDeco:

Smith, Mariana, Pollemans, Mulder, Jongeneel, Schröder, Barradas, Sterrenburg, Verheul, Pereira (Van Bezooijen),Dos Santos (Habtemariam).

Kaarten geel:

Quick Boys: Schonenberg

SteDeCo: Mulder, Sterrenburg


Agenda

Altijd al sponsor willen worden?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________